Διακόσμηση ξενώνα

Οι νέες τάσεις στη βραχυπρόθεσμη μίσθωση & η διακόσμηση σπιτιού

Οι νέες τάσεις στη βραχυπρόθεσμη μίσθωση & η διακόσμηση σπιτιού

Μετά τα ξενοδοχεία και την Airbnb….τι νέο;

Η βραχυπρόθεσμη ενοικίαση έχει αυξηθεί με εκπληκτικό ρυθμό τα τελευταία χρόνια.
Η άνοδος των βραχυπρόθεσμων ενοικιαζόμενων αγορών προσφέρει στους καταναλωτές μοναδικές εμπειρίες καταλυμάτων που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την πόλη την οποία επισκέπτονται κάθε φορά.

Δεδομένου, όμως, ότι δεν υπάρχει κάποιος ελεγκτικός μηχανισμός και περιορισμός στις συγκεκριμένες κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης πριν δοθούν στην αγορά για ενοικίαση, ενέχουν μεγάλο κίνδυνο ασυνέπειας στην ποιότητα και τις υπηρεσίες.

Η ασφάλεια, η συνέπεια και η εύρυθμη λειτουργία των καταλυμάτων μέσα από τις πλατφόρμες Airbnb εξαρτάται από την ευθιξία και την ευαισθησία του εκάστοτε ιδιοκτήτη που διαθέτει το σπίτι του προς βραχυπρόθεσμη μίσθωση, με αποτέλεσμα η εμπειρία για τον ταξιδιώτη να είναι κάποιες φορές στο τέλος σημαντικά φτωχή και πολλές φορές ακόμα και αρνητική.

Τότε γιατί δεν επιλέγει ο ταξιδιώτης την προβλεψιμότητα ενός ξενοδοχείου;

Ύστερα από πολλές μελέτες και ηλεκτρονικές έρευνες, διαπιστώθηκε πως οι σύγχρονοι ταξιδιώτες αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες στα ταξίδια τους με χαμηλό κόστος, έτσι ώστε να είναι σε θέση να παρατείνουν τις διακοπές τους σε μια πόλη.
Αναζητούν οικιακές ανέσεις, ζεστή φιλοξενία και για αυτό τελικά προτιμούν να ενοικιάσουν έναν μεγάλο χώρο σπιτιού από το να επιλέξουν ένα δωμάτιο μεσαίου ξενοδοχείου.

Ωστόσο, εδώ υπάρχει στην αγορά ένα μεγάλο κενό…

Κατ´ αρχάς, υπάρχει κενό στα δωμάτια των ξενοδοχείων που πολλές φορές είναι κατώτερα των προσδοκιών του πελάτη σε φιλοξενία και σε μέγεθος σε σχέση με το αντίτιμο που καταβάλλει.
Υπάρχει όμως κενό και από τα δωμάτια - σπίτια τύπου Airbnb, των οποίων η ποιότητα και η ασφάλεια αρκετές φορές είναι υπό αμφισβήτηση.

Η υψηλή ζήτηση ποιοτικών διακοπών που είναι συγκρίσιμη με τις παροχές και την προβλεψιμότητα ενός καλού ξενοδοχείου αλλά με την ζεστασιά και την προσωπικότητα ενός σπιτιού, ενέπνευσε και ώθησε την αγορά σε όλο τον κόσμο να δημιουργήσει καταλύματα αξιόπιστα σαν ξενοδοχεία, με τις ανέσεις και την φιλοξενία μιας ιδιωτικής κατοικίας.

Ειδικές κατηγορίες απαιτητικών ταξιδιωτών, όπως είναι οι εταιρικοί πελάτες, οι επισκέπτες στο πλαίσιο ενός επαγγελματικού ταξιδιού ή οι επισκέπτες αναψυχής που αναζητούν ιδιωτικότητα, οδήγησαν στην δημιουργία πολυτελών και μοντέρνων διαμερισμάτων, σπιτιών και βιλών που προσφέρουν τον επαγγελματισμό και την ασφάλεια ενός ξενοδοχείου σε συνδυασμό με τη ζεστασιά, την ιδιωτικότητα και την φιλοξενία ενός σπιτιού.

Πρωτοπόρος εταιρία στον χώρο, με ραγδαία ανάπτυξη σε πολλές χώρες, είναι η ελληνική εταιρεία Blueground.
Η Blueground είναι μια αλυσίδα πλήρως επιπλωμένων και επαγγελματικά διακοσμημένων διαμερισμάτων και σπιτιών που λειτουργούν σαν ξενοδοχείο με την διαφορά ότι αντί να έχει δωμάτια σε ένα μεμονωμένο κτίριο, διαθέτει ανεξάρτητες κατοικίες στα καλύτερα σημεία της πόλης.

Τα διαμερίσματα και τα σπίτια αυτά τα ενοικιάζει από ιδιοκτήτες, τα επιπλώνει με λιτά και κομψά έπιπλα συγκεκριμένων προδιαγραφών, τα εξοπλίζει με όλες τις αναγκαίες συσκευές και τα διαθέτει στην αγορά προς ενοικιάσει, προσφέροντας 24ωρη στήριξη και παροχές ξενοδοχείου.

Επειδή ακριβώς οι προδιαγραφές και τα ‘standards’ των κατοικιών της Blueground είναι καθορισμένες και προδιαγεγραμμένες με λεπτομέρεια, ο επισκέπτης γνωρίζει εκ των προτέρων πως η εμπειρία του θα είναι θετική.

Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων με την σειρά τους έχουν εξαιρετικά πλεονεκτήματα, εάν συμφωνήσουν να μισθώσουν το διαμέρισμα τους στην εταιρεία Blueground.

Μπορούν να λαμβάνουν από την πρώτη ημέρα το ενοίκιο που έχει συμφωνηθεί στο συμβόλαιο τους έως και την λήξη του, ακόμα και εάν το διαμέρισμα δεν κατοικείται από κάποιον πελάτη.
Η εταιρεία έχει την υποχρέωση να παραδώσει το διαμέρισμα στον ιδιοκτήτη στη λήξη του συμβολαίου όπως ακριβώς το παρέλαβε (υπολογίζοντας την φυσική φθορά του χρόνου).
Η Blueground έχει δικά της συνεργεία με τεχνικούς όπου μπορούν να επισκευάσουν άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί.

Η εταιρία φυσικά έχει συγκεκριμένα κριτήρια για τα ακίνητα που αναζητά.
Κάποια βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα ακίνητα είναι η περιοχή στην οποία βρίσκονται, η ποιότητα κατασκευής του κτιρίου, η σωστή ανακαίνιση του χώρου, το εμβαδόν (από 60τμ έως 150τμ περίπου) και το πάρκινγκ.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσω ένα πρόσφατα σχεδιασμένο διαμέρισμα από το hintsdeco στο Παλαιό Φάληρο το οποίο δόθηκε για ενοικίαση στην εταιρία Blueground.
Οι χώροι διακοσμήθηκαν από την ομάδα της εταιρίας σύμφωνα με το ύφος και την φιλοσοφία της Blueground.

Το διαμέρισμα βρίσκεται στον έκτο όροφο μιας νεόδμητης πολυκατοικίας με μεγάλα μπαλκόνια και απέραντη θέα μέχρι την θάλασσα.
Είναι 150τμ και αποτελείται από 3 κρεβατοκάμαρες και 2 μπάνια, από ένα γραφείο με εσωτερική ντουλάπα για laundry και έναν ενιαίο χώρο σαλόνι - κουζίνα.

Η κουζίνα σχεδιάστηκε σε γκρι χρώμα με μαύρο λεπτό πάγκο εργασίας και σε συνδυασμό με τα γυάλινα λευκά ντουλάπια και τον δρύινο πάγκο-τραπέζι σε σχήμα Π, ακολουθεί τις τελευταίες τάσεις της διακόσμησης.

Τα δρύινα πατώματα σε συνδυασμό με τα μεγάλα πλακάκια πατητής τσιμεντοκονίας που δημιουργούν διάδρομο προς την έξοδο για το μπαλκόνι συνδέουν με όμορφο τρόπο τον ενιαίο χώρο του καθιστικού με την κουζίνα.
Το εντυπωσιακό τζάκι δημιουργεί ένα υπέροχο εστιακό σημείο στο καθιστικό και η επένδυση του έχει γίνει με κεραμική πλάκα ιδίου χρώματος με τον πάγκο της κουζίνας.

Το μπάνιο του master room επενδύθηκε με πλακάκι τύπου μάρμαρο σε λευκό γκρι-χρώμα το οποίο συνδυάστηκε εξαιρετικά με το γκρι πλακάκι του πατώματος, το ξύλινο ρουστίκ έπιπλο καθώς και τις μαύρες λεπτομέρειες των μπαταριών και του ντουζ.

Το δεύτερο μπάνιο επενδύθηκε με πλακάκι terrazzo....... πλακάκι τσιμέντου.

Η ομορφιά αυτού του φυσικού, αυθεντικού, ακατέργαστου υλικού ήρθε για να μείνει στο interior design δημιουργώντας μνήμες από το παρελθόν αλλά με ένα εκλεπτυσμένο και σύγχρονο αποτέλεσμα.

Η προμήθεια των πλακιδίων και είδη υγιεινής έχει γίνει από το κατάστημα lemonakishome.gr

Το διαμέρισμα σχεδιάστηκε με λεπτομέρεια στα υλικά και στο φωτισμό και σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή διακόσμηση της Blueground είναι σίγουρο πως αφήνει μια θετική αύρα στον εκάστοτε ταξιδιώτη.

Ανάγνωση επόμενου

silo
koukaki 1

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

Δωρεάν Μεταφορικά

Με αγορές άνω των 99€ για Ελλάδα ή 250€ για Κύπρο

3 Άτοκες Δόσεις

Με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα

Δωρεάν Αντικατοβολή

Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για την υπηρεσία την αντικαταβολής

Εύκολη Διαδικασία Επιστροφών

Επιστροφές εντός 14 ημερών και επιστροφή χρημάτων