Διακόσμηση σπιτιού

Εσείς γνωρίζετε το Avant Basic στιλ διακόσμησης;

Εσείς γνωρίζετε το Avant Basic στιλ διακόσμησης HINTSDECO

Παρατηρούμε αυτό το νέο μαξιμαλιστικό trend να έχει αποκτήσει πολύ μεγάλη δημοτικότητα στα social media και κυρίως στο Instagram και στο Tik Tok.

Η αισθητική του Avant Basic, αποτελεί τον αντίλογο της γενιάς Gen-Z  στην απλότητα, το λευκό, τη φιλοσοφία της Marie Kondo, το Japandi και την άποψη της μινιμαλιστικής προσέγγισης γενικότερα, που κυριαρχούσε τα τελευταία χρόνια. 

Το στιλ του Avant Basic βρίσκεται πολύ κοντά σε παρόμοια interior design trends που έχουν έρθει στο προσκήνιο μέσω των social media, όπως το Memphis Eclectic και Eclectic Maximalism.

 Avant Basic decor pink living room

 

H βασική φιλοσοφία του Avant Basic style είναι η έκφραση της μοναδικότητας, μέσα από τη διακόσμηση. Ο μαξιμαλισμός έχει τη δυνατότητα να εκφράσει το προσωπικό στιλ των κατοίκων ενός σπιτιού, αλλά και να υποστηρίξει δημιουργούς και κατασκευαστές που σχεδιάζουν statement έπιπλα και διακοσμητικά.

Το Avant Basic αποτελεί την τέλεια αντανάκλαση της αισθητικής της νέας γενιάς, την επιθυμία για περισσότερη ελευθερία, τη μοναδικότητα, την αυτοέκφραση, τον ενθουσιασμό και τον πειραματισμό.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η πανδημία αποτελεί μία από τις αφορμές για την δημοτικότητα αυτού του στιλ. Όσο περνούσαμε και περνάμε περισσότερο καιρό στο σπίτι μας, θέλαμε να το μετατρέψουμε στον προσωπικό μας χώρο. Αφού δεν μπορούσαμε να εκφραστούμε με το στιλ των ρούχων μας, αφού βγαίναμε ελάχιστα έξω, εκφραστήκαμε με το στιλ της διακόσμησης μας. Μπορεί να μην έχουμε τον έλεγχο και την ελευθερία του εξωτερικού κόσμου, έχουμε όμως την ελευθερία στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού μας.

 
 Avant Basic decor pink checkered floor

Από που προέρχεται η έννοια Avant Basic;

Η έννοια Avant Basic είναι ένας αντιφατικός όρος, που συνδυάζει τη λέξη με το «Avant», που σημαίνει πρωτότυπο ή καινοτόμο, και το «Basic», που σημαίνει mainstream και κοινό. Ο τίτλος υπονοεί ότι το συγκεκριμένο trend συνδυάζει διαφορετικά στιλ διακόσμησης, όπως την vintage αισθητική των 60s και 70s, με πολλά σύγχρονα στιλ, αλλά πάντα με μία πολύχρωμη και σκόπιμα κιτς προσέγγιση.

Μπορούμε λοιπόν να αναγνωρίσουμε το στιλ και σε άλλα trends που είδαμε τον τελευταίο καιρό όπως την Νοσταλγική διακόσμηση.

 
 Avant Basic decor pink green candles checkered pattern

Πως να αναπαράγετε το στιλ: 

Ο τρόπος για να υιοθετήσετε το Avant Basic στο interior design σας, είναι ο συνδυασμός έντονων χρωμάτων, σχεδίων και σχημάτων με ενδιαφέρον και διασκεδαστικό ύφος και η εισαγωγή της vintage αισθητικής με δημιουργική έκφραση. 

Στα χρώματα, προσπαθήστε να συνδυάσετε διαφορετικές επιλογές όπως παστέλ αποχρώσεις, ποπ έντονα χρωματικά αλλά και ασπρόμαυρα στοιχεία.

Συνδυάστε διαφορετικά μοτίβα ψυχεδελικών, καρό, στροβιλιζόμενων και φλοράλ patterns. Επιλέξτε μαξιλάρια και έργα τέχνης που προβάλλουν αυτά τα μοτίβα.

Επιλέξτε πρωτότυπα σχήματα όπως κυματιστά και οβάλ σε έπιπλα και καθρέπτες. Από μεγάλους καναπέδες έως μικρές πολυθρόνες, οι γωνίες αντικαθίστανται με την καμπύλη.

 
 

 

Όσον αφορά τα διακοσμητικά, ψάξτε για το περίεργο στοιχείο και την αφηρημένη τέχνη. Μπορείτε να βρείτε διακοσμητικά που να ταιριάζουν με το στιλ, σε μαγαζιά με vintage διακόσμηση ή σε εναλλακτικούς, μικρούς δημιουργούς.

Δημιουργήστε έναν kitschy gallery wall, επιλέγοντας prints που θυμίζουν την ατμόσφαιρα των 60s και 70. Μπορείτε μάλιστα να χρησιμοποιήσετε vintage περιοδικά και prints διαφημίσεων. 

 
 Avant Basic decor art deco lamp light blue table


Παρακολουθείτε τα τελευταία μας άρθρα για πολλά περισσότερα HINTS και γράψτε μας στα comments τι συμβουλές θα θέλατε στη συνέχεια.

Ανάγνωση επόμενου

Το Ινστιτούτο αισθητικής In Beauty διακοσμήθηκε από το Hintsdeco
Ιδέες για να νιώσετε χαρούμενα στο σπίτι σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

Δωρεάν Μεταφορικά

Με αγορές άνω των 99€ για Ελλάδα ή 250€ για Κύπρο

3 Άτοκες Δόσεις

Με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα

Δωρεάν Αντικατοβολή

Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για την υπηρεσία την αντικαταβολής

Εύκολη Διαδικασία Επιστροφών

Επιστροφές εντός 14 ημερών και επιστροφή χρημάτων