Διακόσμηση δωματίου

Βιβλία Διακόσμησης: Που & Πως τα Χρησιμοποιούμε

Βιβλία Διακόσμησης: Που & Πως τα Χρησιμοποιούμε

Τα Coffee table books είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο που, αν και τα βλέπουμε πολύ συχνά σε φωτογραφίες διακόσμησης, ξεχνάμε να τα χρησιμοποιήσουμε. 


Το Coffee table book είναι συνήθως ένα μεγάλο βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο που
χρησιμοποιείται για λόγους διακόσμησης. Συνήθως είναι γεμάτο με ωραίες εικόνες που συνοδεύονται με λεζάντες.
Το θέμα είναι μη μυθιστορηματικό, με βασική ανάλυση, για εύκολη και ελαφριά ανάγνωση. Πέρα από την αισθητική τους αξία, πολλά από αυτά τα βιβλία μπορεί να έχουν και πολλές χρήσιμες πληροφορίες ή να καλύπτουν θέματα που σας ενδιαφέρουν και σας δίνουν έμπνευση, όπως η διακόσμηση, η τέχνη, η φωτογραφία, η μόδα κλπ. 


Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί το ιδανικό statement piece, καθώς είναι ένα πολύ εύκολα προσβάσιμο αντικείμενο, το οποίο μπορεί να τραβήξει τα βλέμματα, να εμπνεύσει για συζητήσεις και να δώσει μία πολύ ιδιαίτερη αίσθηση στο σαλόνι σας. Επιπλέον, καθώς υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από τέτοια βιβλία, όλοι μπορούμε να βρούμε την ιδανική επιλογή που να εκφράζει τα ενδιαφέροντά μας και το προσωπικό μας γούστο.



Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά πολύτιμα Hints για το πως να χρησιμοποιήσετε τα coffee table books στη διακόσμηση.

Δείτε την ολοκαίνουργια συλλογή μας από coffee table books, του Hintsdeco για να εμπνευστείτε.


Σκεφτείτε τα χρώματα. Πριν ψωνίσετε αφιερώστε λίγο χρόνο για να επιλέξετε έναν συνδυασμό χρωμάτων που θα λειτουργήσει με το decor σας. Κοιτάξτε τα κύρια χρώματα στο σπίτι σας και επιλέξτε ένα παρόμοιο χρώμα ή ένα συμπληρωματικό χρώμα, ώστε η διακόσμηση σας να έχει συνοχή. Επίσης αν έχετε μία σκούρα επιφάνεια από κάτω, τότε θα θέλετε να δημιουργήσετε αντίθεση με ένα ή περισσότερα βιβλία σε ανοιχτόχρωμους τόνους.

Coffee table books blue


Φτιάξτε στοίβες από βιβλία. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσετε ύψος στο τραπεζάκι σας. Δημιουργήστε μία ή περισσότερες στίβες, ξεκινώντας από τα μεγαλύτερο βιβλίο και καταλήγοντας στο μικρότερο. Μπορείτε να φτιάξετε τις στίβες σας βάση χρώματος, π.χ. μία με θερμά και μία με ψυχρά χρώματα, ή βάση είδους βιβλίου. Ιδανικά, δημιουργήστε στοίβες μονού αριθμού, ξεκινώντας με τρία βιβλία. Εάν χρησιμοποιείτε ένα στρογγυλό τραπεζάκι σαλονιού, σκεφτείτε το σαν τρίγωνο, και τοποθετήστε τις στίβες σας στις τρεις γωνίες.

διακόσμηση τραπεζάκι σαλονιού μπλε ύψος στοίβες βιβλία κεριά


Μπορούν να χρησιμεύσουν σαν δίσκος ή βάση μικρότερων διακοσμητικών. Στο άρθρο Πώς να διακοσμήσω το τραπεζάκι σαλονιού; είχα αναφέρει πως ένας εύκολος τρόπος για να έχετε ένα πιο οργανωμένο και εκλεπτυσμένο στυλ στο τραπέζι σας, είναι η χρήση ενός όμορφου διακοσμητικού δίσκου, μέσα στον οποίο θα έχετε τοποθετήσει τα διακοσμητικά σας. Σε αυτή τη περίπτωση μπορεί να αντικαταστήσετε τον δίσκο με ένα μεγάλο coffee table book, πάνω στο οποίο να τοποθετήσετε ένα βάζο με λουλούδια, ένα μικρό διακοσμητικό αντικείμενο, ένα γλυπτό, ένα αναμνηστικό από κάποιο ταξίδι, κεριά, ακόμη και κορνίζες… Οι επιλογές είναι άπειρες.

coffee table books διακόσμηση τραπεζάκι σαλονιού κεριά μπεζ stone candles


Τα coffee table books δεν είναι μόνο για το τραπεζάκι σας. Παρά το όνομα τους, μη διστάσετε να τα τοποθετήσετε στα ράφια της βιβλιοθήκης σας, στο μπουφέ σας, σε ένα μικρό σκαμπό στη γωνία του δωματίου, ακόμη και ακουμπησμένα σε έναν τοίχο, αν είναι αρκετά μεγάλα σε μέγεθος. Δείτε τον χώρο σας και σκεφτείτε που μπορεί να λείπει μία πινελιά χρώματος ή ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο και πειραματιστείτε.

coffee table books μπεζ


Διακοσμήστε τα υπόλοιπα δωμάτια σας με coffee table books. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στην κρεβατοκάμαρα, ως διακοσμητικά αντικείμενα στο κομοδίνο σας, στο έπιπλο της εισόδου ή να τοποθετήσετε βιβλία μεγαλύτερου μεγέθους σε στοίβες και να τα μεταμορφώσετε σαν ένα μικρό τραπεζάκι. Έχουν θέση ακόμη και στη κουζίνα σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βιβλία μαγειρικής και να τα έχετε ανοιχτά, χρησιμοποιώντας μία βάση βιβλίου. Υπάρχουν ατελείωτες επιλογές. Ένα βιβλίο είναι πάντα ένας καλός λόγος να το αναδείξετε και να το μετατρέψετε πρωταγωνιστή στη διακόσμηση σας.

coffee table books desk


Εξερευνήστε την ολοκαίνουργια συλλογή μας από coffee table books.

Παρακολουθείτε τα τελευταία μας άρθρα για πολλά περισσότερα HINTS και γράψτε μας στα comments τι συμβουλές θα θέλατε στη συνέχεια.

Ανάγνωση επόμενου

Διακόσμηση κρεβατοκάμαρας: Οι νέες τάσεις που αξίζει να μάθετε!
Φθινοπωρινή Διακόσμηση Σπιτιού Hints για Ανανέωση του Χώρου σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

Δωρεάν Μεταφορικά

Με αγορές άνω των 99€ για Ελλάδα ή 250€ για Κύπρο

3 Άτοκες Δόσεις

Με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα

Δωρεάν Αντικατοβολή

Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για την υπηρεσία την αντικαταβολής

Εύκολη Διαδικασία Επιστροφών

Επιστροφές εντός 14 ημερών και επιστροφή χρημάτων