Άμεση Παράδοση | Δωρεάν Αντικαταβολή | Δωρεάν μεταφορικά άνω των 99€ Άμεση Παράδοση | Δωρεάν Αντικαταβολή | Δωρεάν μεταφορικά άνω των 99€

Τάσεις διακόσμησης του 2021, με την επιμέλεια hintsdeco

Τάσεις διακόσμησης του 2021, με την επιμέλεια hintsdeco

Μετά από καιρό, ήρθε η ώρα να γράψω ένα ολοκληρωμένο άρθρο με όλες τις νέες τάσεις εσωτερικής διακόσμησης που θα επικρατήσουν το 2021.

Πολλά trends τα έχω ήδη αναφέρει με αναρτήσεις στο Facebook και στο Instagram, όμως τώρα είναι η στιγμή που θα μπορέσετε να τα μελετήσετε συγκεντρωμένα σε αυτό το post.

Η πανδημία έχει επηρεάσει τις εξελίξεις, τα χρονοδιαγράμματα και τα σχέδιά μας.

Οι μόνες εκθέσεις που παρακολουθήσαμε πριν από τον Κορωνοϊό ήταν οι Maison et Objet στο Παρίσι, η Formland στη Δανία και η Εβδομάδα Σχεδιασμού της Στοκχόλμης στη Σουηδία.

Στη συνέχεια, πολλές εκδηλώσεις προσαρμόστηκαν γρήγορα στον ψηφιακό κόσμο. Ωστόσο, η αίσθηση που σου αφήνει η φυσική παρουσία σε μια έκθεση, βλέποντας ζωντανά τα χρώματα, αγγίζοντας τα προϊόντα, γνωρίζοντας τους σχεδιαστές, είναι αναντικατάστατη.

Συνειδητοποιήσαμε ότι, μέχρι στιγμής, τίποτα δεν αντικαθιστά την εμπειρία της κάλυψης μιας έκθεσης από κοντά.

Παρόλα αυτά θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να ενημερωνόμαστε διαρκώς ακολουθώντας όλες τις ψηφιακές εκθέσεις όπως, για παράδειγμα, την ψηφιακή έκθεση Maison et Objet που πραγματοποιείται online αυτό τον μήνα.

Οι λάτρεις της διακόσμησης και του σχεδιασμού εμπνευστείτε από τις τάσεις αυτές που θα οδηγήσουν τις εξελίξεις των προϊόντων, των επιλογών και της αισθητικής του προσεχούς έτους.

main image via Pinterest


Μπρουταλισμός

Ο Μπρουταλισμός ήταν αρχιτεκτονικό κίνημα που δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1950 έως τα μέσα του 1970 με κέντρο την Αγγλία.
Οι πρώτες ύλες, οι επιφάνειες με υφή, τα γεωμετρικά σχήματα, και οι απλές σιλουέτες είναι τα χαρακτηριστικά του Μπρουταλισμού στην εσωτερική διακόσμηση.
Ο Μπρουταλισμός έχει έναν τρόπο ανάδυσης κάθε λίγες δεκαετίες και το στυλ του συνεχίζει να σαγηνεύει το μυαλό μας και να ζεσταίνει τις καρδιές μας.
Ενώ πολλά χαρακτηριστικά του τα μοιράζεται με το Art Deco και το Mid Century στυλ, ο Μπρουταλισμός είναι κάτι πολύ περισσότερο, αφού χρησιμοποιεί ακατέργαστες επιφάνειες, σκυρόδεμα, χάλυβα και διάφορα ματ μέταλλα, δημιουργώντας παλαιωμένο ύφος ή πατίνα.
Τα θερμά μέταλλα έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτή την τάση σχεδιασμού και ο συνδυασμός τους με αντίθετα υλικά, όπως για παράδειγμα το τσιμέντο, δημιουργούν μια ελκυστική ισορροπία.
Αυτό το τόσο συγκεκριμένο στυλ διακόσμησης θα επιστρέψει περισσότερο από ποτέ το 2021.

Hint: Η σημερινή εφαρμογή του Brutalist Interior Design παίζει κυρίως στη χρήση μεγάλων επίπλων σε συνδυασμό με μικρά διακοσμητικά αντικείμενα.

Ξεκινήστε με μια μεγάλη επιφάνεια από φυσικό υλικό ως βάση, όπως για παράδειγμα ένα τραπέζι από ακατέργαστο ξύλο με γεωμετρικό σχήμα ή έναν πάγκο από σκυρόδεμα, συνδυάστε με ένα εντυπωσιακό μεταλλικό φωτιστικό και αναμείξτε μικρά διακοσμητικά στοιχεία σε μεταλλικούς τόνους.

2021 Τάσεις διακόσμησης
via Pinterest
2021 Τάσεις διακόσμησης τοίχος
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest

Όχι άλλο άνθρακα

Η καλή σχεδίαση σήμερα ξεκινάει με την χρήση βιώσιμων υλικών και στοχεύει στη μείωση των αποβλήτων και του αποτυπώματος άνθρακα.
Οι σχεδιαστές, οι αρχιτέκτονες και τα Brands καλούνται να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα με δημιουργικούς τρόπους.
Είναι επιτακτική ανάγκη να αυξήσουμε την ποιότητα και την αξία των προϊόντων και των υλικών, διατηρώντας τα παράλληλα σε σωστές τιμές.
Η παράταση της διάρκειας ζωής ενός προϊόντος είναι μια από τις βασικές αρχές της κυκλικής οικονομίας, καθώς του επιτρέπει να παραμένει σε χρήση όσο το δυνατόν περισσότερο.
Τα προϊόντα και τα εξαρτήματα πρέπει να είναι σχεδιασμένα ώστε να επιτρέπουν την επαναχρησιμοποίηση, την επισκευή και την ανακατασκευή.
Συνεπώς, το 2021 θα δούμε αύξηση των ποιοτικών προϊόντων με βιώσιμα υλικά, όπως χαλιά από ανακυκλωμένο δίχτυ αλιείας, δέρματα από την παραγωγή μανιταριών, υφάσματα από ανακυκλωμένα μπουκάλια νερού και πολλά άλλα.

2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest

Κλασική διακόσμηση

Το κλασικό στυλ επέστρεψε με την άνοδο του Classic Blue ως το χρώμα της χρονιάς του 2020.
Οι σχεδιαστές αναμειγνύουν κλασικά και σύγχρονα στοιχεία, αποδίδοντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest

Στυλ Grandmillennial

Δεν θα μπορούσα να το ονομάσω vintage γιατί αυτή η λέξη εμπεριέχει πολλές δεκαετίες και στυλ.
Νομίζω πως το Grandmillennial είναι ένα είδος ‘New traditionalist’ δηλαδή κάποιος που έχει εκτίμηση για το παρελθόν και τα παραδοσιακά αντικείμενα τέχνης.
Μπορούμε να το ορίσουμε χρονικά από τα μέσα της δεκαετίας του ‘20 έως τα τέλη της δεκαετίας του ‘30 ως την κυρίαρχη τάση των μεσοαστικών σπιτιών εκείνης της εποχής.
Για να το καταλάβετε καλύτερα, θα πρέπει να θυμηθείτε το σπίτι της γιαγιάς και του παππού με τα floral καναπεδάκια, τα κινεζικά βάζα, και τους μαλακούς και άνετους χώρους και να το ερμηνεύσετε ξανά μέσα από μια σύγχρονη ματιά.
Αυτό το στυλ, το οποίο λατρεύει η γενιά Z, αμφισβητεί όχι μόνο τον μινιμαλισμό αλλά γενικότερα τους εσωτερικούς χώρους που μοιάζουν όλοι ίδιοι.
Αντί αυτού, η συγκεκριμένη τάση είναι αυθεντική, διασκεδαστική, φρέσκια και σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις όμορφα και χαρούμενα δωμάτια.

2021 Deco Trends
via Pinterest

Ταπετσαρίες στις οροφές

Ο πέμπτος τοίχος, που θεωρείται μια βαρετή ουδέτερη επιφάνεια, κερδίζει δυναμική στους εσωτερικούς χώρους το 2021.
Η μεγάλη τάση θα είναι η κάλυψη των οροφών με ταπετσαρία με ιδιαίτερα τολμηρά μοτίβα, με λουλούδια και τροπικά σχέδια.

2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest

Neotenic Design

Στη βιολογία, η Νεοτενία είναι η λέξη που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ιδιότητα ορισμένων ζωντανών οργανισμών να διατηρούν τα χαρακτηριστικά της παιδικής τους ηλικίας, αν και έχουν φθάσει ήδη σε τέτοια ωριμότητα που να μπορούν να αναπαράγονται.
Στον σχεδιασμό, ο όρος ‘Neotenic’ αναφέρεται σε αντικείμενα με ανατομικά σχήματα που έχουν στρογγυλές, υπερβολικές αναλογίες, αλλά οι καμπύλες είναι απαλές και δεν έχουν λεπτομέρειες.
Συνήθως, είναι έπιπλα, φωτιστικά και διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα με δυσανάλογο σχεδιασμό, οργανικές φόρμες, μεγάλα κεφάλια και χοντρά στρογγυλεμένα πόδια.
Ο νεοτενικός σχεδιασμός έχει μια ξεχωριστή αισθητική, μινιμαλιστική προσέγγιση και πολλές φορές θυμίζει παιδικά κινούμενα σχέδια.
Επιστημονική έρευνα δείχνει ότι τέτοιες μορφές αλλάζουν τον τρόπο που νιώθουν οι άνθρωποι σε έναν χώρο, βοηθώντας τους στη μείωση του στρες και του άγχους.
Η αλήθεια είναι πως ένα ασυνήθιστο σχέδιο καθυστερεί να μπει στην αγορά και να το αποδεχθεί ο καταναλωτής.
Όμως φέτος θα είναι η χρονιά του!

2021 Deco Trends
via Pinterest

Unisex

Οι unisex αναζητήσεις και επιλογές των νέων ηλικιακά πελατών έχει κατευθύνει την αγορά και τους σχεδιαστές να δημιουργήσουν διακοσμήσεις και αντικείμενα σε ουδέτερες επιλογές, για την αποφυγή στερεοτύπων ως προς τα φύλα.
Η άνοδος των ουδέτερων βρεφικών ειδών είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της τάσης.

2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest

Διαστημική ατμόσφαιρα

Μισό αιώνα μετά τα πρώτα μας βήματα στο φεγγάρι, αισθανόμαστε πως ο διαστημικός τουρισμός είναι πολύ κοντά στο να πραγματοποιηθεί.
Καθώς οι εταιρίες ετοιμάζονται για τη μεγάλη στιγμή, εμείς εδώ στη γη σκεφτόμαστε το διάστημα και ονειροπολούμε.
Θα το δούμε έντονα στους εσωτερικούς χώρους του 2021 χάρη σε φουτουριστικές ατμόσφαιρες από νέον, επιχρωμιωμένες επιφάνειες, κάθετες περσίδες και νέα σχήματα στα αντικείμενα.

2021 Deco Trends
via Pinterest

Βιοφιλικός Σχεδιασμός

Η φύση μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την ευημερία μας.
Άρα η διαμονή σε χώρους που συνδέονται περισσότερο με την φύση θα έχει θετικές επιπτώσεις στην καθημερινή μας ζωή.
Ο βιοφιλικός σχεδιασμός είναι μια επέκταση της βιοφιλίας και έχει ως στόχο να φέρει τον φυσικό κόσμο σε μοντέρνα δομημένα περιβάλλοντα.
Αυτό μπορεί να γίνει πρακτικά ενσωματώνοντας τη βλάστηση, τα φυσικά υλικά, το φως, τη θέα στη φύση και άλλες εμπειρίες του φυσικού κόσμου στους εσωτερικούς χώρους.

Ο βιοφιλικός σχεδιασμός σχετίζεται επίσης με έναν πιο συνειδητοποιημένο τρόπο ζωής, βασιζόμενο σε βιώσιμες επιλογές και μια κυκλική προσέγγιση στο σχεδιασμό.

2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest

Μάρμαρο με έντονη χρωματική αντίθεση

Αν και το μάρμαρο είναι ένα κλασικό και υπερβολικά χρησιμοποιημένο υλικό, οι άνθρωποι δεν φαίνεται να έχουν ακόμα κουραστεί από αυτό.
Όμως , από εδώ και στο εξής ξεχάστε το ελαφρύ μάρμαρο Carrara που κυκλοφορεί ευρέως.
Οι μαρμάρινες επιφάνειες που θα δούμε στο μέλλον θα διαθέτουν δυνατές χρωματικές αντιθέσεις και έντονες φλέβες, δίνοντας μια δραματική διακοσμητική εμφάνιση.

2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest

Οι γυαλιστερές επιφάνειες επιστρέφουν

Τα παραδοσιακά χειροποίητα πλακάκια Zellige από τη Βόρεια Αφρική, για παράδειγμα, παράγονται σε γυαλιστερά φινιρίσματα και υπέροχες αποχρώσεις δίνοντας προσωπικότητα στη διακόσμηση.

Hint: Συνδυάστε τα με κεραμικά ματ πλακάκια βιομηχανικού στυλ και δεν θα μετανιώσετε ποτέ για την επιλογή σας.

2021 Deco Trends
via Pinterest

Κάθετα πλακάκια

Βαρεθήκατε τα συνηθισμένα πλακάκια στο μπάνιο και στην κουζίνα;
Γυρίστε τα, τοποθετήστε τα κάθετα και θα κάνετε τη διαφορά!
Τα κάθετα πλακάκια είναι ένας εύκολος τρόπος να ακολουθήσετε τις νέες τάσεις της διακόσμησης και θα έχετε έναν απόλυτα ενημερωμένο χώρο.

2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest

New Deco

Λεπτομέρειες από το Art Deco γίνονται αργά αργά κυρίαρχη τάση της μόδας.
Αυτή τη δεκαετία προβλέπεται να δούμε στα σπίτια αρχιτεκτονικές καμάρες, οργανικές φόρμες, γεωμετρικά μοτίβα, καμπυλωτά έπιπλα, βάζα με κυματιστές γραμμές, με μια μοντέρνα προσέγγιση στον σχεδιασμό και τα χρώματα.

2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest

Χαλιά με Ακανόνιστα σχήματα

Οι τελευταίες τάσεις στα χαλιά επιτάσσουν δημιουργικές φόρμες με ακανόνιστα σχήματα, εμπνευσμένα από τη φύση και τις ζωγραφιές που κάναμε με το χέρι στην παιδική ηλικία.

Hint: Για ένα επιπλέον δημιουργικό αποτέλεσμα, μη μείνετε μόνο στο δάπεδο, αλλά μετατρέψτε τα σε έργα τέχνης και χρησιμοποιήστε τα για να διακοσμήσετε τους τοίχους.

Γυαλί

Το γυαλί είναι ένα από τα πιο δυνατά υλικά της διακόσμησης και θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και τη νέα χρονιά.
Το είδαμε διάφανο, θολό, με σχέδια και με ρίγες.

2021 Deco Trends
via Pinterest

Ας μιλήσουμε για χρώματα

New Neutrals

Οι ουδέτερες αποχρώσεις και τα παστέλ χρώματα, όπως το μπεζ, το γκρεζ, το απαλό ροζ και το ξεπλυμένο κίτρινο, συνεχίζουν να είναι δυνατές επιλογές στη διακόσμηση.
Αυτές οι αποχρώσεις δημιουργούν ένα χαλαρό και ευχάριστο περιβάλλον.
Θα τα δούμε σε πολλά διακοσμητικά αντικείμενα, σε υφάσματα αλλά και στους τοίχους.

2021 Deco Trends
via Pinterest

Chinese red

Το Βερμιγιόν (Vermilion) ή αλλιώς το κινέζικο κόκκινο είναι κάτι παραπάνω από μια τάση που θα την καταναλώσεις και θα την απορρίψεις.
Αντιπροσωπεύει τη ζωή, την καλή τύχη και την ερωτική επιθυμία.
Το Vermilion Red είναι το απόλυτο σύμβολο του πλούτου και της δύναμης των ισχυρών στην Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική.
Γι’ αυτό θα εμφανίζεται ξανά και ξανά τη χρονιά που έρχεται.
Θα το δούμε σε διακοσμητικές λεπτομέρειες, σε statement σχεδιαστικά έπιπλα και σε υφάσματα.
Συνδυάζεται ιδανικά με το μπεζ και με τα νέα neutral χρώματα.

2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest

Classic blue – Ocean blue

Το είδαμε παντού!
Δεν υπάρχει ηλεκτρονικός κατάλογος όπου να μην είδαμε αυτό το χρώμα: έπιπλα, υφάσματα, διακοσμητικά αντικείμενα, είδη κουζίνας και πολλά άλλα.
Συνδυάζεται με λευκό, ώχρα, ουδέτερες αποχρώσεις, αλλά και με κόκκινο και πράσινο.

2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest

Σμαραγδί πράσινο

Αυτό το φωτεινό, γαλήνιο και ταυτόχρονα βαθύ χρώμα θα είναι το ιδανικό για την διακόσμηση συνδυασμένο και με άλλες αποχρώσεις.
Το Emerald Green μοιάζει να είναι το αγαπημένο χρώμα των σχεδιαστών, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest

Terracotta

H terracotta συνδυάζεται εξαιρετικά με το καφέ, το κόκκινο, το tan (το χλωμό καφέ) και κάνει αντίθεση με τα ψυχρά χρώματα.
Το χρώμα αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει, γιατί έχει την ιδιότητα να φέρνει τη φύση στους εσωτερικούς χώρους και γιατί συνδυάζεται υπέροχα με χειροποίητα προϊόντα και ακατέργαστες επιφάνειες.

2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest

Καφέ

Το καφέ θα είναι το καινούργιο ουδέτερο χρώμα της νέας χρονιάς.
Θα είναι παραδόξως ευπροσάρμοστο στη νέα διακόσμηση και θα το βλέπουμε παντού…
Στα σκούρα ξύλινα έπιπλα σε διάφορους τόνους, από την απόχρωση της καραμέλας και της σοκολάτας μέχρι τις αποχρώσεις της καρυδιάς και του μαονιού.

2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest
2021 Deco Trends
via Pinterest

Διαβάστε επίσης:

https://hintsdeco.com/2021/05/03/4-μεγάλες-τάσεις-στη-διακόσμηση-μπάνιο/

Tags

Δεν υπάρχουν σχόλια