Ανοιξιάτικη διακόσμηση σπιτιού: Οι τάσεις από τη Maison et Objet

Η Ανοιξιάτικη έκθεση Maison et Objet ολοκληρώθηκε στο Παρίσι και ήρθε η στιγμή να μιλήσουμε για νέα Trends!

Οι μεγάλες εκθέσεις διακόσμησης αποτελούν πάντα έμπνευση και καθοδηγούν τους διακοσμητές στα νέα project.

Ελάτε μαζί να ανακαλύψουμε τους νέους συνδυασμούς χρωμάτων, υλικών, σχημάτων και διακοσμητικών που θα ανανεώσουνε το σπίτι σας και θα επαναπροσδιορίσουν την αισθητική σας.

Έπιπλα με καμπύλες

Θα ξεκινήσω με μια τάση που δεν μπορούμε πια να αμφισβητήσουμε! Όποιος ασχολείται έστω και λίγο με τη διακόσμηση την έχει καταλάβει. Έχουμε μιλήσει ήδη για αυτή την τάση στο άρθρο Τάσεις διακόσμησης του 2021, με την επιμέλεια του hintsdeco και στο σχετικό άρθρο για το Avant Basic .

Τα έπιπλα με καμπύλες, όπως πολυθρόνες, καναπέδες και τραπέζια κυριαρχούν, προσφέροντας ένα πιο ζεστό, απαλό και “ονειρικό” στιλ.

Αυτά τα στρογγυλεμένα σχήματα υπερισχύουν, καθώς το interior design πλέον προσανατολίζεται αρκετά στην άνεση, στη δημιουργία ενός “κουκουλιού" και στην αίσθηση της ασφάλειας.

Όπου και να κοιτάξεις, οι γωνίες αντικαθίστανται με την καμπύλη.

Boucle υφάσματα

Το μπουκλέ ύφασμα ήρθε για να μείνει και να δώσει έμφαση σε όλα τα μοντέρνα έπιπλα με mid - century στιλ.

Το μπουκλέ ύφασμα δεν είναι καινούργιο σαν υλικό. Έχει χρησιμοποιηθεί από τα μέσα του αιώνα και είναι το ίδιο ύφασμα που χρησιμοποιήθηκε στη διάσημη καρέκλα EGG του μοντερνιστή σχεδιαστή Arne Jacobsen, τη δεκαετία του 1970.

Η ανάγλυφη όψη του μάλλινου υλικού είναι από τις λίγες υφές που μπορεί να προσθέσει ρετρό άνεση σε κάθε χώρο. Επιπλέον η λευκή κρεμώδης απόχρωση που συνήθως εμφανίζεται, είναι μια εξαιρετική ουδέτερη χρωματική προσθήκη σε έναν χώρο, κατάλληλο για κάθε εποχή.

Σύντομα θα το δούμε να κυριαρχεί και σε αποχρώσεις του καφέ και του μπλε.

Για εσάς που δεν έχετε στα άμεσα σχέδια να αγοράσετε νέα έπιπλα, ανανεώστε τον καναπέ και τις πολυθρόνες σας με νέα μπουκλέ μαξιλάρια.

Ακανόνιστοι καθρέπτες

Οι ακανόνιστοι καθρέπτες μπορούν να δώσουν μια νέα διάσταση σε ένα δωμάτιο και μια εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα στο σπίτι σας.

Μετά τους στρογγυλούς και τους επιδαπέδιους κάθετους καθρέπτες που είδαμε τα τελευταία χρόνια, ήρθε η ώρα να πρωταγωνιστήσουν στις νέες διακοσμήσεις καθρέπτες με ακανόνιστα, κυματοειδή, μινιμαλιστικά ή πιο περίτεχνα μοναδικά σχήματα.

Λόγω της ασυνήθιστης μορφής τους μπορούν να κρεμαστούν με διάφορους τρόπους και να καθορίσουν το στιλ που θέλετε να δώσετε στο σπίτι σας.

Οι δυνατότητες χρήσης ενός ακανόνιστου καθρέπτη είναι άπειρες και έχουν την ικανότητα να δίνουν ατομικότητα και προσωπικότητα σε ένα δωμάτιο, όπως κανένα άλλο στοιχείο διακόσμησης.


Γυάλινα αντικείμενα σε σχήματα γλυπτών

Η νέα τάση που απογειώνει τον εσωτερικό χώρο, είναι διακοσμητικά γυάλινα αντικείμενα που έχουν εξελιχθεί σε γλυπτά και τραβάνε όλα τα βλέμματα επάνω τους. Τα βάζα δεν είναι απλά δοχεία για να τοποθετούνται λουλούδια και τα φωτιστικά δεν είναι απλές λάμπες με συνηθισμένο σχήμα. Τα νέα αντικείμενα έχουν οργανικές φόρμες, ανθρώπινες φιγούρες και σχήματα που από μόνα τους είναι έργα τέχνης.

Abstract σχεδία

Μαξιλάρια, ριχτάρια, χαλιά, runner, art prints και πολλά ακόμα αντικείμενα είναι εμπνευσμένα από αφηρημένα έργα τέχνης.

Η αφηρημένη τέχνη σε περιόδους αβεβαιότητας παρέχει διαφυγή από την πραγματικότητα και λειτουργεί καταπραϋντικά στον άνθρωπο.

Γεωμετρικά σχήματα, καμπύλες και όμορφα patterns θα χαρίσουν ζεστή, χαρούμενη, μοντέρνα διάθεση και θα είναι η νέα τάση σε πολλά είδη διακόσμησης.

Φουτουριστικό Retro

Το Retro Design της δεκαετίας του 1960 και 1970 είναι μια από τις κύριες τάσεις. Ένα αντιπροσωπευτικό χαρακτηριστικό του είναι τα γεωμετρικά σχήματα με έντονα χρώματα που επικρατούσαν εκείνες τις δεκαετίες.

Αυτά τα ζωντανά σχέδια αποτυπώνονται σε ταπετσαρίες και υφάσματα και κάνουν ένα δυνατό come back.

Ο συνδυασμός τους με τα νέα καμπυλωτά έπιπλα, δίνουν μια φουτουριστική δυναμική στη νέα διακόσμηση που θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια.


Nέο Chinese Decor

Αν και είναι αδύνατον να επισημανθεί το ακριβές στιλ ενός έθνους με πλούσια και μεγάλη ιστορία όπως η Κίνα, υπάρχουν ορισμένες εικόνες που έρχονται στο μυαλό μας όταν κλείνουμε τα μάτια μας και σκεφτόμαστε μια εσωτερική διακόσμηση ενός κινέζικου περιβάλλοντος.

Κομψές επιφάνειες από σκούρα λακαρισμένα ξύλα, χαμηλό φωτισμό, διακοσμητικά φανάρια, πτυσσόμενα παραβάν με εικαστικές απεικονίσεις, ταπετσαρίες και βάζα με περίτεχνα σχέδια και λεπτομέρειες, χρωματικές παλέτες που συνδυάζουν ζεστά ουδέτερα χρώματα με δυνατές αποχρώσεις του κόκκινου, μαύρου και χρυσού.

Όλα τα παραπάνω είναι μια σχεδιαστική κατεύθυνση που προέρχεται χιλιάδες χρόνια πριν στην κινέζικη κουλτούρα και χρονολογείται από το 1000 π.Χ.

Στοιχεία αυτής της διακόσμησης βλέπουμε έντονα να επανέρχονται στους εσωτερικούς χώρους με μια μοντέρνα σχεδιαστική οπτική.

Πολλά σύγχρονα αντικείμενα όπως φωτιστικά, βάζα, ταπετσαρίες κτλ. είναι επηρεασμένα από αυτό τον πλούσιο ασιατικό πολιτισμό.


Διαφορετικά ξύλα συνδυασμένα μαζί

Μια ακόμα τάση που θα κάνει τη διαφορά στη διακόσμηση, είναι ο σχεδιασμός επίπλων με συνδυασμό διαφορετικών ξύλων.

Ανοιχτό δρυ, γκρι καφέ και μαύρο, συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο και μας δίνουν νέα σχεδιαστικά κομμάτια που θα αναδειχθούν σε νέο trend.


O ωκεανός δίνει έμπνευση

Η φύση τα τελευταία χρόνια είναι η απόλυτη έμπνευση στη διακόσμηση. Αυτή τη φορά ο ωκεανός θα είναι η νέα τάση στον εσωτερικό σχεδιασμό.

Η θάλασσα πάντα παρείχε πλούτο έμπνευσης για τους σχεδιαστές. Η επιρροή της στους εσωτερικούς χώρους ήταν παρούσα με διαφορετικούς τρόπους κάθε σεζόν. Η τάση έρχεται δυναμικά με πολλά διακοσμητικά αντικείμενα και συνθέσεις με ψάρια, κοχύλια και αχιβάδες

Τώρα είναι η στιγμή να εισάγετε έναν υπαινιγμό αυτής της ανέμελης ατμόσφαιρας διακοπών στο χώρο σας.

Διακόσμηση με rattan

Το rattan έχει γίνει ξανά διαδεδομένο στο design και στις σύγχρονες δημιουργίες, γιατί έχει πολλές εφαρμογές τόσο στην εσωτερική διακόσμηση όσο και στον σχεδιασμό επίπλων.

Το rattan είναι εύκαμπτο, ανθεκτικό, φυσικό και ζεστό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να δώσει εκπληκτικές καμπύλες και σχήματα.

Ένα και μόνο έπιπλο ή φωτιστικό από rattan είναι ικανό να μεταμόρφωση έναν χώρο με την φυσική κομψότητα του.

Η τάση διακόσμησης με rattan θα συνεχίσει να βρίσκεται στο προσκήνιο, γιατί είναι ένα υλικό που έχει τη δυνατότητα να φέρνει τη φύση μέσα στο σπίτι μας.



Focus στην τέχνη

Καιρός να απελευθερώσουμε τον κρυμμένο μας συλλέκτη τέχνης.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην υποστήριξη νέων, ανερχόμενων καλλιτεχνών που χρησιμοποιούν βιώσιμους τρόπους παραγωγής για τις δημιουργίες τους. Τα συνειδητά σχεδιασμένα έργα τέχνης και διακοσμητικά θα έρθουν σε προτεραιότητα.

Βλέπουμε επίσης στο προσκήνιο, συλλογές που παρουσιάζουν νέες προοπτικές, καθώς και τοπία. Πιο συγκεκριμένα, για την τάση των τοπίων στα έργα τέχνης, πιθανόν να συνδέεται, με την τάση του φυσικού στοιχείου που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια.


Ας μιλήσουμε για χρώματα

Ας δούμε μέσα σε τέσσερις συνδυασμούς, την ανερχόμενη τάση στα χρώματα.

Φυσικά οι παλέτες είναι ανεξάντλητες, όμως τα κυρίαρχα χρώματα που είδαμε στις συλλογές είναι τα παρακάτω:

Πορτοκαλί – Λιλά

Το λιλά είναι ένα απαλό, ευέλικτο χρώμα. Ο συνδυασμός του με πορτοκαλί είναι ιδανικός και αντιπροσωπεύει απόλυτα τα νέα trend στη διακόσμηση.

Μωβ – Κίτρινο

Στον τροχό χρώματος, το μωβ και το κίτρινο είναι αντίθετα, γεγονός που τα κάνει συμπληρωματικά. Για αυτό ο συνδυασμός τους είναι μια εξαιρετική επιλογή στο σπίτι καθώς και για τον κήπο.

Klein Μπλε – Kelly Πράσινο

Το μπλε και το πράσινο είναι ψυχρά χρώματα και γειτονεύουν στον χρωματικό κύκλο.

Για αυτό και οι συγκεκριμένες ζωντανές αποχρώσεις είναι ένας αναζωογονητικός συνδυασμός που μπορεί να χαρίσει μια τολμηρή εμφάνιση στη διακόσμησή σας.

Γήινες αποχρώσεις

Είναι παρών και φέτος και μας χαρίζουν τις πιο αρμονικές διακοσμήσεις!

Οι σχεδιαστές αγκαλιάζουν τα χρώματα της γης και αποχρώσεις του καφέ, του μπεζ και της τερακότα τις συναντάμε σχεδόν σε όλες τις συλλογές.

Παρακολουθείτε τα τελευταία μας άρθρα για πολλά περισσότερα HINTS και γράψτε μας στα comments τι συμβουλές θα θέλατε στη συνέχεια.

Σχετικα Αρθρα

Go to full site