Διακόσμηση δωματίου

5 ιδέες διακόσμησης για να νιώσετε χαρούμενα στο σπίτι σας

Ιδέες για να νιώσετε χαρούμενα στο σπίτι σας

Είναι πολύ σημαντικό να ρίξουμε φως στο γεγονός ότι βιώνουμε μία δύσκολη και θλιβερή εποχή, σε παγκόσμιο επίπεδο. Όσο κοντά ή μακριά και να βρισκόμαστε από τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο, δεν μπορούμε παρά να επηρεαστούμε. 

Σε κάθε περίπτωση, ότι και να συμβαίνει και με όποιoν τρόπο και να μας επηρεάζει, οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας συνεχίζουν να τρέχουν. Όσο αβέβαιο και να μοιάζει το μέλλον, από ένα σημείο και μετά οφείλουμε να προστατέψουμε την ψυχική μας υγεία και να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες, για εμάς και την οικογένεια μας. Ό,τι και αν αντιμετωπίζουμε, πρέπει να θυμόμαστε ότι παρά τις δυσκολίες, μπορούμε να εξελιχθούμε μέσα από αυτές.

Με αυτή τη λογική λοιπόν, στη προσπάθεια να παραμείνουμε θετικοί για τους δικούς μας ανθρώπους και σε καμία περίπτωση υπονοώντας πως οτιδήποτε μπορεί να υποβαθμίσει το τι συμβαίνει στον κόσμο αυτή τη στιγμή, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες ιδέες, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα, πιο άνετα και να δημιουργήσετε χαρούμενες στιγμές στο σπίτι σας. 

Να θυμάστε ότι, η χαρά μπορεί να προέλθει μέσα από μικρά πράγματα.

5 ιδέες διακόσμησης για να νιώσετε χαρούμενα στο σπίτι σας 

Προσθέστε φρέσκα λουλούδια και φυτά

Είναι σημαντικό σε περιόδους πίεσης να παραμείνετε σε επαφή με τη φύση και να δώσετε ζωή στον χώρο σας. 

Στον εσωτερικό χώρο, χρησιμοποιήστε μικρότερα φυτά, όπως παχύφυτα για να διακοσμήσετε τα ράφια σας και χρησιμοποιήστε μεγαλύτερα, όπως palms σε γωνίες του σαλονιού σας ή για να κρύψετε κάτι που δεν σας αρέσει, όπως μια κακοτεχνία στον τοίχο.

Επίσης, στολίστε τα βάζα σας, με όμορφα, φρέσκα λουλούδια που σας φτιάχνουν τη διάθεση.

Αν έχετε κήπο, δουλέψτε στον κήπο σας, ποτίστε και φροντίστε τα φυτά σας ή δημιουργήστε έναν μικρό κήπο στο μπαλκόνι σας.

 5 ιδέες διακόσμησης για να νιώσετε χαρούμενα στο σπίτι σας
 

Επιλέξτε έργα τέχνης και διακοσμητικά που σας ηρεμούν

Ίσως ήρθε η στιγμή να διακοσμήσετε εκείνον τον τοίχο που συνεχώς αναβάλλετε. 

Μπορείτε να επιλέξετε ένα μεγάλο statement πίνακα, ή μικρότερα prints για να φτιάξετε το δικό σας gallery wall. Φροντίστε οι επιλογές να σας εκφράζουν και κυρίως να σας ηρεμούν. Μία καλή σκέψη είναι να επιλέξετε κάποιες φωτογραφίες σας, από διακοπές ή από στιγμές που σας δίνουν χαρά.

Όσον αφορά τη διακόσμηση του υπόλοιπου σπιτιού, αντίστοιχα βάλτε σαν προτεραιότητα εσάς και τις δικές σας επιθυμίες. Φέρτε στο προσκήνειο διακοσμητικά, προσωπικά αναμνηστικά, βιβλία και εικόνες που σας κάνουν χαρούμενους. Πάρτε έμπνευση από τα trends αλλά μην τα ακολουθείτε πιστά αν δεν σας εκφράζουν.

5 Ιδέες για να νιώσετε χαρούμενα στο σπίτι σας φυτά διακόσμηση έργα τέχνης και διακοσμητικά 

Βάλτε φως στο σπίτι

Έχω μιλήσει αρκετά για το ότι οι Δανοί πρεσβεύουν ότι η δημιουργία μιας χαρούμενης ατμόσφαιρας στο σπίτι, μπορεί να προέρχεται από την επιλογή του κατάλληλου φωτισμού.

Οι Δανοί επιλέγουν προσεκτικά τα φωτιστικά τους και τα τοποθετούν σε στρατηγικά σημεία, έτσι ώστε να απολαμβάνουν χαλαρό και περιμετρικό φωτισμό. Ο φωτισμός για τους Δανούς είναι ολόκληρη επιστήμη, γιατί θεωρούν πως έχει άμεση σχέση με την ευημερία τους.

Ενστερνιζόμενοι αυτή τη λογική, μπορούμε να φτιάξουμε τη διάθεση μας δημιουργώντας πολλές πηγές φωτισμού στο σπίτι μας και ανοίγοντας τις κουρτίνες μας ή κρεμώντας ανοιχτόχρωμες για να επιτρέψουμε στο φυσικό φως να μπει στο χώρο.

Μπορείτε να βρείτε επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τον φωτισμό στο άρθρο Φωτισμός σπιτιού: Οι κορυφαίες τάσεις του 2022.

5 Ιδέες για να νιώσετε χαρούμενα στο σπίτι σας gallery wall φωτιστικό πράσινο scandinavian 

 

Αναπτύξτε τις δεξιότητές σας ή μάθετε μία νέα τέχνη

Αναπτύσσοντας τις γνώσεις μας στον τομέα μας, αλλά ανακαλύπτοντας και νέα πράγματα που μπορεί να μας ενδιαφέρουν, μας βοηθά να εξελιχθούμε και να νιώσουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στις ικανότητές μας.

Είτε παρακολουθώντας διαδικτυακά μαθήματα, είτε βγαίνοντας έξω και μαθαίνοντας μία νέα τέχνη με τα χέρια μας, πέρα από το ότι μπορεί να στρέψει την προσοχή μας σε χαρούμενες σκέψεις, μας κάνει να αισθανθούμε και επιτυχημένοι. 

Μιας και διαβάζετε το συγκεκριμένο άρθρο του HINTSDECO, πιθανόν να σας ενδιαφέρει η διακόσμηση. Γιατί λοιπόν να μην αναζητήσετε βιβλία ή σεμινάρια που να αγγίζουν το συγκεκριμένο θέμα; Ή γιατί να μην μάθετε πως να δημιουργείτε την δική σας διακόσμηση που θα είναι πιο προσωπική και ιδιαίτερη, ξεκινώντας μαθήματα κεραμικής ή γλυπτικής;

5 Ιδέες για να νιώσετε χαρούμενα στο σπίτι σας 

Οργανώστε και τακτοποιήστε το χώρο σας

Οργανώνοντας και τακτοποιώντας το σπίτι σας, μπορείτε να “ξεχαστείτε” με παραγωγικό τρόπο. Επίσης, η καθημερινότητα σε έναν ακατάστατο χώρο μπορεί να δημιουργήσει στρες και ένταση. 

Τακτοποιώντας εκείνο το ακατάστατο ντουλάπι, την αποθήκη ή το πατάρι σας, θα τονώσετε τη διάθεση σας και θα μειώσετε τα επίπεδα άγχους σας.

Είτε μόνοι σας, είτε με έναν φίλο, βάλτε μουσική ή το αγαπημένο σας podcast και ξεκινήστε. Δημιουργήστε νέους και πιο εργονομικούς χώρου αποθήκευσης, πουλήστε, δωρίστε ή πετάξτε πράγματα που δεν χρειάζεστε ή δεν επιδιορθώνονται.

 5 Ιδέες για να νιώσετε χαρούμενα στο σπίτι σας διακόσμηση οργάνωση

Άλλα άρθρα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν είναι, «Λύσεις ευτυχίας» στην εσωτερική διακόσμηση και το σχεδιασμό και Κάνε το σπίτι που νοικιάζεις σαν δικό σου: 10 hints.

Παρακολουθείτε τα τελευταία μας άρθρα για πολλά περισσότερα HINTS και γράψτε μας στα comments τι συμβουλές θα θέλατε στη συνέχεια.

Ανάγνωση επόμενου

Εσείς γνωρίζετε το Avant Basic στιλ διακόσμησης HINTSDECO
Πασχαλινό τραπέζι: Εμπνευστείτε από τις νέες τάσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

Δωρεάν Μεταφορικά

Με αγορές άνω των 99€ για Ελλάδα ή 250€ για Κύπρο

3 Άτοκες Δόσεις

Με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα

Δωρεάν Αντικατοβολή

Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για την υπηρεσία την αντικαταβολής

Εύκολη Διαδικασία Επιστροφών

Επιστροφές εντός 14 ημερών και επιστροφή χρημάτων