Πως να διακοσμήσω έναν άδειο τοίχο στο σπίτι;

Αν κοιτάτε καθημερινά τους άδειους τοίχους του σπιτιού σας και σκέφτεστε όλες τις δυνατότητες που προσφέρουν, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς.

Όταν ξεκινάει κάποιος να διακοσμήσει τον τοίχο του σπιτιού του, συχνά δεν ξέρει πως να ξεκινήσει. Υπάρχουν όντως άπειρες επιλογές.

Ας δούμε λοιπόν μαζί μερικά hints πάνω στους τρόπους διακόσμησης του τοίχου σας, τα οποία μπορεί να σας λύσουν τα χέρια, να σας δώσουν έμπνευση ή να σας καθοδηγήσουν στην επόμενη interior design περιπέτεια σας.

Διακοσμήστε με poster

Τα poster που εκφράζουν το προσωπικό σας στιλ και αναδεικνύουν και υποστηρίζουν την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού σας, θα είναι πάντα trendy.

Είναι φυσικά σημαντικό να επιλέξετε posters υψηλής ποιότητας εκτύπωσης. Η επιλογή ενός poster, εξαρτάται φυσικά από τις δικές σας προτιμήσεις. Το να γνωρίζετε τι σας αρέσει είναι το πρώτο μέρος της διαδικασίας.

Αν και η επιλογή ενός poster ή έργου τέχνης θεωρείται ως το πιο συναρπαστικό και ενδιαφέρον βήμα, η επιλογή της κορνίζας παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Ένας λεπτός σκελετός από ξύλο βελανιδιάς είναι μια εύκολη επιλογή που μπορεί να φιλοξενήσει με ασφάλεια το poster σας. Μπορείτε επίσης να παίξετε με την ανάμειξη διαφορετικών υλικών και φινιρισμάτων.

Ίσως ήρθε η στιγμή να φτιάξετε το δικό σας gallery wall και να επιδείξετε τη συλλογή σας από έργα τέχνης, κορνιζαρισμένες φωτογραφίες και art prints. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο μπορεί να φαντάζεστε. Υπάρχουν τέσσερα βήματα το οποία πρέπει να θυμάστε.

  1. Κάντε την έρευνα σας: Ανακαλύψτε το στιλ σας, το θέμα και την αισθητική του gallery wall σας και σχεδιάστε ένα αρχικό layout.
  2. Μετρήστε: Πειραματιστείτε με διαφορετικούς τρόπους στησίματος των poster σας και σκεφτείτε αν θέλετε οι κορνίζες να είναι ευθυγραμμισμένες ή ασύμμετρα τοποθετημένες. Σε κάθε περίπτωση, μετρήστε τις αποστάσεις ανάμεσα στα poster σας, ώστε να είναι περίπου ίδιες. Μπορείτε να αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα του πώς πρέπει να φαίνεται το gallery wall σας, βάζοντας ταινία στον τοίχο σας, στα σημεία που θα τοποθετήσετε τις κορνίζες σας.
  3. Επιλέξτε τα poster σας: Είναι η στιγμή να επιλέξετε τα poster που θα βάλετε στο gallery wall σας. Φυσικά μπορείτε να τα ανανεώνετε με νέα όταν θέλετε. Να θυμάστε, όπως είπαμε, ότι η επιλογή της κορνίζας είναι εξίσου σημαντική με την επιλογή του poster. Μπορείτε να απλώσετε τα κορνιζαρισμενά poster σας στο πάτωμα, στη διάταξη που έχετε αποφασίσει και να δείτε τι λειτουργεί και τι όχι.
  4. Κρεμάστε τα poster σας: Θυμηθείτε να μην κρεμάσετε τα poster σας πολύ ψηλά. Το κέντρο του gallery wall σας, πρέπει να είναι περίπου 1,5 μέτρο από το πάτωμα. Αυτό αντιπροσωπεύει το μέσο ύψος του ανθρώπινου ματιού.

Διακοσμήστε με βεντάλιες

Ένας εναλλακτικός τρόπος διακόσμησης είναι με χάρτινες βεντάλιες, οι οποίες θα φέρουν κατευθείαν χρώμα στον τοίχο σας με κομψό τρόπο. Η διακοσμητική βεντάλια Saba , από το σκανδιναβικό οίκο Broste Copenhagen, είναι μια όμορφη και βιώσιμη πρόταση διακόσμησης για τον τοίχο. Η βεντάλια είναι χάρτινη, φτιαγμένη από διαφορετικά μοντέρνα χρώματα, συνδυασμένα για να καλύπτουν σύγχρονες τάσεις διακόσμησης. Φέρνουν φρεσκάδα και χαρίζουν ένα Japandi στιλ στο σπιτι σας. Συνδυάστε τες με minimal ποστερ ή κρεμάστε τες σε ομάδες στα υπνοδωμάτια και στο καθιστικό. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

Διακοσμητικά από φύκια και φοινικόφυλλα

Αυτού του είδους τα διακοσμητικά μπορούν να φέρουν μία boho αλλά και εντυπωσιακή πινελία στον τοίχο σας. Μιλήσαμε σε πρόσφατο άρθρο για τη νέα συνεργασία του Hintsdeco με την εταιρία εσωτερικής διακόσμησης Madam Stoltz , η οποία φέρνει στο προσκήνιο χειροποίητα διακοσμητικά, εμπνευσμένα από ταξίδι στους πολιτισμούς και την αγάπη για τη φύση. Μέσα στη συλλογή της Madam Stoltz βλέπουμε κρεμαστά διακοσμητικά τοίχου από φυσικά υλικά όπως φύκια και φοινικόφυλλα. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε πάνω από το κρεβάτι ή τον καναπέ και να δώσετε προσωπικό στιλ στη διακόσμηση σας.

Διακοσμήστε με λάμπες τοίχου

Όπως ανέφερα και στο πρόσφατο άρθρο Φωτισμός σπιτιού: Οι κορυφαίες τάσεις του 2022 , η τάση των φωτιστικών τοίχου διαρκώς αυξάνεται και θα είναι από εδώ και στο εξής παντού. Γιατί λοιπόν να μην εκμεταλλευτείτε τη χρήση μιας λάμπας που μπαίνει στη πριζα και δεν χρειάζεται ηλεκτρολογική εγκατάσταση, για να διακοσμήσετε τον τοίχο σας ή για να αναδείξετε την υπάρχουσα διακόσμηση του;

Διακοσμήστε με ρολόγια

Ποιος είπε ότι η διακόσμηση σας δεν μπορεί να έχει και πρακτική χρήση. Διακοσμώντας τον τοίχο σας με ένα κομψό ρολόι, που θα κλέψει τις εντυπώσεις, κερδίζετε σε λειτουργικό και αισθητικό επίπεδο.

Διακοσμητικά ράφια

Μία εναλλακτική και πρακτική λύση είναι να τοποθετήσετε ράφια στον τοίχο σας και να διακοσμήσετε αυτά. Τοποθετήστε αιωρούμενα ράφια και διακοσμήστε τα με βιβλία, μικρά γλυπτά, κορνίζες, κεριά και πολλά άλλα.

Βρείτε περισσότερα HINTS στο άρθρο, Πως να διακοσμήσεις τα ράφια στο σαλόνι σου .

Φυσικά σε πολλές περιπτώσεις τα ράφια μπορούν να αποτελέσουν διακοσμητικά από μόνα του. Δείτε μερικά εντυπωσιακά ράφια από μέταλλο, ξύλο και μπαμπού στη συνέχεια.

Διακοσμήστε με κρεμάστρες

Οι κρεμάστρες που προσαρμόζονται στον τοίχο μπορούν να αποτελέσουν πρακτικη λύση αποθήκευσης, για να κρεμάσετε τα ρούχα, αλλά και ευκαιρία διακόσμησης. Μπορείτε να τις αξιοποιήσετε με αυτό τον τρόπο κρεμώντας διακοσμητικά γλαστράκια, καθώς και κάποια από τα διακοσμητικά που αναφέραμε όπως αυτά από φύκια και φοινικόφυλλα ή τις διακοσμητικές βεντάλιες.

Διακοσμήστε με καθρέπτες

Ένας, οι περισσότεροι καθρέπτες τοίχου, μπορούν να δώσουν μια νέα διάσταση σε ένα δωμάτιο και μια εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα στο σπίτι σας.

Μετά τους στρογγυλούς και τους επιδαπέδιους κάθετους καθρέπτες που είδαμε τα τελευταία χρόνια, στο άρθρο Ανοιξιάτικη διακόσμηση σπιτιού: Οι τάσεις από τη Maison et Objet μιλήσαμε αρκετά για τους καθρέπτες με ακανόνιστα, κυματοειδή, μινιμαλιστικά ή πιο περίτεχνα μοναδικά σχήματα. Λόγω της ασυνήθιστης μορφής τους μπορούν να κρεμαστούν με διάφορους τρόπους και να καθορίσουν το στιλ που θέλετε να δώσετε στο σπίτι σας.

Οι δυνατότητες χρήσης ενός καθρέπτη είναι άπειρες και έχουν την ικανότητα να δώσουν προσωπικότητα σε ένα δωμάτιο, όπως κανένα άλλο στοιχείο διακόσμησης. Επίσης οι καθρέπτες αντανακλούν το φως, βοηθώντας έναν μικρό χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος και φωτεινότερος.

Διακοσμήστε με φυτά

Η χρήση φυτών εσωτερικού χώρου είναι πάντα μία εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική λύση. Τα κρεμαστά και τα αναρριχώμενα φυτά χρησιμοποιούνται αρκετά, τελευταία. Μπορείτε να δοκιμάσετε κρεμαστές, επιτοίχιες ζαρντινιέρες, κασπώ και κάδρα με συνθέσεις από φυσικά φυτά και να προσθέσετε ζωντάνια στη διακόσμηση σας.

Διακοσμήστε με πιάτα

Η χρήση πιάτων για τη διακόσμηση του τοίχου έχει επανέλθει. Γιατί να κρύψετε τις όμορφες πορσελάνες σας όταν μπορείτε να τις αναδείξετε με συρμάτινες κρεμάστρες για πιάτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυάλινα ή και ψάθινα πιάτα ανάλογα με το επιθυμητό σας στιλ.

Διακοσμήστε με χαλιά

Η προσθήκη ενός χαλιού μπορεί να φέρει μία διαφορετική υφή στον τοίχο σας και να δημιουργήσει μία ζεστή φιλόξενη ατμόσφαιρα, με πρωτότυπο τρόπο. Κρεμάστε χαλιά με χρώματα, με γεωμετρικά σχήματα ή με φυσικά υλικά στο σαλόνι και στη κρεβατοκάμαρα και δώστε το προσωπικό σας στιλ στη διακόσμηση.

Διακοσμήστε με τις παιδικές ζωγραφιές

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να φέρετε το προσωπικό στοιχείο στη διακόσμηση σας. Τοποθετήστε τις παιδικές ζωγραφιές σε μία όμορφη κορνίζα και είτε ενσωματώστε της στο gallery wall σας, είτε επιδείξτε τις μόνες τους σε κεντρικό σημείο του τοίχου σας. Τι πιο ιδανικό για να σας φτιάξει κατευθείαν τη διάθεση και να δημιουργήσει ζεστασιά στο σπίτι σας;

Παρακολουθείτε τα τελευταία μας άρθρα για πολλά περισσότερα HINTS και γράψτε μας στα comments τι συμβουλές θα θέλατε στη συνέχεια.

Σχετικα Αρθρα

Go to full site