Διακόσμηση σπιτιού

Σχεδιασμός κουζίνας από το Salone Del Mobile

Σχεδιασμός κουζίνας από το Salone Del Mobile

Η κουζίνα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει το επίκεντρο της καθημερινής μας ζωής.

Δεν είναι απλώς ο χώρος προετοιμασίας του φαγητού, είναι το σημείο αναφοράς για την οικογένεια και τους φίλους μας. Επομένως, ο σχεδιασμός της κουζίνας εκφράζει την προσωπικότητά μας και τον τρόπο ζωής μας.

Στη μεγάλη έκθεση του Μιλάνου Salone del Mobile, είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ από κοντά 117 εταιρείες, που παρουσίασαν μια τεράστια ποικιλία προϊόντων σύγχρονου σχεδιασμού με υψηλή ποιότητα και τεχνολογική καινοτομία.

Κουζίνα Salone Del Mobile 1

Αυτό που αλλάζει στις κουζίνες δεν είναι μόνο τα υλικά και τα χρώματα, αλλά και η τεχνολογία που αφορά τους αυτοματισμούς και η προσπάθεια των σχεδιαστών να προσαρμόσουν τις κουζίνες στις εξελίξεις και τις ανάγκες του μέλλοντος.

Κεντρική φωτογραφία: source

 

Υποδεχθείτε την έξυπνη κουζίνα του μέλλοντος

Κουζίνα Salone Del Mobile 2

source

Έξυπνες ηλεκτρικές συσκευές που ελέγχουμε από μακριά μέσω Wi-Fi, φούρνοι ατμού για νόστιμο και υγιεινό μαγείρεμα και ειδικά συρτάρια που μας επιτρέπουν να σφραγίσουμε το φαγητό σε κενό αέρος (vacuum drawers), iPad ενσωματωμένα στις επιφάνειες εργασίας για εύκολη επικοινωνία και άμεση πρόσβαση στο internet και τις αγαπημένες μας συνταγές.

Η εγκατάσταση των κουμπιών Dash Amazon και Google Home φαίνεται ότι θα γίνει απαραίτητη στην κουζίνα, αφού θα μας επιτρέπουν να παραγγέλνουμε προϊόντα, να παίζουμε μουσική, να φτιάχνουμε ατμόσφαιρα με τον κατάλληλο φωτισμό και θα μας υπενθυμίζουν γεγονότα με το πάτημα ενός κουμπιού ή με τον ήχο της φωνής.

Τέλος, η εφαρμογή της τεχνολογίας Zip Hydro Tap πάνω στη βρύση θα μας επιτρέπει να μετατρέπουμε το νερό σε ζεστό, κρύο ή ανθρακούχο ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις κατά τη διάρκεια σχεδιασμού της κουζίνας είναι το σημείο τοποθέτησης του απορροφητήρα. Πόσες φορές δεν σκεφτήκαμε πως η ηλεκτρική κουζίνα θα έπρεπε να είναι σε διαφορετικό σημείο, αλλά εξαιτίας της θέσης του απορροφητήρα είμαστε αναγκασμένοι να την τοποθετήσουμε σε συγκεκριμένη θέση;

Η εξέλιξη στην τεχνολογία του απορροφητήρα έρχεται να δώσει τη λύση και να απογειώσει το design στις σύγχρονες κουζίνες. Οι εταιρείες Bora, Elica, Novi, Miele, Silverline και άλλες, παρουσίασαν πρωτοποριακά συστήματα απορροφητήρων ενσωματωμένα μέσα στις ηλεκτρικές εστίες.

Η καινοτομία της εξάλειψης των κρεμαστών απορροφητήρων μας επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία και λειτουργικότητα κατά τη διάταξη των ηλεκτρικών συσκευών.

Κουζίνα Salone Del Mobile 3

source

Κουζίνα Salone Del Mobile 4

 

Χρώματα και υλικά στη διακόσμηση της κουζίνας του 2019

Το ξύλο κάνει τη μεγάλη επιστροφή στη διακόσμηση κουζίνας.

Ο ανοιχτόχρωμος δρυς στα ντουλάπια κυριαρχεί στις μονοχρωμίες ή συνδυάζεται με σκούρο γκρι και μαύρους χρωματισμούς. Προσφέρει ευελιξία ως επιλογή, καθώς εφαρμόζεται εύκολα στα περισσότερα στιλ σχεδιασμού κουζίνας.

Το ξύλο παίρνει την απαραίτητη λάμψη από τα χρυσά ή χάλκινα αξεσουάρ που εξακολουθούν να είναι μεγάλη τάση στη διακόσμηση.

Κουζίνα Salone Del Mobile 5

source

Κουζίνα Salone Del Mobile 6

source

Κατά τα άλλα, τα ντουλάπια της κουζίνας έχουν απαραίτητα δύο διαφορετικά χρώματα ή, εάν υπάρχει νησίδα, διατηρούν τη μονοχρωμία τους, ενώ το island παίρνει διαφορετική απόχρωση.

Το σκούρο γκρι και το μαύρο είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές στα ντουλάπια και συνδυάζονται υπέροχα με ζεστά γήινα εξωτικά χρώματα, όπως η τερακότα και το κόκκινο του ψαμμίτη.

Κοινώς, πρόκειται για το chili oil, όπως το ονόμασε η Pantone, ως ένα από τα ανερχόμενα καλοκαιρινά χρώματα που θα δούμε έντονα το 2018 ή red arenaria, όπως το ονομάζουν πολλές ιταλικές εταιρείες επίπλων.

Κουζίνα Salone Del Mobile 7

source

Κουζίνα Salone Del Mobile 8

 

Κουζίνα Salone Del Mobile 9

source

Κουζίνα Salone Del Mobile 10
Κουζίνα Salone Del Mobile 11

Για πιο ουδέτερους τόνους, το γκρι συνδυάζεται με το υπόλευκο και το φυσικό ξύλο. Τέλος, για πιο τολμηρές αντιθέσεις, συχνά το σκούρο γκρι και το μαύρο συνοδεύεται από το πράσινο του φασκόμηλου, το κίτρινο μουσταρδί και το μπλε σκούρο.

Τέλος, για πιο τολμηρές αντιθέσεις, συχνά το σκούρο γκρι και το μαύρο συνοδεύεται από το πράσινο του φασκόμηλου, το κίτρινο μουσταρδί και το μπλε σκούρο.

Κουζίνα Salone Del Mobile 12

 

Κουζίνα Salone Del Mobile 13

source

Κουζίνα Salone Del Mobile 14

source

Κουζίνα Salone Del Mobile 15

source

Κουζίνα Salone Del Mobile 16

source

Κουζίνα Salone Del Mobile 17

source

Κουζίνα Salone Del Mobile 18

source

Κουζίνα Salone Del Mobile 19

source

Το λευκό που εγκαταλείφθηκε αντικαθίσταται από τις νέες ζεστές αποχρώσεις του γκρι που είναι το νέο ουδέτερο χρώμα για την κουζίνα.

Έτσι, δεν θα μπορούσαν να μην πρωταγωνιστούν και οι επιφάνειες που δίνουν την υφή του σκυροδέματος - είναι ένα υλικό που έχει πολύ έντονη παρουσία στα ντουλάπια και στις συνθέσεις, δίνοντας μια πρόσθετη διάσταση στο χώρο.

Κουζίνα Salone Del Mobile 20

source

Κουζίνα Salone Del Mobile 21

Τέλος, δυναμική είναι και η εμφάνιση υλικών με υφή πατίνας και οξείδωσης.

Κουζίνα Salone Del Mobile 22

source

Οι καταναλωτές ζητούν ποικιλία στις επιλογές τους και δείχνουν γενναίοι στις προτιμήσεις τους.

Οι τελευταίες τάσεις στη σχεδίαση και τη διακόσμηση κουζίνας

Στις περισσότερες κουζίνες τα ανοιχτά ράφια είναι statement για τον σχεδιασμό τους.

Δίνουν την τέλεια ευκαιρία για να προσθέσουμε την προσωπική μας αισθητική στη διακόσμηση, τοποθετώντας επάνω τους όμορφα αντικείμενα και γλαστράκια με φυτά, τα οποία είναι η πλέον σύγχρονη τάση.

Κουζίνα Salone Del Mobile 23

source

Κουζίνα Salone Del Mobile 24

source

Κουζίνα Salone Del Mobile 25

Οι μεγάλες νησίδες είναι και αυτές το απόλυτο σχεδιαστικό στοιχείο της κουζίνας.

Βοηθούν στην επικοινωνία και τη συμμετοχή της οικογένειας και των φίλων κατά τη διαδικασία προετοιμασίας του γεύματος, γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια έχουν αγαπηθεί τόσο πολύ.

Κουζίνα Salone Del Mobile 26

source

Ανοδική τάση έχει και η χρήση χρωματιστών ηλεκτρικών συσκευών σε στιλ ρετρό.

Η BIG CHILL, η SMEG και η KITCHEN AID είναι μερικές από τις εταιρείες που παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία όμορφα χρώματα σε ψυγεία, ηλεκτρικές κουζίνες και μικροσυσκευές, δίνοντας στην κουζίνα ένα αστικό ρουστίκ αποτέλεσμα.

Κουζίνα Salone Del Mobile 27

source

Κουζίνα Salone Del Mobile 28

source

Κουζίνα Salone Del Mobile 29

source

Τα πόμολα στα ντουλάπια κάνουν επίσημα την επιστροφή τους, όπου όμως θεωρούνται απαραίτητα, ώστε να δώσουν το κατάλληλο στιλ στο έπιπλο.

Όμορφα σχεδιαστικά πόμολα σε χρώματα χαλκού, μαύρου και χρυσού δίνουν έναν αέρα ανανέωσης στις κουζίνες.

Κουζίνα Salone Del Mobile 30

source

Κουζίνα Salone Del Mobile 31
Κουζίνα Salone Del Mobile 32

source

Τέλος, μεγάλη άνοδο δείχνουν ξανά τα έπιπλα κουζίνας τύπου Shaker.

Τα έπιπλα Shaker διαθέτουν ένα ξεχωριστό στιλ που αναπτύχθηκε τον 18ο αιώνα στην Αγγλία από μια χριστιανική αίρεση, τους Shaking Quakers, οι οποίοι στη συνέχεια εγκαταστάθηκαν στην Αμερική.

Οι Shakers, λοιπόν, που στο επάγγελμα ήταν κατά κύριο λόγο επιπλοποιοί, είχαν ως κατευθυντήρια γραμμή και πεποίθηση την απλότητα, τη χρησιμότητα και την ειλικρίνεια.

Τις ίδιες αρχές εφάρμοζαν και στην κατασκευή των ιδιαίτερων επίπλων τους, δημιουργώντας καλά, ποιοτικά έπιπλα με σωστές σχεδιαστικά αναλογίες και λειτουργικά μινιμαλιστικά σχέδια.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του σχεδίου Shaker πρόσφεραν έμπνευση σε πολλούς σχεδιαστές μοντέρνων επίπλων και επηρέασαν βαθιά το έργο μιας ολόκληρης γενιάς Δανών σχεδιαστών.

Το συγκεκριμένο στιλ κουζίνας μας είναι γνωστό από το χαρακτηριστικό πλαίσιο στις πόρτες των ντουλαπιών.

Κουζίνα Salone Del Mobile 33
Κουζίνα Salone Del Mobile 34

source

Οι ειδικοί λένε πως τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί στις παραγγελίες και στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Hint

Ακόμα κι αν επιλέξετε μια μίνιμαλ κουζίνα για το σπίτι σας, μη διστάσετε να συνδυάσετε ρετρό στοιχεία και vintage υλικά, δημιουργώντας μια eclectic διακόσμηση στο χώρο. Θα την αγαπήσετε για τη ζεστασιά που θα σας δίνει κάθε στιγμή.

Νέα χρώματα και υλικά στις επιφάνειες εργασίας

Η γενική τάση στα χρώματα των πάγκων είναι και πάλι όλες οι διαβαθμίσεις του γκρι, που κυμαίνονται από το απαλό γκρι έως και το μαύρο.

Πολύ δημοφιλείς είναι οι πάγκοι που προσομοιάζουν σε τσιμέντο, μάρμαρο και οξειδωμένη πατίνα. Μεγάλη τάση είναι και οι πολύ λεπτοί πάγκοι, πάχους από 6 χιλιοστά.

Κουζίνα Salone Del Mobile 35
Κουζίνα Salone Del Mobile 36

Ωστόσο, αυτό που με εντυπωσίασε σαν υλικό επιφάνειας εργασίας και έρχεται να αντικαταστήσει ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα είναι το neolith.

Η επαναστατική διαδικασία κατασκευής της ομώνυμης εταιρείας (Neolith) παράγει το πιο ανθεκτικό υλικό για επιφάνειες εργασίας που διατίθεται σήμερα στην αγορά σε μοναδικές αποχρώσεις και υφές, μελετημένες για να ταιριάξουν με τις σύγχρονες σχεδιαστικές τάσεις.

Κουζίνα Salone Del Mobile 37

source

Κουζίνα Salone Del Mobile 38
Κουζίνα Salone Del Mobile 39
Κουζίνα Salone Del Mobile 40

source

Ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τη Neolith να ξεχωρίζει είναι το πόσο λεπτή μπορεί να κατασκευαστεί η επιφάνεια, αφού βγαίνει σε πάχη 3, 6, 12 και 20 χιλιοστά ανάλογα με τη χρήση.

Στο Salone del Mobile το είδαμε παντού. Στις εταιρείες Doca, Hebanon, COMPREX CUCINE, MOBLIBERICA, ARREX CUCINE, SCHULLER και σε πολλές ακόμα.

Hint

Εάν θέλετε η κουζίνα σας να ξεχωρίσει και να δώσει πολυτέλεια στο χώρο, επιλέξτε λεπτή επιφάνεια εργασίας στο ίδιο ακριβώς χρώμα με τα ντουλάπια όπου ακουμπά ο πάγκος αυτός.

Ανάγνωση επόμενου

Εσωτερική διακόσμηση & επιτυχημένη ενοικίαση Airbnb
Ιδέες για όμορφη διακόσμηση κρεβατοκάμαρας και άνετο κρεβάτι

1 σχόλιο

DialAWorkTop

DialAWorkTop

Actually, Since a week I was very seriously looking for Luxurious kitchen Worktops for my dream house. I was confused about which to select and now after reading this blog, all my queries got clarified. Thankyou so much for sharing!

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

Δωρεάν Μεταφορικά

Με αγορές άνω των 99€ για Ελλάδα ή 250€ για Κύπρο

3 Άτοκες Δόσεις

Με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα

Δωρεάν Αντικατοβολή

Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για την υπηρεσία την αντικαταβολής

Εύκολη Διαδικασία Επιστροφών

Επιστροφές εντός 14 ημερών και επιστροφή χρημάτων