Διακόσμηση δωματίου

Ιδέες για όμορφη διακόσμηση κρεβατοκάμαρας και άνετο κρεβάτι

Ιδέες για όμορφη διακόσμηση κρεβατοκάμαρας και άνετο κρεβάτι

Η δημιουργία όμορφου και άνετου κρεβατιού είναι ένα θέμα που πολλές φορές δεν το θεωρούμε προτεραιότητα.
Κι όμως, περίπου το ένα τρίτο της ζωής μας το περνούμε στο κρεβάτι για να κοιμηθούμε, να ξεκουραστούμε, να διαβάσουμε ένα βιβλίο, να έρθουμε κοντά με τον/τη σύντροφό μας.

Ο καλός και ξεκούραστος ύπνος συντελεί σε υψηλή εργασιακή παραγωγικότητα, συμβάλλει στην καλή μας υγεία και μας κρατά σε υψηλή διάθεση και ενέργεια.
Ένα όμορφο κρεβάτι μας φτιάχνει τη διάθεση και μας προετοιμάζει ψυχικά για ξεκούραση.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες έχουν αναγάγει την άνεση και τη διακόσμηση του κρεβατιού σε επιστήμη.

Είτε, λοιπόν, πρόκειται για προσωπική χρήση, για τον σύντροφό σας, για φιλοξενούμενους, ή για εμπορική χρήση αξίζει τον κόπο να αφιερώσουμε λίγο χρόνο, ώστε να σχεδιάσουμε σωστά ένα όμορφο και αναπαυτικό κρεβάτι - το οποίο (έτσι κι αλλιώς) πρωταγωνιστεί στην κρεβατοκάμαρα.

Κεντρική φωτογραφία, Photographee.eu /Shutterstock

Επενδύστε στην άνεση του κρεβατιού - κάνοντας τις σωστές (και όχι ακριβές) επιλογές!

Βγείτε στην αγορά και επιλέξτε το σωστό στρώμα για εσάς.

Το σωστό στρώμα δεν είναι το ίδιο για όλους. Ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικές ανάγκες στο σώμα του.

Κατάλληλο είναι το στρώμα που στηρίζει το σώμα μας, ξεκουράζει τον αυχένα μας, είναι άνετο έτσι ώστε να βοηθά στη σωστή κυκλοφορία του αίματος και να απορροφά την πίεση από τα πόδια, τη λεκάνη και τους ώμους.
Καλύψτε το στρώμα με ένα υφασμάτινο υπόστρωμα, έτσι ώστε να το προστατεύσετε από τον ιδρώτα, τις οσμές και τη σκόνη.

Προσθέστε μια πινελιά άνεσης στον ύπνο σας, χρησιμοποιώντας ένα επίστρωμα.
Είναι ένα επιπλέον, λεπτό στρώμα το οποίο τοποθετείται πάνω από το κλασικό στρώμα και προσφέρει μοναδική άνεση στο σώμα σας κατά τη διάρκεια του ύπνου.

διακοσμημένη κρεβατοκάμαρα 1

source

Η επιλογή του μαξιλαριού είναι μια από τις πιο σημαντικές για την ποιότητα του ύπνου. Τα πιο ακριβά μαξιλάρια δεν είναι απαραίτητα τα καλύτερα, αφού και το μαξιλάρι είναι προσωπική υπόθεση.
Ασφαλώς, πρέπει να λάβουμε υπόψη μας το υλικό με το οποίο είναι γεμισμένο το μαξιλάρι, γιατί σε πολλούς από εμάς τα συνθετικά υλικά προκαλούν αλλεργίες.

διακοσμημένη κρεβατοκάμαρα 2

source

Hints

Θέλετε το κρεβάτι σας να προφέρει την άνεση ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων; Ακολουθήστε την πρακτική μεγάλων ξενοδοχειακών οργανισμών, όπως η Accor Sofitel.

  • Χρησιμοποιήστε ένα στρώμα (όχι απαραίτητα ακριβό), με αρκετή ελαστικότητα στις σπείρες του, ώστε να μη χρήζει συχνής αντικατάστασης.
  • Τοποθετήστε πουπουλένιο επίστρωμα.
  • Επιλέξτε αφράτο πάπλωμα.
  • Χρησιμοποιήστε λινά καλής ποιότητας.
  • Χρησιμοποιήστε 2 αφράτα μαξιλάρια για κάθε άτομο.
  • Το πίσω μαξιλάρι να έχει περιεκτικότητα 50% πούπουλο και 50% φτερό,ώστε το μαξιλάρι να στηρίζει επαρκώς το κεφάλι και τον αυχένα και να παίρνει το σχήμα τους.
  • Το μπροστινό μαξιλάρι να είναι πολύ αφράτο από μικροΐνες (micro-fiber).

Ο συνδυασμός σταθερού στρώματος, μαλακού πουπουλένιου επιστρώματος και καλών λινών υφασμάτων θα προσφέρει μια εμπειρία ξεκούρασης και πολυτέλειας.

Το αφράτο μαξιλάρι από μικροΐνες (microfiber) θα προσομοιάζει με τον ύπνο στα σύννεφα, το πίσω μαξιλάρι θα εξασφαλίζει την άνεση και ο συνδυασμός τους την απόλυτα εξατομικευμένη απόλαυση του καλού ύπνου.

Διακοσμήστε το όμορφα: να υπόσχεται άνεση, φρεσκάδα και πολυτέλεια.

Όπως είπαμε, για να δείχνει το κρεβάτι σας αναπαυτικό και πολυτελές σαν αυτά που βλέπουμε στις φωτογραφίες των ξενοδοχείων 5 αστέρων, ένα είναι το μυστικό: τα πολλά στρώματα από σεντόνια, παπλώματα, κουβέρτες και τα κατάλληλα αφράτα μαξιλάρια.
Επειδή, όμως, δεν είναι εφικτό κάθε φορά που αλλάζει η σεζόν να αλλάζουμε και όλα τα χρώματα στα σεντόνια, τότε η λύση είναι το λευκό.
Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας λευκά βαμβακερά σεντόνια, μαξιλαροθήκες και παπλωματοθήκες και δώστε χρώμα ανάλογα με την εποχή, τοποθετώντας επιπλέον λεπτές κουβέρτες, γούνινα ριχτάρια ή διακοσμητικά υφάσματα, ώστε να φτιάξετε τραβέρσες κρεβατιού.

Hints

  • Μην προσπαθείτε να συνδυάσετε χρωματικά το κεφαλάρι του κρεβατιού με το διακοσμητικό ύφασμα, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι πολύ κλασικό και άτονο. Τολμήστε αντίθετα χρώματα και πρωτότυπα υλικά, όπως το κασμίρ, η συνθετική γούνα και τα έθνικ υφάσματα.
διακοσμημένη κρεβατοκάμαρα 3

source

  • Εάν το δωμάτιο και τα σεντόνια σας θέλετε να μοιάζουν ακόμα πιο λευκά από ό,τι είναι, τότε προτιμήστε για τραβέρσα ένα μπεζ φυσικό μάλλινο ύφασμα. Η κοντινή σύγκριση των δυο αποχρώσεων θα κάνει τα σεντόνια σας να φαίνονται ακόμα πιο λευκά!
διακοσμημένη κρεβατοκάμαρα 4
διακοσμημένη κρεβατοκάμαρα 5

source

Καλύψτε τα πόδια του κρεβατιού με έναν λιτό υφασμάτινο κρεβατόγυρο, εάν αυτά δεν δείχνουν όμορφα. Μάλιστα, με τον τρόπο αυτό, δημιουργείτε κάτω από το κρεβάτι αποθηκευτικό χώρο ο οποίος δεν είναι εμφανής.

Επιπλέον, χρησιμοποιήστε 2 μεγάλα μαξιλάρια (τετράγωνα ή οριζόντια) στην πλάτη του κρεβατιού και άλλα δυο μικρότερα ακριβώς μπροστά, εάν το κρεβάτι έχει κανονική διάσταση. Απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα ή δύο μικρότερα μαξιλάρια σε διαφορετικό χρώμα και όμορφο διακοσμητικό θέμα.

διακοσμημένη κρεβατοκάμαρα 6

source

Εάν το κρεβάτι είναι king size, τότε τοποθετήστε τρία μεγάλα μαξιλάρια στο πίσω μέρος.
Ολοκληρώστε τη διακόσμηση με ένα μακρύ ορθογώνιο μαξιλάρι μέσης ή με δυο ή τρία μικρά τετράγωνα διακοσμητικά μαξιλάρια με όμορφα χρώματα και σχέδια για πιο μοντέρνο αποτέλεσμα.

Τέλος, τοποθετήστε το κρεβάτι σας στο καλύτερο σημείο του δωματίου, έτσι ώστε να αντικρίζετε απέναντι μια όμορφη εικόνα, είτε είναι η θέα από ένα παράθυρο, μια όμορφη διακοσμητική πρόταση ή ένα έργο τέχνης.

Είπαμε: το κρεβάτι είναι ο πρωταγωνιστής του χώρου!

Ένα επιτυχημένο κρεβάτι γίνεται ακόμη καλύτερο στον σωστό περιβάλλοντα χώρο.

Κάντε τις σωστές επιλογές στο φωτισμό.

Πείτε όχι σε ένα κεντρικό φωτιστικό πάνω από το κρεβάτι: είναι η πιο λανθασμένη επιλογή στην κρεβατοκάμαρα.

Χρησιμοποιήστε εναλλακτικές πηγές φωτισμού, όπως πλαϊνές επιτοίχιες λάμπες με αυξομείωση της έντασης, πορτατίφ, φωτιστικά δαπέδου, κρεμαστές λάμπες πάνω από τα κομοδίνα ή λεντοταίνιες που δημιουργούν κρυφό φωτισμό.

διακοσμημένη κρεβατοκάμαρα 7

source

διακοσμημένη κρεβατοκάμαρα 8

source

Επιλέξτε τα κατάλληλα κομοδίνα

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που γίνονται κατά την επίπλωση της κρεβατοκάμαρας είναι το λανθασμένο μέγεθος κομοδίνου.
Πολλές φορές διαπιστώνουμε μεγάλα κρεβάτια με μικρά κομοδίνα, αλλά κάποιες φορές και το αντίθετο. Για τον λόγο αυτό, χρειάζεται προσοχή στη σωστή συμμετρία.

Hints

  • Τολμήστε να τοποθετήσετε διαφορετικό είδος και μέγεθος κομοδίνων για μοντέρνο και νεανικό αποτέλεσμα.
  • Ένα όμορφο τραπεζάκι, μερικές vintage βαλίτσες, μια όμορφη καρέκλα, μια στοίβα από περιοδικά ή βιβλία, ένας κορμός δέντρου είναι ορισμένες μόνο από τις πολλές επιλογές που έχετε για πιο πρωτότυπο ύφος διακόσμησης δίπλα από το κρεβάτι σας.
  • Εάν τα κομοδίνα σας είναι ζευγάρι, τότε συνδυάστε διαφορετικές λάμπες πάνω σε αυτά.
διακοσμημένη κρεβατοκάμαρα 9

source

διακοσμημένη κρεβατοκάμαρα 10

source

Τοποθετήστε ακόμα τον προσωπικό σας δίσκο με τα απαραίτητα αντικείμενα για άνετο ύπνο.
Ο συνδυασμός μιας κανάτας με ένα ποτήρι νερού, ενός υπέροχου βιβλίου και μιας όμορφης λάμπας δεν εξυπηρετεί απλώς και μόνο την όμορφη αισθητική των φωτογραφιών που βλέπουμε στα blogs και στο Pinterest, αλλά αποσκοπεί στο να εξασφαλίζει αδιάλειπτο ύπνο.

Τοποθετήστε μια όμορφη πολυθρόνα ή έναν επιπλέον πάγκο στο τέλος του κρεβατιού (εάν υπάρχει χώρος).

Εκτός του ότι θα μπορείτε να αφήνετε προσωρινά τα ρούχα σας, θα δώσει έξτρα άνεση και πολυτέλεια στην κρεβατοκάμαρά σας.

διακοσμημένη κρεβατοκάμαρα 11

source

διακοσμημένη κρεβατοκάμαρα 12

 

διακοσμημένη κρεβατοκάμαρα 13

 

Στρώστε ένα μαλακό χαλί

Η αίσθηση που θα δώσει το χαλί, όταν κάνετε το πρώτο βήμα καθώς κατεβαίνετε από το κρεβάτι, είναι μοναδική.
Επιλέξτε ένα απαλό, διαχρονικό, χαλί με στιλ και δώστε στην κρεβατοκάμαρά σας ασύγκριτη άνεση και ομορφιά.

διακοσμημένη κρεβατοκάμαρα 14

source

διακοσμημένη κρεβατοκάμαρα 15

source

διακοσμημένη κρεβατοκάμαρα 16

source

Επιλέξτε χρώματα που σας ηρεμούν και χαίρεστε να τα βλέπετε όταν ξυπνάτε.

Τα πάντα στο υπνοδωμάτιο θέλουμε να συντελούν στην προσωπική σας ευεξία.
Την ίδια αίσθηση θα πρέπει να δίνει και η χρωματική παλέτα που θα επιλέξουμε για το υπνοδωμάτιο, μεταξύ των πολλών που προτείνουν οι μεγάλοι οίκοι χρωμάτων.

Hints

  • Πριν να επιλέξετε το χρώμα που επιθυμείτε, θυμηθείτε: Οι ψυχρές αποχρώσεις δημιουργούν ήρεμη ατμόσφαιρα, τα ζεστά χρώματα προσθέτουν ενέργεια, ενώ οι απαλές αποχρώσεις δημιουργούν αίσθηση χαλάρωσης.

Τοποθετήστε στον τοίχο ένα όμορφο έργο τέχνης ή κομψές φωτογραφίες.

Διαλέξτε ένα έργο τέχνης που να μιλάει στην καρδιά σας και χρησιμοποιήστε το ως κεντρικό κομμάτι της διακόσμησης της κρεβατοκάμαρας.
Επιλέξτε κάτι που να σας εμπνέει και να το απολαμβάνετε κάθε φορά που θα το κοιτάτε.
Εναλλακτικά, τοποθετήστε όμορφες φωτογραφίες στους τοίχους οι οποίες να προσδίδουν στιλ και προσωπικότητα στο χώρο.

διακοσμημένη κρεβατοκάμαρα 17

source

διακοσμημένη κρεβατοκάμαρα 18

source

διακοσμημένη κρεβατοκάμαρα 19
διακοσμημένη κρεβατοκάμαρα 20

source

Φτιάξτε ένα θεματικό δωμάτιο

Επιλέξτε μια όμορφη ταπετσαρία που να σας φτιάχνει τη διάθεση και συνδυάστε την με την κουρτίνα και τα υφάσματα του κρεβατιού.
Φτιάξτε έναν μοναδικό χώρο που θα σας ταξιδεύει και θα σας κάνει να ονειρεύεστε, γιατί η όμορφη διακόσμηση έχει ανεξάντλητες δυνατότητες!

διακοσμημένη κρεβατοκάμαρα 21

source

Εάν η επιλογή της ταπετσαρίας αυξάνει το κόστος της διακόσμησης, υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι να δημιουργήσετε έξυπνες ιδέες με λιγότερα χρήματα και πολλή φαντασία.
Ντύστε δυο μεγάλα τελάρα με την αγαπημένη σας ταπετσαρία και τοποθετήστε τα πίσω από το κεφαλάρι.

διακοσμημένη κρεβατοκάμαρα 22

source

Κρεμάστε ή ακουμπήστε όμορφους καθρέπτες

Οι καθρέπτες είναι από τα πιο έξυπνα και καλαίσθητα διακοσμητικά στοιχεία στην κρεβατοκάμαρα.

διακοσμημένη κρεβατοκάμαρα 23

source

διακοσμημένη κρεβατοκάμαρα 24

source

διακοσμημένη κρεβατοκάμαρα 25

source

Δίνουν τη δυνατότητα σε ένα δωμάτιο να δείχνει μεγαλύτερο και φωτεινότερο.
Διαλέξτε ανάμεσα σε στιλάτες και μοναδικές επιλογές πλαισίων και αναβαθμίστε τη διακόσμηση του χώρου σας.

Καλή διακόσμηση και όνειρα γλυκά!

Ανάγνωση επόμενου

Σχεδιασμός κουζίνας από το Salone Del Mobile
Καλοκαιρινή διακόσμηση: Πώς να εντάξετε τα νέα χρώματα σε αυτή!

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

Δωρεάν Μεταφορικά

Με αγορές άνω των 99€ για Ελλάδα ή 250€ για Κύπρο

3 Άτοκες Δόσεις

Με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα

Δωρεάν Αντικατοβολή

Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για την υπηρεσία την αντικαταβολής

Εύκολη Διαδικασία Επιστροφών

Επιστροφές εντός 14 ημερών και επιστροφή χρημάτων