Διακόσμηση δωματίου

Εσείς γνωρίζετε το Japandi στιλ διακόσμησης;

Εσείς γνωρίζετε το Japandi στιλ διακόσμησης;

Δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάμε για το trend του Japandi. 

Καθώς έκλεισε το έτος, οφείλουμε να μιλήσουμε για αυτό, καθώς σύμφωνα με έρευνες, το Japandi Style ήταν η πιο δημοφιλής τάση του 2022. Στο Google, η τάση έδειξε αύξηση +81% στις αναζητήσεις που ξεκίνησαν από το 2020. 

 

Japandi wood
διακόμηση μπάνιου 1

Τι είναι το Japandi;

Η λέξη Japandi, αποτελεί έναν συνδιασμό των λέξεων “Japanese” και “Scandi”, καθώς είναι η ανάμειξη του ιαπωνικού ρουστίκ μινιμαλισμού και της σκανδιναβικής λειτουργικότητας.

Στην τάση διακόσμησης Japandi, τo ιαπωνικό Wabi-Sabi συναντά το σκανδιναβικό Hygge, για να βρουν την ομορφιά στην ατέλεια, τη ζεστασιά και την άνεση. Μπορούμε να δούμε αυτή την ανάμιξη στους μινιμαλιστικούς χρωματισμούς, στην ασιατική, παραδοσιακή φιλοσοφία, στα κλασικά υλικά, στους απαλούς χρωματικούς τόνους, στην ενδιαφέρουσα κατασκευή και στην αγάπη για λειτουργικότητα.

Επιπλέον, το Japandi πρεσβεύει την αξιοποίηση παραδοσιακών υλικών με νέους τρόπους και τις ιδιαίτερες και πρωτότυπες σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

 

Japandi chair
Japandi καρέκλα
διακόμηση μπανιου 4


Πως να αναπαράγετε το στιλ: 

Επιλέξτε φυσικά υλικά, όπως ξύλο, ψάθα, μπαμπού, γυαλί, ρατάν και χαρτί και συνδυάστε τα με κεραμικά διακοσμητικά, σχιστόλιθο και φυσικά υφάσματα και προσθέστε φυτά και πράσινο. Μην ξεχνάτε όμως να μην το παρακανετε με τα διαφορετικά υλικά και διακοσμητικά, καθώς αυτό το trend πρεσβεύει την ισορροπία και την αρμονία.

Η χρωματική παλέτα του Japandi είναι φυσική και ουδέτερη, με ζεστά χρώματα όπως γκρι, μπεζ, σαμπανί κ.α. Μπορείτε να δημιουργήσετε εκλεπτυσμένες αντιθέσεις, χρησιμοποιώντας φυσικά και σκουρόχρωμα στοιχεία όπως μαύρο, χάλκινο ή σκούρο καφέ.

Μην ξεχνάτε ότι η αισθητική του Japandi είναι μινιμαλιστική, με απλές καθαρές γραμμές και σχήματα. Συγκεκριμένα, πρεσβεύει τη ζεστή και άνετη πλευρά του μινιμαλισμού. “Αδειάστε” το χώρο σας και κρατήστε μόνο τα απαραίτητα ή τα αντικείμενα που αγαπάτε και σας κάνουν να νιώθετε χαρά. Μην “πνίγετε” τις επιφάνειες με πολλά διακοσμητικά αντικείμενα. Αν επιλέξετε να διακοσμήσετε τους τοίχους σας, επιλέξτε πίνακες που απεικονίζουν τοπία ή abstract θέματα και φωτογραφίες σε απαλά χρώματα.

Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας: Οι νέες τάσεις που αξίζει να μάθετε!
Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας: Οι νέες τάσεις που αξίζει να μάθετε!

 Μην ξεχνάτε ότι τα χρηστικά αντικείμενα μπορούν εύκολα να αποτελέσουν μέρος της διακόσμησης. Για παράδειγμα μία όμορφη κεραμική, κατσαρόλα ή ένα ωραίο, ψάθινο καλάθι στον πάγκο της κουζίνας σας. Το Japandi πρεσβεύει την αγάπη για λειτουργικότηταΤαυτόχρονα η διατήρηση ενός τακτοποιημένου χώρου αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό αυτής της τάσης. Οι έξυπνες λύσεις αποθήκευσης και τα πολυχρηστικά έπιπλα, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν έναν χώρο που ηρεμεί το πνεύμα, ενισχύουν αυτή τη τάση.

Η κατασκευή με νόημα την οποία βλέπουμε στην ιαπωνική και σκανδιναβική κουλτούρα, αναγνωρίζει την αξία των αντικειμένων με συναισθηματική αξία και τα συνδυάζει με την βιώσιμη σχεδίαση. Μπορείτε λοιπόν να επιλέξετε λίγα και συμβολικά διακοσμητικά, που σας θυμίζουν όμορφες στιγμές και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Σύμφωνα με την αρχαία ιαπωνική αξία του να αγαπάς αυτό που έχεις, ακόμη και με τις ατέλειές του, και να μην αναζητάς περισσότερα, έτσι και στο σπίτι μας πρέπει να αγαπάμε τα αντικείμενα που έχουμε. 

 

Japandi kitchen
Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας: Οι νέες τάσεις που αξίζει να μάθετε!
Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας: Οι νέες τάσεις που αξίζει να μάθετε!

image credit

 

Παρακολουθείτε τα τελευταία μας άρθρα για πολλά περισσότερα HINTS και γράψτε μας στα comments τις συμβουλές που θα θέλατε στη συνέχεια.

Ανάγνωση επόμενου

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με φυσικά στοιχεία
Διακόσμηση με καθρέφτες: Οι καμπύλες κυριαρχούν

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

Δωρεάν Μεταφορικά

Με αγορές άνω των 99€ για Ελλάδα ή 250€ για Κύπρο

3 Άτοκες Δόσεις

Με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα

Δωρεάν Αντικατοβολή

Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για την υπηρεσία την αντικαταβολής

Εύκολη Διαδικασία Επιστροφών

Επιστροφές εντός 14 ημερών και επιστροφή χρημάτων