Διακόσμηση δωματίου

Διακόσμηση Παιδικού Δωματίου: Ιδέες και Συμβουλές

Διακόσμηση Παιδικού Δωματίου: Ιδέες και Συμβουλές
Η διακόσμηση της παιδικής και βρεφικής κρεβατοκάμαρας έχει μέσα της αγάπη, ζεστασιά, ανησυχίες και προσμονή. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε, πέρα από την αισθητική, το design και τα trends. Πρέπει να φροντίσουμε ο χώρος να είναι χρηστικός και λειτουργικός, να είναι ασφαλής, να καλύπτει τις ανάγκες μας, να ταιριάζει με την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα του παιδιού και να μπορεί να εξελιχθεί με το πέρασμα των χρόνων.
Το ότι έχετε όμως πολλά να σκεφτείτε, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τολμήσετε και να πειραματιστείτε με τη διακόσμησή σας.
Είτε ετοιμάζεστε για το βρεφικό δωμάτιο, είτε μετακομίζετε σε νέο σπίτι, είτε θέλετε να ανανεώσετε το υπάρχον δωμάτιο του παιδιού σας, σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τις τελευταίες τάσεις που θα σας εμπνεύσουν.

παιδικό δωμάτιο διακόσμηση ζωγραφιές
παιδικό δωμάτιο διακόσμηση ζωγραφιές
παιδικό δωμάτιο διακόσμηση σκανδιναβική
 

Μινιμαλιστικό, λειτουργικό και τακτοποιημένο
Μερικές φορές το λιγότερο είναι περισσότερο. Τοποθετώντας λίγα έπιπλα και διακοσμητικά, μπορεί να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο που να ηρεμεί και να προσφέρει πολύ χώρο για παιχνίδι, καθώς και τη δυνατότητα στο παιδί να αναπτύξει το δωμάτιο του μεγαλώνοντας.
Μέσα στο 2023 θα δούμε ακόμη περισσότερα έπιπλα πολλαπλών λειτουργιών, κάνοντας το παιδικό δωμάτιο πολυλειτουργικό.
Πολύ μεγάλη σημασία δίνεται επίσης στα βιώσιμα, «καθαρά» έπιπλα και διακοσμητικά, τα οποία είναι φτιαγμένα με σεβασμό στο περιβάλλον, από οργανικά, φυσικά υλικά.

παιδικό δωμάτιο διακόσμηση κίτρινο
παιδικό δωμάτιο διακόσμηση
παιδικό δωμάτιο διακόσμηση minimal
παιδικό δωμάτιο διακόσμηση minimal
παιδικό δωμάτιο διακόσμηση minimal

Αξιοποίηση της παιδική τέχνης
Τελευταία, βλέπουμε όλο και περισσότερο τους γονείς να ενσωματώσουν την τέχνη των παιδιών τους στην κρεβατοκάμαρά τους, με νέους και πρωτότυπους τρόπους. Τοποθετώντας τις παιδικές ζωγραφιές σε κορνίζες, δημιουργώντας ένα art wall, οι γονείς μπορούν να εξατομικεύσουν τον χώρο αλλά και να ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα των παιδιών τους.
Αν θέλετε να μάθετε πως να φτιάξετε ένα art wall με παιδικές ζωγραφιές μπορείτε να επισκεφτείτε το άρθρο Πως να διακοσμήσω έναν άδειο τοίχο στο σπίτι;

Scandi στιλ
Επιστρέφοντας στην παραπάνω αναφορά στο μινιμαλιστικό στιλ, το παιδικό δωμάτιο σε σκανδιναβικό στιλ είναι μια άλλη τάση που θα δούμε φέτος. Στόχος φυσικά είναι η δημιουργία ενός φιλόξενου, ζεστού χώρου, που σε αγκαλιάζει.
Οι χρωματισμοί φεύγουν από τα κλασικά ροζ και μπλε και κινούνται σε άλλες ιδιαίτερες, φυσικές και ουδέτερες χρωματικές παλέτες. Θα δούμε επίσης κομψά κουτιά αποθήκευσης παιχνιδιών και ρούχων, πάνινες τσάντες αποθήκευσης καθώς και ρατάν έπιπλα.

Ποπ χρώματος
Οι βασικοί τόνοι μπορεί να είναι ουδέτεροι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το παιδικό δωμάτιο δεν χρειάζεται μία πινελιά χρώματος.
Προσθέστε ένα δεύτερο, έντονο χρώμα όπως μπλε, φούξια, κίτρινο, μέσω ενός μαξιλαριού, ενός φωτιστικού, ενός πίνακα κ.α.

Δωμάτια με θέμα το διάστημα
Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου με θέμα το διάστημα, θα φανεί πολύ μέσα στο 2023. Η αισθητική του παιδικού δωματίου πρέπει να εμπνέει τα παιδιά όχι μόνο να παίζουν αλλά και να μαθαίνουν. Ένα δωμάτιο με θέμα το διάστημα μπορεί να εμπνεύσει τα παιδιά να δημιουργήσουν, να ζωγραφίσουν, να μάθουν και να ανακαλύψουν.

παιδικό δωμάτιο διακόσμηση διάστημα
Φύση και ζούγκλα
Τα δωμάτια με θέμα τη φύση και τη ζούγκλα θα είναι μία από τις τάσεις του 2023. Το πράσινο και οι λεπτομέρειες του δάσους δίνουν πάρα πολλές δυνατότητες για διακοσμητικά στοιχεία, τα οποία εμπνέουν και δημιουργούν μία ευχάριστη διάθεση στον χώρο.
Η συγκεκριμένη διακόσμηση δίνει την δυνατότητα προσθήκης ιδιαίτερων χρωμάτων στον χώρο. Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε τολμηρά στοιχεία όπως animal prints σε κουρτίνες ή μαξιλάρια, καθώς και διάφορες φυσικές υφές, όπως μπαμπού και ρατάν.

παιδικό δωμάτιο διακόσμηση Φύση και ζούγκλα
παιδικό δωμάτιο διακόσμηση Φύση και ζούγκλα
παιδικό δωμάτιο διακόσμηση Φύση και ζούγκλα
παιδικό δωμάτιο διακόσμηση Φύση και ζούγκλα
παιδικό δωμάτιο διακόσμηση Φύση και ζούγκλα
παιδικό δωμάτιο διακόσμηση Φύση και ζούγκλα
παιδικό δωμάτιο διακόσμηση Φύση και ζούγκλα
παιδικό δωμάτιο διακόσμηση Φύση και ζούγκλα

Παρακολουθείτε τα τελευταία μας άρθρα για πολλά περισσότερα HINTS και γράψτε μας στα comments τις συμβουλές που θα θέλατε στη συνέχεια.

Ανάγνωση επόμενου

Ανακαλύψτε το Scandinavian Mediterranean στιλ διακόσμησης
Πάσχα 2023: Η ανοιξιάτικη διακόσμηση των ονείρων σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

Δωρεάν Μεταφορικά

Με αγορές άνω των 99€ για Ελλάδα ή 250€ για Κύπρο

3 Άτοκες Δόσεις

Με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα

Δωρεάν Αντικατοβολή

Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για την υπηρεσία την αντικαταβολής

Εύκολη Διαδικασία Επιστροφών

Επιστροφές εντός 14 ημερών και επιστροφή χρημάτων