Ανακαίνιση σπιτιού

Vanilla Girl Aesthetic: Η απόλυτη τάση για τους λάτρεις του μινιμαλισμού

Vanilla Girl Aesthetic: Η απόλυτη τάση για τους λάτρεις του μινιμαλισμού

Aν είστε λάτρης του μινιμαλιστικού σχεδιασμού και θέλετε να ανακαλύψετε μία νέα οπτική πάνω σε αυτόν, ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί την αισθητική του Vanilla Girl!

Στο προηγούμενο άρθρο, μιλήσαμε για το Dopamine Decor και το πως αυτή η τάση έχει προέλθει από το TikTok. Παρόμοια, το Vanilla Girl Aesthetic έχει κυριαρχήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μπορούμε εύκολα να το ξεχωρίσουμε από τους απαλούς, ζεστούς τόνους και το μοναδικό συνδυασμό απλότητας και κομψότητας. Ας δούμε μαζί, τι ακριβώς είναι η αισθητική Vanilla Girl και πως μπορεί να ενσωματωθεί στους δικούς σας χώρους. Αν  εκτιμάτε τις καθαρές γραμμές και τη διακριτική ομορφιά, ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε το νέο αγαπημένο σας στιλ!

15 Decor Ideas for the Vanilla Girl Aesthetic Trend

15 Decor Ideas for the Vanilla Girl Aesthetic Trend

101 COPENHAGEN Βάζο Kabin Fat Διακοσμητικό Βάζο Κεραμικό Άσπρο, Η23,5x35cm 101 COPENHAGEN
101 COPENHAGEN Βάζο Βάζο, Sphere Bubl, Mini, Άσπρο, Κεραμικό, 18x6x14cm, 101 COPENHAGEN
LOUISE ROE Βάζο Βάζο Balloon 02 Φυσητό Γυαλί Οπαλίνα Άσπρη Ø6,5-17,5 H20 cm LOUISE ROE
METTE DITMER Κηροπήγιο Κηροπήγιο LIQUID LYSESTAGE Πέτρα Ρητίνης Μπέζ Ø6,5xH10 cm METTE DITMER
MUUBS Κηροπήγιο για Ρεσώ Κηροπήγιο Για Ρεσώ Batu Εκρού Rustic Μάρμαρο Ø7xH4 cm MUUBS

δες το προϊόν

 

Τι είναι το Vanilla Girl Aesthetic;

Το Vanilla Girl Aesthetic είναι μία τάση που έχει αποκτήσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια. Η δική μου οπτική είναι ότι σε ένα βαθμό αποτελεί τον επανασχεδιασμό της καθιερωμένης τάσης του μινιμαλισμού, από την νεότερη γενιά. Έχει μια αρκετά ευέλικτη εμφάνιση και είναι μια εξαιρετικά εύκολη τάση για να εφαρμοστεί, καθώς μπορεί να επιτευχθεί με κομμάτια που πιθανότατα έχετε ήδη στο σπίτι σας.

Χαρακτηρίζεται από απαλά χρώματα, φυσικά υλικά και έμφαση στη λειτουργικότητα, με ρίζες στο Σκανδιναβικό σχεδιασμό αλλά και στην ιαπωνική έννοια του wabi-sabi. Το Wabi-sabi όπως έχουμε πει, έχει να κάνει με την αγάπη μας στις ατέλειες και με την ανακάλυψη της ομορφιά στην απλή καθημερινότητα. Αυτή η φιλοσοφία αντικατοπτρίζεται σε αυτό το trend μέσω της έμφασης στην απλότητα και τη χρήση οργανικών υλικών και σχεδίων.

Met deze zes tips tover jij je slaapkamer om tot rustgevende hotelsuite

ARCHES DUO White Abstract Painting White 3D Textured image 1
KRISTINA DAM studio Βάζο Βάζο, Dome - Large, Ø18XH49CM, Γκρεζ, Τερακότα, KRISTINA DAM studio
INCADO Καθρέφτης Καθρέφτης Τοίχου Οβάλ Γυαλί  Διάφανος Clear 137,7 x 55 cm  INCADO

Όμως ένας εύκολος τρόπος να διαχωρίσουμε αυτή την τάση από το Σκανδιναβικό μινιμαλισμό ή το Wabi-sabi, είναι η ξεκάθαρη έμπνευση που αντλεί από το Luxe Minimalism. Συνδυάζοντας την απλότητα και την κομψότητα, αυτό το στιλ φέρνει στο προσκήνιο την ομορφιά του less is more, με μία δόση πολυτέλειας. Το Luxe Minimalism περιλαμβάνει χώρους που μοιάζουν ευρύχωροι, ταχτοποιημένοι και πολυτελείς, αλλά ταυτόχρονα και ανεπιτήδευτοι. Η τάση αυτή δίνει έμφαση στην ποιότητα σε σχέση με την ποσότητα, επιλέγοντας μόνο μερικά statement κομμάτια που είναι λειτουργικά αλλά και εντυπωσιακά.

Αντίστοιχα λοιπόν το Vanilla Girl Aesthetic, παίρνοντας έμπνευση από όλα τα παραπάνω στιλ, μας επιτρέπει να εκφραστούμε με έναν απλό αλλά και κομψό τρόπο.

Met deze zes tips tover jij je slaapkamer om tot rustgevende hotelsuite

101 COPENHAGEN Βάζο Βάζο, Sumo Mini, Άσπρο, Κεραμικό, H 26cm x W 26cm x L 26,5cm 101 Copenhagen
101 COPENHAGEN Επιδαπέδιο Φωτιστικό Φωτιστικό Δαπέδου, Moon Floor Lamp, Μάρμαρο/Ορείχαλκος/Σίδερο/Αλουμίνιο/Χρυσό, E14-230V, 188x63x65cm, 101 COPENHAGEN

Πως να αναπαράγετε το στιλ:

Όπως είπαμε και παραπάνω το Vanilla Girl Aesthetic έχει κάποια βασικά χαρακτηριστικά, τα οποία μπορείτε να υιοθετήσετε στο χώρο σας.

Less is more: Διατηρήστε τα έπιπλα σας minimal και καθαρά για μια κομψή εμφάνιση. Επιλέξτε απλές γραμμές και κομμάτια που είναι ταυτόχρονα λιτά και κομψά. Εδώ μπορείτε να εισάγετε το Luxe minimalism επιλέγοντας statement pieces που να είναι λειτουργικά αλλά και εντυπωσιακά.  Για παράδειγμα, ένα στιβαρό coffee table, ένα πλωτό ράφι ή ένα εντυπωσιακό φωτιστικό. Σκεφτείτε αντίστοιχα και για τα διακοσμητικά σας. Κεριά, πλεκτές κουβέρτες, μίνιμαλ κηροπήγια, γυάλινα βάζααναπαυτικά μαξιλάρια, βιβλία τέχνης, πρωτότυποι καθρέπτες και απλά ρατάν καλάθια είναι μερικά από τα αγαπημένα διακοσμητικά αυτού του στιλ. Στα έργα τέχνης, επιλέξτε απλά κομμάτια που συμπληρώνουν το χρωματισμό του δωματίου.

15 Decor Ideas for the Vanilla Girl Aesthetic Trend
101 COPENHAGEN Σκαμπό Σκαμπό Big Foot Λευκό Λινό 43x38cm 101 COPENHAGEN
KRISTINA DAM studio Βάζο Βάζο, Κασπώ, Serene-M, Ø16XH27,5CM, Μπεζ, Τερακότα με Sand Engobe, KRISTINA DAM studio
101 COPENHAGEN Κηροπήγιο Κηροπήγιο W Κεραμικό  Άσπρο L20xW15xH24 cm 101COPENHAGEN
KRISTINA DAM studio Κηροπήγιο Κηροπήγιο, Γλυπτό, The Offset Vol 2, W7XL10XH10CM, Εκρού, Ψαμμίτης & Τραβερτίνη , KRISTINA DAM studio

Ουδέτερα χρώματα όπως το λευκό, το κρεμ, το μπεζ, το ανοιχτό γκρι και απαλά παστέλ είναι must σε αυτό το στιλ. Αυτές οι αποχρώσεις θα δώσουν μια αίσθηση ηρεμίας και θα βοηθήσουν στο να μοιάζει ο χώρος τακτοποιημένος.

 

image credit

image credit

 

11SM_4096-copy.jpg

Αποφύγετε την ακαταστασία. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αποφορτίζοντας το χώρο σας και κρατώντας μόνο τα απαραίτητα. Μόλις ξεφορτωθείτε τα περιττά αντικείμενα, τότε μπορείτε να εστιάσετε στην προσθήκη στοιχείων που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το Vanilla Girl Aesthetic στιλ.

 

Δημιουργήστε μία cozy ατμόσφαιρα και μην ξεχνάτε τις λεπτομέρειες! Τα κεριά είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα διακοσμητικά του Vanilla Girl Aesthetic καθώς προσθέτουν αίσθηση πολυτέλειας και χαλάρωσης. Επίσης μπορείτε να ενσωματώσετε διαφορετικές υφές σε όλο το δωμάτιο δημιουργώντας οπτικό ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, συνδυάστε έναν υφασμάτινο υπόλευκο καναπέ με μαξιλάρια από μπουκλέ ή αναγλυφό ύφασμα σε παρόμοιο χρώμα και ένα χάρτινο Japandi φωτιστικό. Προσθέστε μαλακά ριχτάρια για μεγαλύτερη άνεση και υφή. Ολοκληρώστε το στιλ με μερικά φρέσκα λουλούδια για να κάνετε τον χώρο σας πιο ζωντανό και φιλόξενο.

 

15 Decor Ideas for the Vanilla Girl Aesthetic Trend

15 Decor Ideas for the Vanilla Girl Aesthetic Trend

 

 

101 COPENHAGEN Βάζο Βάζο, Sphere Square, Mini, Άσπρο, Κεραμικό, 25x9x21cm, 101 COPENHAGEN

δες το προϊόν

 

METTE DITMER Διακοσμητικός δίσκος Διακοσμητικός Δίσκος Μπεζ Μάρμαρο  B16 x B31 x H3 cm METTE DITMER
EIGHTMOOD Κεριά Αρωματικό Κερί Purity Fresh Passion Άσπρο H12xW9.8xD9.8cm EIGHTMOOD
Broste Copenhagen Κεριά Fruit Διακοσμητικό Κερί Πράσινο, Ø9,7XH8CM Broste Copenhagen
Broste Copenhagen Κεριά Seashell Διακοσμητικό Κερί Ροδακινί, W15XL6XH10CM Broste Copenhagen
EIGHTMOOD Κάλλυμα Μαξιλαριού Κάλυμα μαξιλαριού Fringles Εκρού100% βαμβακερό H50W50xcm EIGHTMOOD
KRISTINA DAM studio Κάλλυμα Μαξιλαριού Κάλλυμα μαξιλαριού, Architecture, W40XL60CM, Εκρού/Μπεζ μελανζέ, Βαμβακερό, KRISTINA DAM studio

Με μερικές πινελιές και με αποχρώσεις εμπνευσμένες από τη βανίλια, μπορείτε να κάνετε αυτό το κομψό στιλ να λειτουργήσει εύκολα στο δικό σας χώρο. 

Ανάγνωση επόμενου

Xρώμα σκουριάς στη διακόσμηση: Πως να χρησιμοποιήσετε αυτό το trend
Αυθεντική και Βιώσιμη δημιουργία: Urban Nature Culture

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

Δωρεάν Μεταφορικά

Με αγορές άνω των 99€ για Ελλάδα ή 250€ για Κύπρο

3 Άτοκες Δόσεις

Με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα

Δωρεάν Αντικατοβολή

Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για την υπηρεσία την αντικαταβολής

Εύκολη Διαδικασία Επιστροφών

Επιστροφές εντός 14 ημερών και επιστροφή χρημάτων