Διακόσμηση δωματίου

Πώς να διακοσμήσω το τραπεζάκι σαλονιού;

Πώς να διακοσμήσω το τραπεζάκι σαλονιού;

Το coffee table είναι το κεντρικό τραπεζάκι σε ένα καθιστικό και η διακόσμηση του καθορίζει και ανανεώνει εύκολα το στιλ στο σαλόνι.

Πάνω σε αυτό μπορείτε να τοποθετήσετε βιβλία, άφθονα κεριά, αταίριαστα βάζα, κεραμικά αντικείμενα , όμορφα κηροπήγια, διακοσμητικούς δίσκους, μικρά μοντέρνα γλυπτά, φυτά σε όμορφα κασπώ, μεγάλα μπουκέτα φρέσκων ή αποξηραμένων λουλουδιών, πράγματα που βρίσκετε στη φύση και πολλά ακόμα...

 
 διακόσμηση τραπεζάκι σαλονιού μίνιμαλ μπεζ

 

Στη δική σας κρίση είναι να είστε εφευρετικοί και να συνδυάσετε κομψά τα αντικείμενα που έχετε επιλέξει, έχοντας κατά νου τους εξής βασικούς κανόνες: 

Πρέπει να ταιριάξετε τα διακοσμητικά στοιχεία στο στιλ του τραπεζιού, στο υλικό του και στο μέγεθός του.

Όταν διακοσμείτε το τραπεζάκι του σαλονιού, είναι σημαντικό να έχει οπτική ισορροπία και φροντίστε να διατηρήσετε την λειτουργική του αξία.

Εάν το τραπέζι μας το θαυμάζουμε εμείς οι ίδιοι και οι επισκέπτες μας αγγίζουν τα όμορφα αντικείμενα που βρίσκονται επάνω σε αυτό, τότε η διακόσμηση μας είναι επιτυχημένη.

 
 διακόσμηση τραπεζάκι σαλονιού χρυσό λευκο
 

Βρείτε πιο κάτω 5 HINTS, για να αναδείξετε το προσωπικό σας γούστο στη διακόσμηση του τραπεζιού σας.


Σκεφτείτε το χρώμα των διακοσμητικών σας

Μπορείτε να βασιστείτε στα χρώματα που έχει το σαλόνι σας, ώστε να σας καθοδηγήσουν. Παίξτε με παρόμοιες αποχρώσεις που αλληλοσυμπληρώνονται ή στη περίπτωση που η παλέτα του χώρου είναι ουδέτερη, φέρτε το χρώμα με τα διακοσμητικά σας. 

Όπως αναφέραμε και στο άρθρο Νοσταλγική διακόσμηση σπιτιού 2022, οι νέες παλέτες χρωμάτων είναι εμπνευσμένες από την κληρονομιά που μας άφησαν παλαιότερες δεκαετίες, δίνοντας στη νέα εποχή, αισιοδοξία, τόλμη και θετική ενέργεια. Για να ενσωματώσετε εύκολα αυτή τη τάση στο σπίτι σας, μπορείτε να επιλέξετε διακοσμητικά σε πορτοκαλί, τερακότα, σκούρες καφέ αποχρώσεις, παστέλ κίτρινα, μουσταρδί και βαθύ κόκκινο Βουργουνδίας.

 
 διακόσμηση τραπεζάκι σαλονιού μίνιμαλ μπεζ

Διακοσμητικός δίσκος 

Ένας εύκολος τρόπος για να έχετε ένα πιο οργανωμένο και εκλεπτυσμένο στυλ στο τραπέζι σας, είναι η χρήση ενός όμορφου διακοσμητικού δίσκου, μέσα στον οποίο θα έχετε τοποθετήσει τα διακοσμητικά σας. Αυτός ο δίσκος για παράδειγμα θα μπορούσε να αποτελείται από ένα βάζο με λουλούδια ή ένα κασπώ με λεπτό ψηλό φυτό, ένα μοντέρνο, πρωτότυπο μικρό διακοσμητικό αντικείμενο, ένα προσωπικό κειμήλιο ή ένα αναμνηστικό αντικείμενο από κάποιο ταξίδι και ένα κερί.

 
 διακόσμηση τραπεζάκι σαλονιού δίσκος κερί
 
 διακόσμηση τραπεζάκι σαλονιού δίσκος φυτό

Κεριά και κηροπήγια

Χρησιμοποιήστε μοντέρνα κεριά σε δοχεία, ρεσώ ή κηροπήγια στα οποία μπορείτε να ενσωματώσετε αρωματικά σπερματσέτα, για να δώσετε ένα ευχάριστο άρωμα στο χώρο σας. Όπως ανέφερα και στο άρθρο, Διακοσμήστε το μπουφέ σας, σαν επαγγελματίας διακοσμητής, σύμφωνα με το Σκανδιναβικό design τα «ζωντανά φώτα» είναι must have για μια επιτυχημένη διακόσμηση.

Θυμηθείτε πως τα φυτίλια από τα κεριά θα πρέπει πριν τα τοποθετήσετε στο τραπέζι να τα έχετε ανάψει μία φορά, έτσι ώστε να δείχνουν καμένα. Αυτή η μικρή λεπτομέρεια θα δώσει ζωή στη διακοσμησή σας. Διαφορετικά θα δείχνει “στημένη”.

 
 Androgyne Lounge Table διακόσμηση τραπεζάκι σαλονιού κεριά

Δημιουργήστε ύψος στη διακόσμηση

Ένα απαραίτητο στοιχείο που πρέπει επιδιώξετε είναι να δημιουργήσετε ύψος στο τραπεζάκι σας. 

Το ύψος μπορείτε να το δώσετε με ένα μοντέρνο κεραμικό αντικείμενο ή ένα εντυπωσιακό βάζο.

Ένας εύκολος τρόπος είναι να φτιάξετε μικρές στοίβες βιβλίων ή περιοδικών, πάνω στις οποίες μπορείτε να τοποθετήσετε κάποιο όμορφο διακοσμητικό αντικείμενο με ύψος ή κάποιο κερί.

Τα βιβλία που θα τοποθετήσετε θα δώσουν χρώμα στη διακόσμηση και θα δηλώσουν τα ενδιαφέροντα σας. Είναι ένας ωραίος τρόπος παρατηρώντας τα από τους καλεσμένους σας να ανοίξετε μια συζήτηση. 

Παραδοσιακά τα coffee table books, όπως λέγονται, ή τα cocktail table books όπως τα γνωρίζουν κάποιοι άλλοι, είναι συνήθως βιβλία μεγάλου μεγέθους, τις πιο πολλές φορές με σκληρό κάλυμμα και οι σελίδες τους αποτελούνται κυρίως από φωτογραφίες με μικρές λεζάντες, που μπορεί κάποιος εύκολα να ξεφυλλίσει και να ανοίξει ένα ελαφρύ θέμα συζήτησης.

Από εκεί και πέρα όμως οι επιλογές είναι πολλές, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας και την προσωπικότητά σας. 

 
 διακόσμηση τραπεζάκι σαλονιού μπλε ύψος βιβλία κεριά

Ελεύθερος χώρος 

Αφήστε χώρο για την καθημερινότητα σας. Όπως είπαμε, είναι σημαντικό να μην παραφορτώσουμε το τραπεζάκι του σαλονιού μας. Αφήστε τον απαραίτητο χώρο, ώστε το έπιπλο να διατηρεί την λειτουργική του αξία και να εξυπηρετεί τις ανάγκες σας.

 
 διακόσμηση  τραπεζάκι σαλονιού βιβλία μίνιμαλ λευκό
 
 διακόσμηση  τραπεζάκι σαλονιού βιβλία μίνιμαλ μπεζ φωτιστικό κουβέρτες cozy

 

Παρακολουθείτε τα τελευταία μας άρθρα για πολλά περισσότερα HINTS και γράψτε μας στα comments τι συμβουλές θα θέλατε στη συνέχεια.

Ανάγνωση επόμενου

Το νέο Showroom της WOERA διακοσμήθηκε από το Hintsdeco
10 έξυπνες αλλαγές στο σπίτι που δίνουν γοητευτική πολυτέλεια

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

Δωρεάν Μεταφορικά

Με αγορές άνω των 99€ για Ελλάδα ή 250€ για Κύπρο

3 Άτοκες Δόσεις

Με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα

Δωρεάν Αντικατοβολή

Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για την υπηρεσία την αντικαταβολής

Εύκολη Διαδικασία Επιστροφών

Επιστροφές εντός 14 ημερών και επιστροφή χρημάτων