εσωτερική διακόσμηση

Τα επικρατέστερα στιλ εσωτερικής διακόσμησης για το 2018

Τα επικρατέστερα στιλ εσωτερικής διακόσμησης για το 2018

Ύστερα από την επίσκεψη μας στη μεγάλη έκθεση MAISON et OBJET στο Παρίσι, διαπιστώσαμε πως η τάση στη διακόσμηση του 2018 αντικατοπτρίζει την ανάγκη του ατόμου να επιστρέψει στη φύση, βρίσκοντας αρμονία στη γαλήνη και την ηρεμία που αποπνέει ο φυσικός τρόπος ζωής.
Οι τολμηρές, εκκεντρικές ιδέες του 2017 δεν ανήκουν πλέον στις τρέχουσες τάσεις της μόδας. Για τη φετινή χρονιά διαφαίνεται μια προτίμηση προς σχεδιαστικές λύσεις που είναι περισσότερο πρακτικές και φιλικές προς το περιβάλλον. Έτσι με μεγάλη μου χαρά επιβεβαιώνω ότι η σκανδιναβική διακόσμηση έχει την τιμητική της.

Σκανδιναβικό στιλ

Το στιλ της σκανδιναβικής διακόσμησης δίνει έμφαση στην απλότητα, στο μινιμαλισμό και τη λειτουργικότητα. Το κίνημα αυτό εμφανίστηκε το 1950 και έδωσε αδιαμφισβήτητη κομψότητα στα σπίτια.
Η designer Celine Manz από την Δανία ήταν φέτος το απόλυτο icon του σκανδιναβικού στιλ.Αναδείχτηκε σχεδιάστρια της χρονιάς από τη MAISON et OBJET , αφού η δουλειά της επηρρέασε τη διεθνή σκηνή διακόσμησης.

εσωτερική διακόσμησης 2018 1

source

εσωτερική διακόσμησης 2018 2

source

εσωτερική διακόσμησης 2018 3
εσωτερική διακόσμησης 2018 4

source

Hints

Αν θέλετε και εσείς να φτιάξετε μίνιμαλ αλλά ζεστά σπίτια όπως οι Σκανδιναβοί μην διστάζετε να συνδυάσετε σχεδιαστικά κομμάτια από την mid century περίοδο, αρκεί να μοιάζουν χρωματικά.
Αποκτήστε έστω και ένα σχεδιαστικό κομμάτι όπως την καρέκλα Eames Side Chair DSW ή την Eames Lounge Chair ή ένα φωτιστικό Schwung και δείτε την διακόσμηση σας να παίρνει άλλη μορφή.
Στο πάτωμα χρησιμοποιήστε μικρά ανοιχτόχρωμα χαλιά, μονόχρωμα ή με γεωμετρικά σχέδια.
Αν και στους τοίχους θα πρέπει να κυριαρχεί το λευκό χρώμα, δώστε βάθος στον χώρο σας βάφοντας έναν από αυτούς σε μαύρο ή σε σκούρο μπλε.
Τέλος τα φυτά είναι το απαραίτητο διακοσμητικό στοιχείο. Θα δώσουν φρεσκάδα και ζωντάνια στο χώρο.

εσωτερική διακόσμησης 2018 5

source

εσωτερική διακόσμησης 2018 6

source

εσωτερική διακόσμησης 2018 7

source

εσωτερική διακόσμησης 2018 8

source

Στιλ mid century

Πρωταγωνιστής και το 2018 στα έπιπλα και τα φωτιστικά.
Το στιλ mid century έδωσε για πρώτη φορά το στίγμα του περίπου στις αρχές της δεκαετίας του ‘30 και διήρκεσε έως τα μέσα της δεκαετίας του ’60, αν και για μεγάλο διάστημα υπήρχε σύγχυση με τη σχολή του μοντερνισμού.
Θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά καλλιτεχνικά και αρχιτεκτονικά κινήματα, που έχει επηρεάσει την εξέλιξη του design σε όλους τους τομείς.
Πολλά έπιπλα από εκείνη την περίοδο θεωρούνται πλέον κλασικά και εύκολα μπορούν να ενταχθούν στα σύγχρονα σπίτια.
Χαρακτηρίζονται από καθαρές, μινιμαλιστικές γραμμές - ταυτόχρονα, όμως, διαθέτουν τις απαραίτητες καμπύλες και στρογγυλεμένες άκρες, ώστε να δίνουν πιο ζεστό και ήπιο τελικό αποτέλεσμα στη διακόσμηση.
Οι ξύλινες κατασκευές αποτελούνται κυρίως από ξύλο τικ, καρυδιά, δρυ και τριανταφυλλιά. Αντιπροσωπευτικοί αρχιτέκτονες και σχεδιαστές εσωτερικών χωρών του mid century είναι ο Alexander Girard, οι Ray και Charles Eames, αλλά και ο Eero Saarinen.

Hints

Εάν ήδη έχετε έναν καναπέ που να αντιπροσωπεύει εκείνη την περίοδο, μη διστάσετε να του αλλάξετε ύφασμα σε ένα μοντέρνο χρώμα του 2018 - θα δώσει παιχνιδιάρικο τόνο στο αποτέλεσμα.
Φροντίστε, όμως, τα υπόλοιπα χρώματα του χώρου να διατηρούνται σε ουδέτερες αποχρώσεις.

εσωτερική διακόσμησης 2018 9

source

Τα φωτιστικά εκείνης της περιόδου επιστρέφουν, επίσης, δυναμικά για να χαρίσουν λάμψη και πολυτέλεια. Μεταλλικοί πολυέλαιοι σε χρυσό ή μπρούντζο διαχέουν άπλετα το φως από λευκές γυάλινες σφαίρες σε διάφορα μεγέθη. Παρατηρήστε πώς στέκονται σαν κοσμήματα στο χώρο και δίνουν την τελική πινελιά που ολοκληρώνει το υπέροχο αποτέλεσμα.

εσωτερική διακόσμησης 2018 10

source

εσωτερική διακόσμησης 2018 11
εσωτερική διακόσμησης 2018 12

source

Βoho chic στιλ

Η διακόσμηση σε ύφος Βoho διατηρεί και τη φετινή χρονιά το δυναμικό της ρόλο και μας προσφέρει διακοσμητικά αποτελέσματα με ξεχωριστή ένταση και δύναμη.
Επιλέξτε μαξιλάρια με Boho σχέδια σε μονόχρωμο καναπέ και συνδυάστε τα με μάλλινο χαλί στο ίδιο στιλ.

εσωτερική διακόσμησης 2018 13

source

εσωτερική διακόσμησης 2018 14

source

Ανάγνωση επόμενου

Νέοι συνδυασμοί χρωμάτων στη διακόσμηση σπιτιού
Έξι μοναδικά brand που με ενέπνευσαν στην έκθεση Maison et Objet

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

Δωρεάν Μεταφορικά

Με αγορές άνω των 99€ για Ελλάδα ή 250€ για Κύπρο

3 Άτοκες Δόσεις

Με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα

Δωρεάν Αντικατοβολή

Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για την υπηρεσία την αντικαταβολής

Εύκολη Διαδικασία Επιστροφών

Επιστροφές εντός 14 ημερών και επιστροφή χρημάτων