Καφέ κι Εστιατόρια με Σκανδιναβική Διακόσμηση στην Κοπεγχάγη

Ένας προσωπικός οδηγός με καφέ και εστιατόρια στην Κοπεγχάγη


Αν με ρωτούσατε πριν μερικά χρόνια, δε θα μπορούσα να σκεφτώ τη ζωή μου σε μια Σκανδιναβική χώρα. Ίσως γιατί αγαπώ τόσο πολύ τους ανθρώπους και τον ήλιο της Ελλάδας που ποτέ δεν είχα δεύτερη σκέψη να φύγω από τη χώρα μου. Να όμως που τα πράγματα ήρθαν αλλιώς από αυτό που φαντάστηκα και έχουν περάσει ήδη τέσσερα χρόνια εγκατάστασης μου στην Κοπεγχάγη.

Η πόλη είναι έρωτας με την πρώτη ματιά και λόγο της επαγγελματικής μου ιδιότητας είναι η πεμπτουσία του design , της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης.

Τα μεγάλα πράσινα πάρκα, τα κανάλια, τα αμέτρητα ποδήλατα και οι όμορφες γειτονιές που είναι ένα μείγμα παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος, συμβάλλουν σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα ευφορίας και γαλήνης.

Οπότε έπεισα γρήγορα τον εαυτό μου πως μπορώ να ζήσω για λίγα χρόνια σε αυτή τη χώρα.

Ποιος ήταν ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσω την πόλη; Μα φυσικά περπατώντας μέσα στις αγορές, στα αρτοποιεία, στα καφέ και στα εστιατόρια, δοκιμάζοντας όλα αυτά τα διαφορετικά πράγματα που συναντούσα μπροστά μου.

Για αυτό σήμερα δε θα γράψω για διακόσμηση αλλά θα σας ταξιδέψω στα αγαπημένα μου στέκια της Κοπεγχάγης και ίσως εάν βρεθείτε σε αυτή την όμορφη πόλη να συναντηθούμε σε ένα από αυτά.


Torvehallerne
Frederiksborggade 21

Θα ξεκινήσω την μέρα μας στην αγορά Torvehallerne, πίνοντας καφέ και κοιτώντας τους περαστικούς, τους ποδηλάτες και τα λουλούδια στο Stalks & Roots.

Η μεγάλη ντελικατέσεν αγορά Torvehallerne, έχει μία σειρά από εστιατόρια και καφέ τα οποία μπορείτε να εξερευνήσετε, αφού πρώτα περιπλανηθείτε και δείτε όλες τις λιχουδιές με την αγαπημένη γλυκόριζα των Δανών, τις σοκολάτες, τα κρασιά, τα φρέσκα πολύσπορα και προζυμένια ψωμιά, τις διάσημες σφολιάτες με αρωματική κρέμα βανίλιας και φρέσκο βούτυρο, τα φρούτα και τα λαχανικά από όλο τον κόσμο, τους σολομούς, τις ρέγκες, τα όστρακα, τα κρέατα και τα υπέροχα τυριά. Η αγορά αποτελεί μια εξαιρετική εισαγωγή στη γαστρονομική σκηνή της Κοπεγχάγης και την επισκέπτονται πάρα πολλοί ντόπιοι καθημερινά.

Μπορείτε να κλείσετε την επίσκεψη σας στην αγορά, γευματίζοντας στο Hallernes Smørrebrød δοκιμάζοντας το εθνικό πιάτο της Δανίας, το παραδοσιακό ανοιχτό σάντουιτς, στα δανικά Smørrebrød, με ψωμί σίκαλης και οτι ευφάνταστο συνδυασμό βάλει ο νους σας. Πάρτε μια γεύση πιο κάτω.


The Union Kitchen
Store Strandstræde 21
Øster Farimagsgade 16
Lille Strandstræde 16

Και μετά το πρωινό, έρχεται το brunch, μία από τις πιο αγαπημένες συνήθειες των Δανών.

To The Union Kitchen είναι από τα μέρη που δεν μπορείς να το περιγράψεις με αρκετά καλά λόγια. Το brunch τους είναι ονειρικό, με αβοκάντο σε τοστ, ομελέτα, βάφλα, κρουασάν, καπνιστό, σολομό και φρέσκο ψωμί. Όλα αυτά σε ένα chic και ενημερωμένο περιβάλλον, σε όποιο από τα 3 καταστήματα του και αν επισκεφτείτε.

Φυσικά πέρα από brunch, στο The Union Kitchen μπορείς επίσης να απολαύσεις τον πρωινό σου signature cappuccino, ένα χαλαρό μεσημεριανό ή δείπνο, ακόμη και το βραδινό κρασί ή cocktail.


Apotek 57
Fredericiagade 57

Μπαίνοντας στο κατάστημα του design brand, Frama's Studio Store, θα ανακαλύψετε το μικρό εστιατόριο Apotek 57.

Το εναλλασσόμενο μενού εστιάζει στην απλότητα και περιλαμβάνει σπιτικές επιλογές με εποχιακά υλικά υψηλής ποιότητας. Ανεξάρτητα όμως με την εποχή, είναι πάντα σίγουρο ότι θα βρείτε μια εξαιρετική επιλογή από λιχουδιές, πιάτα που θα θέλετε να φωτογραφίσετε και υπέροχο καφέ.

Το εστιατόριο συγκεντρώνει λάτρεις του design από την τοπική κοινότητα και όλο τον κόσμο.

Το Apotek 57 βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη συνοικία Nyboder.

Μετά το γεύμα σας, φροντίστε να κάνετε μια βόλτα και να εξερευνήσετε τη γειτονιά.


Ø12 coffee & eatery
Øster Farimagsgade 12b

Άλλη μία υπέροχη επιλογή για brunch είναι το Ø12 Coffee & Eatery. Το Ø12 Coffee & Eatery άνοιξε τις πόρτες του το 2019 και συνδυάζει ότι μπορεί να θες: Καφέ, φαγητό, ποτό, σε έναν όμορφο εσωτερικό χώρο.

Οι λάτρεις του καφέ θα απολαύσουν φανταστικό espresso, ίσως από τους καλύτερους στην Κοπεγχάγη. Αυτό κατά ένα μέρος, ίσως οφείλεται στο ότι είναι το μόνο εστιατόριο στη Δανία που διαθέτει τη μηχανή espresso, KB90 από το La Marzocco, κάτι που τους κάνει ειδικούς στον τομέα.

Όσο για το τι να δοκιμάσετε στο μενού: Μία σίγουρη επιλογή είναι το avocado smash, καθώς και η βάφλα με κρέμα βανίλιας, το ταρτάρ και τα γλυκά του.


Beau Marche
Ny Østergade 32

Αφού εξερευνήσετε την vintage boutique, Beau Marche, μετά επισκεφτείτε το κρυφό, γραφικό καφέ της. Εκεί θα σας περιμένει ένας μικρός χώρος, ο οποίος έχει σχεδόν ατμόσφαιρά Παρισιού. Οι τοίχοι είναι διακοσμημένοι με έργα τέχνης, βιβλία, αντίκες και μπουκάλια κρασιού.

Μπορείτε να δοκιμάσετε ένα croque madame ή salade chèvre chaud και να τα συνοδέψετε με ένα ποτήρι Côte de Rhône.

Αν είστε λάτρεις του καλού φαγητού, του interior design και του vintage, αυτό είναι το τέλειο Cafe για εσάς.


Vinoria Lilo
Pilestræde 52

Άλλο ένα κρυφό διαμαντάκι μέσα στο λαβύρινθο των δρόμων του κέντρου της πόλης. Αν περιπλανηθείτε στο Pilestræde street, θα βρείτε το Vinoria Lilo, ένα μπαρ με κρασί και ζυμαρικά. Οι φιλόξενοι, ατμοσφαιρικοί, εσωτερικοί χώροι του, η ανοιχτή κουζίνα και τα μεγάλα φυτά, δημιουργούν ένα εξαιρετικό περιβάλλον για να πιείτε το κρασί σας και να μοιραστείτε εποχιακά πιάτα ζυμαρικών και κουβέντες με την παρέα σας.

Το Vinoria Lilo, αποτελεί στέκι για πολλούς από του ντόπιους της Κοπεγχάγης, οι οποίοι απολαμβάνουν την ήρεμη ατμόσφαιρα του μπαρ, το ευγενικό προσωπικό και την συλλογή κρασιών. Το Vinoria Lilo δηλώνει με υπερηφάνεια ότι αποτελεί ένα “φυσικό” μπαρ με κρασί και ζυμαρικά, το οποίο και φαίνεται στις γεύσεις του.


Slurp
Nansensgade 90

Αν αυτό που θέλετε είναι ένα γρήγορο, αλλά πλούσιο και χορταστικό γεύμα, στο Slurp, θα βρείτε κάποια από τα καλύτερα ράμεν της Κοπεγχάγης.

To Slurp προμηθεύεται τα καλύτερα διαθέσιμα υλικά, τόσο τοπικά όσο και από την Ιαπωνία. Από τα noodles, μέχρι τον ζωμό, όλα γίνονται μέσα στο εστιατόριο.

Απολαύστε τη ζεστή ατμόσφαιρα, τη μικρή συλλογή από ποτά που συνοδεύουν τα ράμεν, το χαλαρό και οικείο περιβάλλον και ζήστε την Ιαπωνική φιλοξενία στην καρδιά της Κοπεγχάγης.

Αυτές οι δύο χώρες μου δίνουν συχνά την αίσθηση πως μοιράζονται τόσα πολλά μεταξύ τους, όπως τη φιλοσοφία στο design, τον σχεδιασμό αντικειμένων, την ποιότητα και την κουλτούρα στη διατροφή. Για αυτό και οι Δανοί αγαπούν το Slurp και σας το εγγυώμαι πως αξιζει.


Η Κοπεγχάγη είναι μαγική και σας περιμένει!

Σχετικα Αρθρα

Go to full site