Έπειτα από μια αλλαγή κατοικίας και την ολοκλήρωση δύο διακοσμητικών έργων, είμαι ξανά μπροστά στον υπολογιστή μου.
Καταρχάς, είμαι ενθουσιασμένη γιατί, ύστερα από 4 υπέροχα χρόνια στη Βουδαπέστη, μετακόμισα πρόσφατα στη συναρπαστική Δανία.
Στην Κοπεγχάγη, βρίσκεται η καρδιά του interior design και πλέον θα σας ενημερώνω με άλλον αέρα για τις εξελίξεις και τις τάσεις 😉.
Από τις λίγες εβδομάδες που έχω εγκατασταθεί εδώ κατάλαβα πως τίποτα δεν είναι τυχαίο!
Οι Δανοί, αν και μόλις 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν πετύχει μοναδικά κατασκευαστικά επιτεύγματα και, ταυτόχρονα, είναι ο πιο συνειδητοποιημένος λαός σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.
Δημιουργώντας τη χώρα του μέλλοντος, οι Δανοί αρχιτέκτονες κατασκευάζουν αμέτρητα κτίρια υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής, με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Η καινοτομία και η βιωσιμότητα είναι το σήμα κατατεθέν της αρχιτεκτονικής τους και έχουν ήδη καθιερωθεί ως οι απόλυτοι πρωταγωνιστές τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.
Στα γρήγορα να σας πω πως εγκαταστάσεις, όπως το UN City, το Nordea’s Danish Headquarters, το Green Lighthouse, τo Silo είναι μερικά μόνο από τα κτίρια που πιστοποιούνται για το σύστημα συλλογής όμβριων υδάτων που χρησιμοποιείται για την εκκαθάριση των τουαλετών, για το σύστημα μετατροπής σκουπιδιών σε ηλεκτρική ενέργεια, για το σύστημα τηλεθέρμανσης, για τις έξυπνες προσόψεις που χρησιμεύουν για τον έλεγχο της θερμοκρασίας του εσωτερικού περιβάλλοντος, για τους πράσινους χώρους στις ταράτσες, για την ανακύκλωση του βρόχινου νερού, για την τοποθέτηση πάνελ με ενσωματωμένο σύστημα πληροφοριών που ελέγχει την ηλιακή ακτινοβολία, τον θόρυβο, τον φυσικό εξαερισμό και πολλά ακόμα…
UN City
Nordea’s Danish Headquarters
Green Lighthouse
The Silo
Δεν γίνεται να μην αναφέρω το Διεθνές σχολείο της Κοπεγχάγης (CIS), που πέρα από τη μοντέρνα αρχιτεκτονική του, διαθέτει μια πρόσοψη καλυπτόμενη από 12.000 ηλιακούς συλλέκτες, οι οποίοι παρέχουν περίπου το 50% της ετήσιας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για τις ενεργειακές ανάγκες του κτιρίου. Και μιλάμε για μια χώρα που δεν ξεπερνά τις 1730 ώρες ηλιοφάνειας ετησίως!
Τα ηλιακά πάνελ, εκτός του ότι συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος, αποτελούν επίσης ένα μέρος του προγράμματος σπουδών του σχολείου, αφού επιτρέπουν στους μαθητές να παρακολουθούν την παραγωγή ενέργειας και να χρησιμοποιούν όλα τα δεδομένα στα μαθήματα της φυσικής και των μαθηματικών.
Τις επόμενες εβδομάδες, θα σας παρουσιάσω με μεγαλύτερη λεπτομέρεια πολλούς από αυτούς τους χώρους που συνθέτουν το προφίλ αυτής τη όμορφης σκανδιναβικής πόλης - μιας πόλης που δεν ακολουθεί αλλά δημιουργεί τις τάσεις, καινοτομεί και οδηγεί το μέλλον με πρότυπα βιώσιμης ανάπτυξης.
Για την ώρα, μη χάσετε το επόμενο άρθρο του hintsdeco για ένα σύγχρονο “Country House” στην Πελοπόννησο.
Αλήθεια, τι γνώμη έχετε για τα προκατασκευασμένα σπίτια;
Είναι λύση ανάγκης ή επιλογή;
Αφήστε ένα σχόλιο
Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.
Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το hCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών του hCaptcha.