3 Άτοκες δόσεις με χρεωστική ή πιστωτική | Άμεση Παράδοση | Δωρεάν Αντικαταβολή | Δωρεάν μεταφορικά άνω των 99€ 3 Άτοκες δόσεις με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα | Άμεση παράδοση | Δωρεάν αντικαταβολή | Δωρεάν μεταφορικά άνω των 99€

Από SILO σε πολυτελές συγκρότημα κατοικιών

silo

Η αστική ανάπτυξη της Κοπεγχάγης είναι τα τελευταία χρόνια μια από τις μεγάλες προκλήσεις για την πόλη και τους κατοίκους της.

Λιμάνια και βιομηχανικές ζώνες μετατρέπονται σε σύγχρονες εμπορικές και οικιστικές περιοχές με όμορφα διαμερίσματα, αγορές και γειτονιές γεμάτες ζωή και δραστηριότητα.

αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης

Μία από αυτές τις περιοχές είναι και το βόρειο βιομηχανικό λιμάνι της Κοπεγχάγης, το Nordhavn, το οποίο σταδιακά μεταμορφώνεται στη νέα διακεκριμένη συνοικία της πόλης.

αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης

Αν και η ολοκλήρωση του έργου του Nordhavn απέχει πολύ από το τέλος, αφού επίσημα θα ολοκληρωθεί το 2050, το έως τώρα αποτέλεσμα είναι ήδη άκρως εντυπωσιακό.

Μέχρι στιγμής, έχει δημιουργηθεί μια πρότυπη παραθαλάσσια οικιστική περιοχή με σύγχρονα κτήρια, μοντέρνα διαμερίσματα, χώρους εργασίας, χώρους ψυχαγωγίας, εστίασης και αναψυχής, σχολεία και εμπορικά καταστήματα, σε μικρές αποστάσεις μεταξύ τους. Με τον τρόπο αυτό, δίνεται η αίσθηση της γειτονιάς, αλλά παράλληλα διατηρείται και η βιομηχανική ιστορία του λιμανιού που εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της ατμόσφαιρας της περιοχής.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 2016 ζούσαν εκεί 234 άνθρωποι, το 2017 έγιναν 1449 και σήμερα που μιλάμε ζουν 2500 κάτοικοι! Ένα από τα εμβληματικά κτήρια του λιμανιού και σύμβολο της περιοχής είναι το 17ώροφο παλιό σιλό (αποθήκη σιτηρών) που στέκεται μπροστά στο λιμάνι με θέα τις ανεμογεννήτριες, τη Σουηδία και ολόκληρη την Κοπεγχάγη

αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης
αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης
αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης

Η Δανική αρχιτεκτονική εταιρία COBE Architects προσκλήθηκε από τους ιδιοκτήτες του παλαιού βιομηχανικού κτηρίου να το μετατρέψει σε πολυτελή διαμερίσματα, με κοινόχρηστο χώρο εκδηλώσεων, γυμναστήριο και χώρο εστίασης.

Το «THE SILO», όπως ονομάστηκε, μεταμορφώθηκε σε 38 μοναδικά διαμερίσματα μεγέθους από 106 έως 401 τ.μ.

Οι τεράστιοι εσωτερικοί χώροι, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν για την αποθήκευση και τη διαχείριση μεγάλων όγκων σιτηρών, επέτρεψαν τη διαμόρφωση διαφόρων διαμερισμάτων, είτε ενιαίων είτε πολυεπίπεδων, πολλά από τα οποία έχουν ύψος οροφής μέχρι και επτά μέτρα.

Όλα τα διαμερίσματα διαθέτουν πανοραμικά παράθυρα από το δάπεδο ως την οροφή και μπαλκόνια με απέραντη θέα.

αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης

Αρκετά διαμερίσματα από αυτά έχουν διατηρήσει το ακατέργαστο σκυρόδεμα της αρχικής κατασκευής.

Ο τελευταίος όροφος του κτηρίου αποτελείται από ένα γυάλινο κουτί με καθρέπτη όπου στεγάζεται ένα εστιατόριο με μοναδική θέα 360 μοιρών στην πόλη, αλλά και τη θάλασσα του Όρεσουντ και την ομώνυμη γέφυρα που συνδέει τη Δανία με τη Σουηδία.

Το ισόγειο είναι σχεδιασμένο ως ένας ευέλικτος χώρος εκδηλώσεων όπου διατηρήθηκε αρκετά η αρχική εσωτερική μορφή του σιλό, αφού είναι εμφανή τα φυσικά υλικά του κτηρίου, όπως το ακατέργαστο σκυρόδεμα στις κολόνες.

αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης

Από το γυάλινο δάπεδο του ισογείου μπορεί κανείς να δει το γυμναστήριο που βρίσκεται ακριβώς από κάτω, προσφέροντάς του με έξυπνο τρόπο φυσικό φως.

Όσον αφορά την εξωτερική πρόσοψη του THE SILO, έχει τοποθετηθεί μια πολύπλευρη διάτρητη κατασκευή από γαλβανισμένο χάλυβα η οποία έχει βαφτεί με έναν ακατέργαστο τρόπο, έτσι ώστε χρωματικά να διατηρεί τον αρχικό χαρακτήρα του λιμανιού και του βιομηχανικού παρελθόντος του, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τα διαμερίσματα από τον άνεμο και το άμεσο ηλιακό φως.

αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης

Αυτή η ειδική κατασκευή της πρόσοψης βοήθησε το κτήριο να διατηρήσει το χαρακτηριστικό λεπτό ψηλό σχήμα του, ενώ δημιούργησε και μεγάλες βεράντες προς χρήση των διαμερισμάτων.

Σήμερα σας ανοίγουμε κατ’ αποκλειστικότητα τις πόρτες ενός από τα διαμερίσματα του THE SILO που βρίσκεται στους τελευταίους ορόφους του κτηρίου.

Είναι ένα διαμέρισμα 250τ.μ. του οποίου την εσωτερική διακόσμηση έχει επιμεληθεί το hintsdeco.

Το διαμέρισμα αποτελείται από δύο επίπεδα τα οποία συνδέονται με μια εντυπωσιακή ξύλινη κλίμακα που εκτείνεται ευθεία στη μέση του καθιστικού.

αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης
αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης

Η πανύψηλη οροφή των επτά μέτρων με τα μεγάλα παράθυρα από το δάπεδο έως την οροφή εντυπωσιάζει, δίνοντας στον χώρο αέρα και φως.

Η στρατηγικά ασύμμετρη τοποθέτηση των τριών βεραντών, καθώς και οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες επιτρέπουν την ελεύθερη θέα μέσα από το διαμέρισμα.

αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης
αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης

Τα πλαίσια των παραθύρων είναι κρυμμένα στο εξωτερικό μέρος των υφιστάμενων τσιμεντένιων τοίχων, προσφέροντας απέραντη θέα στον ορίζοντα της πόλης, στη θάλασσα με τις ανεμογεννήτριες και τη γέφυρα του Όρεσουντ.

αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης

Το φυσικό φως ρέει σε όλα τα δωμάτια και δημιουργεί ένα όμορφο παιχνίδι χρωμάτων και σκιών από την Ανατολή μέχρι τη Δύση του ηλίου.

Η θάλασσα και το βιομηχανικό τοπίο του λιμανιού απλώνονται σαν ταπετσαρία σε όλους τους χώρους.

Η επένδυση του πατώματος με λευκή σκανδιναβική ξυλεία (η κάθε σανίδα 45εκ. πλάτος) και η επιλογή φυσικών υλικών τόσο στα μπάνια όσο και στη κουζίνα δίνουν μια ευχάριστη αίσθηση ανεπιτήδευτης πολυτέλειας.

Η διακόσμηση του hintsdeco εμπνεύστηκε από τα ιδιαίτερα χρώματα της συνοικίας του Nordhavn, βασίστηκε στη φιλοσοφία “Hygge” των Δανών, ενώ ακολούθησε τις τελευταίες τάσεις της εσωτερικής διακόσμησης.

Η επιλογή των καναπέδων Saba από το κατάστημα Love-it στην Αθήνα και από το BoConcept στην Κοπεγχάγη δίνουν ένα δυναμικό ταίριασμα σκανδιναβικού και ιταλικού σχεδιασμού.

αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης
αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης

Οι πολυμορφικές δυνατότητες του καναπέ Saba μάς επιτρέπουν να σχεδιάζουμε το σαλόνι ανάλογα με τις εκάστοτε επιθυμίες μας, ενώ η μεθακρυλική βάση του συνδυάζεται αδιαμφισβήτητα με τις διάφανες καρέκλες Kartell.

αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης
αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης
αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης
αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης

Οι ταμπά δερμάτινες καρέκλες, οι κεραμικές επιφάνειες των τραπεζιών καθώς και οι επιλογές των χρωμάτων στα μαξιλάρια και στις διακοσμητικές λεπτομέρειες εναρμονίζονται υπέροχα με όλες τις τελευταίες τάσεις της διακόσμησης, αναδεικνύοντας τη γοητεία και την ατμόσφαιρα ‘hygge’ του εσωτερικού.

αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης
αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης
αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης
αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης
αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης
αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης
αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης

Ο χώρος της κουζίνας διαχωρίζεται από το σαλόνι με μια γυάλινη συρόμενη πόρτα.

Η επιλογή του ξύλου σε σκούρο καφέ (όμοιο με τη σκάλα) τόσο στα ντουλάπια όσο και στους πάγκους, καθώς και οι λεπτομέρειες της μίνιμαλ σχεδίασης προσδίδουν υψηλή αισθητική στο χώρο.

αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης
αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης
αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης
αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης

Ο δεύτερος όροφος αποτελείται από δύο master υπνοδωμάτια.

αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης
αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης
αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης
αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης
αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης
αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης

Η κρεβατοκάμαρα είναι επιπλωμένη με έπιπλα BONALDO από το Love-it, ενώ το στρώμα προμήθευσε η Ελληνική Cocomat.

αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης
αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης

Το συγκεκριμένο κρεβάτι επιλέχθηκε για την ιδιαίτερη τιρκουάζ βάση του, η οποία ταιριάζει υπέροχα με τα χρώματα της θάλασσας.

Οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις του ξύλινου δαπέδου σε συνδυασμό με τους λευκούς τοίχους και το γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας δημιουργούν μια γαλήνια ατμόσφαιρα.

Στα μπάνια έχουν επιλεχθεί φυσικά υλικά σε μπεζ και λευκές αποχρώσεις, όπως πλακάκια από ψαμμίτη σε μεγάλες διαστάσεις.

αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης
αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης

Στο ομορφότερο παράθυρο του μπάνιου με θέα το απέραντο γαλάζιο, στέκεται μια οβάλ μπανιέρα, προσθέτοντας στον χώρο γοητεία και εκλεπτυσμένη πολυτέλεια.

αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης
αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης
αρχιτεκτονική Κοπεγχάγης

Tags

Δεν υπάρχουν σχόλια