Διακόσμηση σπιτιού

Κατασκευή κατοικίας με σπάνια κομψότητα στην Κηφισιά

κατοικία στην Κηφισιά

Στα βόρεια προάστια της Αθήνας, ολοκληρώθηκε πρόσφατα η κατασκευή μιας μίνιμαλ μεζονέτας, τριών επιπέδων, με σκοπό να φιλοξενήσει μια τριμελή οικογένεια.
Το σπίτι βρίσκεται κοντά στην αγορά της Κηφισιάς, ωστόσο διακρίνεται για την ηρεμία και τη γαλήνη του, αφού είναι χτισμένο μέσα σε ένα συγκρότημα κατοικιών.

νεόδμητη κατοικία 1

Οι ιδιοκτήτες επιδίωξαν να φτιάξουν ένα φωτεινό σπίτι με μεγάλα ανοίγματα ώστε να μπαίνει το φυσικό φως αβίαστα μέσα στον χώρο.

Είναι ένα σπίτι με καθαρές αρχιτεκτονικές γραμμές και με μια όμορφη παλέτα χρωμάτων όπου δημιουργούν ένα τέλειο περιβάλλον «Ευ Ζειν».

Στην είσοδο του ισογείου βρίσκεται μία εσωτερική σκάλα και ένα ασανσέρ που το συνδέουν με τον όροφο με τα υπνοδωμάτια και τον όροφο του playroom.

νεόδμητη κατοικία 2

Το ισόγειο αποτελείται από την τραπεζαρία, δυο καθιστικά, ένα wc και μια μοντέρνα κουζίνα.
Στην ουσία το ισόγειο είναι ένας ενιαίος χώρος όπου η κεντρική τραπεζαρία χωρίζεται έξυπνα από το δεύτερο καθιστικό με μια μοντέρνα βιβλιοθήκη, ενώ η κουζίνα που βρίσκεται επίσης πίσω από το σημείο της τραπεζαρίας, διαχωρίζεται με ένα χαμηλό τοιχίο όπου εγκαταστάθηκε μια κλειστή ντουλάπα που φιλοξενεί το ψυγείο και όλες τις ηλεκτρικές συσκευές.

νεόδμητη κατοικία 3
νεόδμητη κατοικία 4

Στο κεντρικό καθιστικό, ο μεγάλος γκρι καναπές σχεδιάστηκε γύρω από το όμορφο γραμμικό τζάκι έχοντας θέα τον υπέροχο κήπο.

νεόδμητη κατοικία 5

Το ενεργειακό τζάκι επενδύθηκε με γυψοσανίδα και με τον κατάλληλο εσωτερικό φωτισμό δίνει την αίσθηση πως αναδύεται από πολύ ψηλά.

νεόδμητη κατοικία 6

Όμορφες γωνιές αναδεικνύουν την υπέροχη αισθητική του χώρου.

νεόδμητη κατοικία 7
νεόδμητη κατοικία 8
νεόδμητη κατοικία 9
νεόδμητη κατοικία 10
νεόδμητη κατοικία 11

Στο δεύτερο καθιστικό του ισογείου, ο άνετος καναπές της εταιρείας Homad σε καφέ απόχρωση δίνει την κατάλληλη ηρεμία, δημιουργώντας μια cosy ατμόσφαιρα για την οικογένεια.

νεόδμητη κατοικία 12

Στο βάθος και αριστερά βρίσκεται η κουζίνα, όπου επιλέχθηκε σε λευκό χρώμα από την εταιρεία Mobelart. Ο μίνιμαλ σχεδιασμός της αποπνέει στυλ και κομψότητα.
Η ασύμμετρη τοποθέτηση των κρεμαστών ντουλαπιών, ο μοναδικός αρχιτεκτονικός φωτισμός της οροφής από την εταιρία Apleton, ο λεπτός γκρι πάγκος στο χώρο εργασίας και ο συνδυασμός του με την πατητή τσιμεντοκονία του πατώματος δημιουργούν μια ατμόσφαιρα πολύ μοντέρνα αλλά ταυτόχρονα διαχρονική, συνδυάζοντας λειτουργικότητα και ομορφιά.

νεόδμητη κατοικία 13
νεόδμητη κατοικία 14

Το ισόγειο έχει το μοναδικό πλεονέκτημα των ασύμμετρων οροφών δημιουργώντας ένα περιβάλλον ευάερο και ευήλιο, δίνοντας στον επισκέπτη μια όμορφη έκπληξη καθώς μεταφέρετε από το χώρο της τραπεζαρίας προς το δεύτερο καθιστικό.

Η υψηλή οροφή έξι μέτρων στο χώρο της τηλεόρασης, έχει επενδυθεί με ξύλινα πηχάκια σε καφέ χρώμα και δένει εξαιρετικά με το δρύινο πάτωμα και την πατητή τσιμεντοκονία της κουζίνας, δίνοντας ζεστασιά και αρμονία.

νεόδμητη κατοικία 15
νεόδμητη κατοικία 16

Ανεβαίνοντας την εντυπωσιακή εσωτερική σκάλα, συναντάμε στον επάνω όροφο δυο κρεβατοκάμαρες με εσωτερικά μπάνια και μια ακόμη με εξωτερικό μπάνιο, καθώς και ένα γραφείο.

νεόδμητη κατοικία 17

Όμορφα έπιπλα και φωτιστικά από την εταιρεία Artemide δίνουν μια μοναδική αίσθηση ηρεμίας, πολυτέλειας και κομψότητας.

νεόδμητη κατοικία 18
νεόδμητη κατοικία 19
νεόδμητη κατοικία 20
νεόδμητη κατοικία 21
νεόδμητη κατοικία 22
νεόδμητη κατοικία 23
νεόδμητη κατοικία 24
νεόδμητη κατοικία 25
νεόδμητη κατοικία 26
νεόδμητη κατοικία 27

Επιβλέπων Αρχιτέκτονας - Μηχανικός Γιώργος Πλέσσας
Διακοσμητικές προτάσεις: hintsdeco
Photo: Kathy Rapti

Ανάγνωση επόμενου

main
Pinterest διακόσμηση: Τάσεις που θα σας εμπνεύσουν

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

Δωρεάν Μεταφορικά

Με αγορές άνω των 99€ για Ελλάδα ή 250€ για Κύπρο

3 Άτοκες Δόσεις

Με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα

Δωρεάν Αντικατοβολή

Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για την υπηρεσία την αντικαταβολής

Εύκολη Διαδικασία Επιστροφών

Επιστροφές εντός 14 ημερών και επιστροφή χρημάτων