10 έξυπνες αλλαγές στο σπίτι που δίνουν γοητευτική πολυτέλεια

Τον τελευταίο καιρό μείναμε πολλές ώρες στο σπίτι μας και νιώσαμε την ανάγκη να κάνουμε αλλαγές.

Συνήθως από τα πρώτα πράγματα που σκεφτόμαστε να αλλάξουμε, είναι τα χρώματα στους τοίχους.

Σίγουρα οι ανανέωση των χρωμάτων χαρίζουν καθαριότητα και κάποιο οπτικό ενδιαφέρον, όμως από μόνη της η αλλαγή αυτή, δεν κάνει τη μεγάλη διαφορά.

Η πολυτέλεια έχει κάποια χαρακτηριστικά που αν τα ακολουθήσετε, μπορείτε να αναβαθμίσετε την αξία του σπιτιού σας πολύ εύκολα.

Βρείτε παρακάτω 10 Hints που θα αλλάξουν το σπίτι σας.


Ανανεώστε τον παλιό σας φωτισμό

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν για τη σημασία του φωτισμού στη διακόσμηση. Είτε αλλάξετε το φωτιστικό οροφή σας, είτε τα διάφορα φωτιστικά δαπέδου στο σαλόνι, η προσθήκη ενός statement φωτιστικού είναι πάντα μια αξιόλογη επένδυση.

Αλλά αν θέλετε να επιλέξετε μία ακόμη πιο οικονομική λύση, τότε μπορείτε να αλλάξετε απλά τα καπέλα των επιτραπέζιων φωτιστικών σας και δαπέδου σας, με μία ιδιαίτερη επιλογή σε χρώμα ή σε υλικό.

Μην επιλέγετε συνηθισμένα φωτιστικά που περνάνε απαρατήρητα. Επιλέξτε φωτιστικά με ένα ενδιαφέρον σχήμα και χρώμα.

Η χρήση λεντοταινίας έχει εξελιχθεί σε μια οικονομική επιλογή. Μη τη χρησιμοποιείτε όμως χωρίς σκέψη, απλά και μόνο για να δημιουργήσετε έναν κρυφό φωτισμό.

Ο αρχιτεκτονικός φωτισμός θέλει μελέτη, για να έχει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Διαφορετικά δείχνει φθηνός και ερασιτεχνικός.

Θα βρείτε έμπνευση για φωτισμό στο άρθρο Φωτισμός σπιτιού: Οι κορυφαίες τάσεις του 2022 .


Αλλάξτε πόμολα

Ένας εύκολος, γρήγορος και οικονομικός τρόπος για να ανανεώσετε την εμφάνιση της κουζίνας, του μπάνιου, ακόμη και της κρεβατοκάμαρας.

Τοποθετώντας νέα πόμολα ή λαβές θα δώσετε ένα εντελώς νέο στυλ στα ντουλάπια σας. Η αντικατάσταση του τυπικού υλικού με κάτι πιο μοντέρνο και κομψό θα ανεβάσει αμέσως το χώρο σας.

Επίσης οι αλλαγές πόμολων στις εσωτερικές πόρτες αναβαθμίζουν το στιλ ακόμα και της πιο απλής πόρτας.

Μια ακόμα πιο οικονομική επιλογή, είναι απλά να τα βάψετε άλλο χρώμα. Έχετε σκεφτεί να τα βάψετε μαύρα;

Βρείτε μοντέρνα πόμολα εδώ.


Κρεμάστε την τηλεόραση στον τοίχο

Αυτή η μικρή λεπτομέρεια θα προσδώσει μια αναπάντεχη πολυτέλεια. Φροντίστε να καλύψετε τα καλώδια με κατάλληλο διακοσμητικό σπιράλ, εάν δεν έχει γίνει πρόβλεψη να ενσωματωθούν στον τοίχο.


Φτιάξτε ένα οικονομικό τζάκι Βιοαιθανόλης

Εάν δεν υπάρχει πρόβλεψη για τζάκι, οι εστίες βιοαιθανόλης είναι μια εξαιρετική λύση για να δώσετε πολυτέλεια στο χώρο σας, με μικρό σχετικά κόστος.

Τα τζάκια βιοαιθανόλης έχουν πραγματική φλόγα, δεν καίνε ξύλα, ούτε παράγουν ρύπους, καπνούς, στάχτες και μυρωδιές.

Προμηθευτείτε μια απλή μίνιμαλ επιτοίχια εστία βιοαιθανόλης (με όσο το δυνατόν μικρότερο frame) και ενσωματώστε την μέσα σε μια κατασκευή γυψοσανίδας.

Από πάνω μπορείτε να δημιουργήσετε εσοχή για την τηλεόραση ή να φτιάξετε μια όμορφη σύνθεση διακοσμητικών και βιβλίων.


Μεγάλη… τέχνη

Ένας μεγάλος πίνακας ή μία φωτογραφία θα τραβήξει κατευθείαν την προσοχή. Δοκιμάστε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία σε ένα μινιμαλιστικό χώρο ή προσθέστε χρώμα με ένα έντονο ή αφηρημένο κομμάτι.

Εναλλακτικά, ιδανική λύση θα ήταν ένα art gallery wall. Αναδείξτε τη συλλογή σας από έργα τέχνης, κορνιζαρισμένες φωτογραφίες και art prints. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να προβάλετε την προσωπικότητα σας μέσα από τα έργα τέχνης που θα επιλέξετε.

Προσοχή όμως στην ποιότητα των εκτυπώσεων που θα αγοράσετε και στην ποιότητα των πλαισίων που θα τα τοποθετήσετε.

Δεν αρκεί απλά να αγοράσετε μια οποιαδήποτε αφίσα!

Πλέον υπάρχουν υψηλής ποιότητας εκτυπώσεις, με μια ίσως μικρή διαφορά τιμής, που συναγωνίζονται αληθινά έργα τέχνης.

Τέλος ένα μεγάλο μοντέρνο βάζο, μία πρωτότυπη καρέκλα, ένα ιδιαίτερο σκαμπό ή ένα μεγάλο γλυπτό, αυτόματα θα δώσει μοναδική πολυτέλεια σε κάθε χώρο.

Ανακαλύψτε art prints και έργα τέχνης εδώ.


Πειραματιστείτε με διαφορετικές υφές

Προσθέτοντας διαφορετικές υφές υλικών σε ένα δωμάτιο, δημιουργείτε μια ιδιαίτερη, “ακριβή” εμφάνιση.

Θα δημιουργήσετε ένα ενδιαφέρον look αν παίξετε με πολλά διαφορετικά υλικά και υφές όπως ρατάν καλάθια, κεραμικά βάζα, μεταλλικά και χάρτινα φωτιστικά, καθρέπτες κλπ. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα μαξιλάρια… Ένα καλό μαξιλάρι προσδιορίζει με το κομψό στιλ του ολόκληρο τον καναπέ ή το κρεβάτι.

Αντίστοιχα ένα ‘φθηνό’ μαξιλάρι μπορεί να υποβαθμίσει κάθε διακοσμητική προσπάθεια που έχετε καταβάλει.

Μην πέφτετε στη παγίδα των γυαλιστερών υφασμάτων χαμηλής ποιότητας. Νομίζετε πως θα χαρίσουν λάμψη αλλά στην πραγματικότητα υποβιβάζουν την αισθητική της διακόσμησης.


Χρησιμοποιήστε λουλούδια και φυτά σε ιδιαίτερα βάζα και κασπώ

Τα λουλούδια και τα φυτά είναι ένας οικονομικός τρόπος για να δώσετε ζωή σε ένα δωμάτιο. Αναζητήστε βάζα και κασπώ σε φυσικά υλικά, όπως κεραμικά, πέτρα κτλ, με πρωτότυπα σχήματα και ιδιαίτερα χρώματα, προσθέστε ένα μπουκέτο φρέσκα ή αποξηραμένα λουλούδια, κλαδιά ή φυτά και αναδείξτε τα πάνω σε ένα πόντιουμ, σε ένα τραπεζάκι ή ένα ράφι.

Εάν επιλέξετε μονοχρωμία στα λουλούδια σας, σε πολύ κοντινές αποχρώσεις με το βάζο σας, τότε το αποτέλεσμα θα είναι πιο γοητευτικό και πολυτελές.

Αποφύγετε όσο μπορείτε την ευκολία των πλαστικών λουλουδιών. Σε ελάχιστες περιπτώσεις δείχνουν ωραία και μόνο εάν έχουν εξαιρετική ποιότητα.


Προσθέστε ένα χαλί

Ένα χαλί μπορεί να μεταμορφώσει ένα δωμάτιο κυρίως όταν το δάπεδο δεν είναι ωραίο. Προσθέτει την απαραίτητη ζεστασιά, υφή, χρώμα και πολυτέλεια στο χώρο.

Μπορείτε να επιλέξετε ένα μίνιμαλ σχέδιο ή να κάνετε το χαλί, το επίκεντρο του δωματίου.

Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε ένα μεγάλο χαλί, προτιμήστε δύο ή τρία μικρότερα και οικονομικότερα χαλιά, ίδια ή σχετικά μεταξύ τους με μικρή διαφορά στις αποχρώσεις ή στα σχέδια και τοποθετήστε τα μέσα στον χώρο ασύμμετρα, το ένα πάνω στο άλλο ή ενωμένα... Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

Πολλές ιδέες για χαλιά θα βρείτε στο άρθρο 6 τάσεις για να επιλέξετε τα ομορφότερα χαλιά .


Δημιουργήστε έναν Accent Wall

Είτε χρησιμοποιείτε ένα τολμηρό χρώμα, ξύλο ή ταπετσαρία, μπορείτε να δώσετε ζωή σε ένα μονόχρωμο χώρο με έναν ιδιαίτερο, accent τοίχο.

Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν accent τοίχο επιλέγοντας μία πιο έντονη χρωματική απόχρωση, ή επενδύοντας το με ξύλινα πιχάκια ή να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία. Αυτό θα φέρει μια δραματική αλλαγή στο δωμάτιο.

Τέλος δε θα σταματήσω να το λέω ποτέ… Μη φοβάστε να βάψετε τους γενικούς τοίχους του σπιτιού σας λευκούς.

Το λευκό είναι μαγικό χρώμα!!

Αναδεικνύει οτιδήποτε βρίσκεται δίπλα του και παίρνει διαφορετικές αποχρώσεις από τις σκιές και το φυσικό φως.


Κρατήστε το χώρο σας τακτοποιημένο

Ο χώρος μοιάζει κατευθείαν πιο πολυτελής αν είναι τακτοποιημένος.

Ξεφορτωθείτε πράγματα που δεν θέλετε ή δεν χρησιμοποιείτε πλέον και, στη συνέχεια, αναζητήστε κομψά καλάθια η inserts για ράφια και ντουλάπια, που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε την ακαταστασία.

Εάν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, βάλτε μερικούς απλούς και εφικτούς στόχους για να αποθηκεύσετε και να οργανώσετε το σπίτι σας.

Παρακολουθείτε τα τελευταία μας άρθρα για πολλά περισσότερα HINTS και γράψτε μας στα comments τι συμβουλές θα θέλατε στη συνέχεια.

Σχετικα Αρθρα

Go to full site