Είδη σπιτιού

Outdoor living: Ιδέες για ένα κομψό και φιλόξενο μπαλκόνι

Outdoor living: Ιδέες για ένα κομψό και φιλόξενο μπαλκόνι

Είναι αυτή η εποχή: Ηλιόλουστες μέρες, δροσερές βουτιές, γλυκές φράουλες και καρπούζι, παγωμένες λεμονάδες και γρανίτες! 

Σας αρέσει να απολαμβάνετε τις μεγάλες ηλιόλουστες μέρες και τα γαλήνια καλοκαιρινά βράδια στην αυλή, το μπαλκόνι ή την ταράτσα σας; Αν ναι, ίσως έχετε συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει κάτι που θέλετε να αλλάξετε στον εξωτερικό σας χώρο. Ίσως ο χώρος είναι πολύ στριμωγμένος με τα έπιπλα που έχετε επιλέξει, ίσως μοιάζει λίγο μονότονος και αφιλόξενος, ίσως δεν είναι αρκετά άνετος ή του λείπει το πράσινο στοιχείο.

Γι' αυτό έχω συγκεντρώσει για εσάς κάποιες ιδέες και HINTS για το νέο σας μπαλκόνι. Φυσικά αυτές οι ιδέες μπορούν να εφαρμοστούν και στον κήπο, την αυλή, ή την ταράτσα σας!

image credit

image credit 

 

Μικρό μπαλκόνι, σωστά έπιπλα

Τι κάνετε όταν το μπαλκόνι σας χρειάζεται περισσότερο χώρο; Έχω κάποιες ιδέες που θα σας εμπνεύσουν για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον διαθέσιμο χώρο σας.

Πριν επιλέξετε νέα έπιπλα μπαλκονιού, καλό είναι να σκεφτείτε για ποιο σκοπό θέλετε να χρησιμοποιήσετε το μπαλκόνι σας. Για παράδειγμα, θέλετε να το χρησιμοποιήσετε ως καλοκαιρινή τραπεζαρία και να μεταφέρετε τα γεύματα σας εκεί όταν ο καιρός το επιτρέπει; Ή ίσως θέλετε το μπαλκόνι σας να είναι ένα μέρος που θα μπορείτε να ξαπλώσετε και να κάνετε ηλιοθεραπεία. Εναλλακτικά ίσως και να προτιμάτε να είναι ένα μέρος που θα μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο σας σε ένα αναπαυτικό κάθισμα, στην σκιά. Πιθανόν να θέλετε να χρησιμοποιείτε το μπαλκόνι ως μέρος για να συναναστρέφεστε με τους αγαπημένους σας. Αφού λοιπόν αποφασίσετε με ποιον τρόπο θέλετε να εκμεταλλευτείτε το μικρό μπαλκόνι σας, τότε θα μπορείτε πιο εύκολα να επιλέξετε τα έπιπλα εξωτερικού χώρου.

Στη συνέχεια για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χώρο σας, πρέπει να σκεφτείτε ποια έπιπλα θα είναι πιο ευέλικτα. Για παράδειγμα, αν θέλετε μια γωνιά όπου μπορείτε να κάτσετε με την παρέα σας, αλλά δεν μπορείτε να χωρέσετε ένα ολόκληρο καθιστικό, χρησιμοποιήστε έναν μικρότερο καναπέ με μερικά πουφ ή σκαμπό ως επιπλέον καθίσματα. Στη συνέχεια τα πουφ και τα σκαμπό μπορούν να στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο όταν δεν χρησιμοποιούνται, ώστε να μην καταλαμβάνουν τόσο χώρο. Εναλλακτικά εάν θέλετε κυρίως να χρησιμοποιήσετε το μικρό σας μπαλκόνι ως μια επιπλέον τραπεζαρία, ένα τραπέζι τύπου καφέ με πτυσσόμενες καρέκλες είναι ιδανικό. 

Μην ξεχνάτε επίσης ότι μπορείτε να βρείτε διάφορα μικρά, πτυσσόμενα έπιπλα μπαλκονιού, που είναι ιδανικά για μικρούς χώρους. 

Φροντίστε να μετρήσετε το μήκος, το πλάτος και το βάθος του μπαλκονιού σας πριν επιλέξετε τα έπιπλά σας, ώστε να μπορείτε να μετακινηθείτε εύκολα και να αποφύγετε τα έπιπλα να καταπιούν ολόκληρο τον χώρο.

image credit

 

Thorvald Cafe Table SC96, Round Ø70 cm

image credit

Eden Bench - THAT COOL LIVING

image credit

image credit

image credit

image credit

Thorvald Cafe Table SC96, Round Ø70 cm

image credit

Broste Copenhagen Σκαμπό "Fiber" Σκαμπό Fiberclay Γκρι Charcoal W37XL37XH40CM Broste Copenhagen

 δες το προϊον

VICAL Καρέκλα Καρέκλα SILLA Ξύλο Φυσικό H85xW46xD60 cm VICAL

δες το προϊον

Broste Copenhagen Coffee Table Τραπέζι Urna Μέταλλο Πράσινο H45x35Ø cm Broste Copenhagen

δες το προϊον

101 COPENHAGEN Πολυθρόνα Πολυθρόνα Tribu Lounge Chair Suproof/Σκυρόδεμα Σκούρο Καφέ L61xW88xH72 cm 101 COPENHAGEN

δες το προϊόν

MADAM STOLTZ Καρέκλα Καρέκλα Παραλίας FOLDABLE BEACH CHAIR Βαμβάκι/Μέταλλο Off White / Aντικέ Brass Madam Stoltz

δες το προϊόν

 

Ένα φιλόξενο και cozy μπαλκόνι

Θέλετε το μπαλκόνι σας να είναι μια όαση γαλήνης και χαλάρωσης; Έχω κάποιες σκέψεις για το πως θα κάνετε το μπαλκόνι σας πιο ελκυστικό και φιλόξενο

Αν θέλετε κάπου που να μπορείτε να χαλαρώσετε με ένα καλό βιβλίο ή να απολαύσετε τις ηλιόλουστες μέρες, τότε μια μικρότερη ξαπλώστρα ή ένας καναπές μπαλκονιού μπορεί να είναι η ιδανική επιλογή για εσάς. Ο καναπές θα δώσει στο μικρό σας μπαλκόνι την αίσθηση ενός δεύτερου σαλονιού. Ενός χώρου για ξεκούραστες στιγμές. Επίσης μια ξαπλώστρα ή ένας μικρός καναπές μπορεί να γίνουν ακόμη πιο αναπαυτικά και φιλόξενα με μαξιλάρια εξωτερικού χώρου και ριχτάρια. Διακοσμήστε το μπαλκόνι με υπέροχα, απαλά υφάσματα για να δημιουργήσετε μια ζεστή και οικεία αίσθηση, ακριβώς όπως μέσα στο σπίτι σας. (Επίσης για το Χειμώνα ένα μεγάλο και απαλό χαλί, προσθέτει μια επιπλέον πολυτελή πινελιά στο μπαλκόνι σας.)

Μην ξεχνάτε να φωτίσετε τα βράδια σας στο μπαλκόνι, με κομψά φωτιστικά. Ο φωτισμός είναι ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά για αυτή τη ζεστή ατμόσφαιρα και επίσης δίνει την αίσθηση ενός μεγαλύτερου μπαλκονιού.

 

image credit

image credit

Mundo Coffee Table, Grey, Fiber cementimage credit

image credit

 

ΜΧ ΗΟΜΕ Μαξιλάρι Διακοσμητικό Μαξιλάρι με Κρόσια Μπεζ, 65cm ΜΧ ΗΟΜΕ
GARDEN GLORY Μαξιλάρι Μαξιλάρι Κήπου Shell Βελβετ Ροζ D14xL47xW75 cm Garden Glory
GARDEN GLORY Ποτιστήρι Μαξιλάρι Κήπου Shell Βελβετ Ευκάληπτος D14xL47xW75 cm Garden Glory
EIGHTMOOD ΚΑΛΛΥΜΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΟΥ Κάλυμμα Μαξιλαριού Ransvic 100% Βαμβακερό Μαύρο Εκρού H50W50cm EIGHTMOOD
MADAM STOLTZ Στρώμα Copy of Βαμβακερό Στρώμα Αναδιπλούμενο Off white/Taupe 60x100cm MADAM STOLTZ
VICAL Φωτιστικό Δαπέδου Επιτραπέζιο Φωτιστικό MALIH Μεταλλικό/Κρύσταλλο Μαύρο/Άσπρο H24W16D13 cm VICAL
NUURA Φωτιστικό Τοίχου Φωτιστικό Τοίχου Liila 1 Outdoor Μέταλλο Μπρονζε ø17x16.5, ø14 cm NUURA

 

Το πράσινο είναι απαραίτητο

Μπορείτε να μεταμορφώστε το μπαλκόνι σας σε μια καταπράσινη όαση διακοσμώντας με υπέροχα φυτά και κομψές γλάστρες. Τα φυτά μπορούν επίσης να συμβάλουν σε έναν βαθμό σε μία αίσθηση ιδιωτικότητας και πάνω από όλα θα δημιουργήσουν μια πιο οικεία και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Αν μένετε στην Ελλάδα ή κάπου ζεστά, επιλέξτε μεσογειακά φυτά που μπορούν να αντέξουν σε πιο ζεστά κλίματα. Αν έχετε ξεραμένα φυτά που δεν σώζονται πλέον, ήρθε η ώρα να τα ξεφορτωθείτε.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε στο μπαλκόνι σας μυρωδικά βότανα, τα οποία θα αναδίδουν ένα υπέροχο άρωμα στο μπαλκόνι σας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μαγειρική . 

Φυσικά πρέπει να διαλέξετε και τις κατάλληλες γλάστρες! Αν έχετε μεγαλύτερο εξωτερικό χώρο, μπορείτε να επιλέξετε μία ή περισσότερες μεγάλες γλάστρες για ένα statement αποτέλεσμα. Μία καλή ιδέα είναι να ομαδοποιήσετε μεγάλες γλάστρες σε διαφορετικά ύψη και σχήματα, για να δημιουργήσετε αίσθηση ύψους και βάθους στο εξωτερικό χώρο σας. Κάποιες από τις αγαπημένες μου γλάστρες είναι οι τερακότα, γιατί φέρνουν μια ρουστίκ, μεσογειακή πινελιά, κάτι που νομίζω ότι ταιριάζει υπέροχα με το καλοκαίρι. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε γλάστρες σε έντονα χρώματα ή με patterns.

image credit 

image credit

5 balcony design ideas to create a cozy outdoor space during the monsoon

image credit

Bandra home MJ Architects Mumbai

image credit

This Thane apartment takes you around the world

image credit

3 ways to design a beautiful terrace on a budget

image credit

image credit

 

Metal outdoor plant box in cobalt blue from Ferm Living, here filled with terracotta pots, a vase and a large plant with green leaves.

image credit

 

 

 image credit

 

Broste Copenhagen Βάζο Sonja Κεραμικό Κασπώ Stoneware Καφέ W36,5xD37,5xH36 cm Broste Copenhagen

δες το προϊόν

HUBSCH Κασπώ Cube Κασπώ σετ 2τμχ Μεταλλικό Καφέ 24x24xh25 cm, 31x31xh32 cm HUBSCH

δες το προϊόν

Broste Copenhagen Κασπώ Fenja Κασπώ Με Βάση Σετ 2 τμχ Μεταλλικό Κασπώ Greige Ø25xH80 cm Broste Copenhagen

δες το προϊόν

Wikholm Form Κασπώ Διακοσμητικό Κασπώ ANYA Δολομίτης Άσπρο 20XH23XØ14 cm Wikholm Form

δες το προϊόν

Broste Copenhagen Κασπώ Fenja Κασπώ Μεταλλικό Κασπώ Ταουπέ W72xD26,5xH80 cm Broste Copenhagen

δες το προϊόν

MADAM STOLTZ Κασπώ Κασπώ Μπαμπού Φυσικό D:23x17,5 cm MADAM STOLTZ

δες το προϊόν

101 COPENHAGEN Κασπώ Arket Big Κασπώ Σκούρο Γκρι Σκυρόδεμα 64x64x40cm 101 COPENHAGEN

δες το προϊόν

 

Διακόσμηση με την δική σας αισθητική

Η διακόσμηση είναι μία ιδιαίτερα προσωπική υπόθεση. Όμως θα ήθελα να αναφέρω μερικές επιλογές, οι οποίες θεωρώ ότι ταιριάζουν σε πολλούς εξωτερικούς χώρους.

Αρχικά, το μεσογειακό και το boho στιλ: Κεραμικά, τερακότα, μπαμπού, ρατάν, ξύλο αλλά και boho μοτίβα παραπέμπουν στο Καλοκαίρι και νομίζω ότι ταιριάζουν σε πολλά γούστα.

Ίσως προτιμάτε κάτι λίγο πιο μίνιμαλ στη διακόσμηση σας. Μπορείτε να δώσετε ένα δυναμικό statement με ελάχιστα διακοσμητικά και πιο δυναμικά έπιπλά, είτε σε χρώματα, είτε σε υλικό ή σχέδιο.

Τέλος η διακόσμηση του μπαλκονιού με φανάρια και κεριά θα μετατρέψει το μπαλκόνι σε έναν πιο ονειρικό χώρο. Τα φανάρια και τα κεριά είναι ένας τέλειος τρόπος για να δημιουργήσετε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα όταν ο ήλιος έχει δύσει.

image credit

image credit

image credit

 image credit

image credit

MADAM STOLTZ Βάζο Βάζο Σε Σχήμα Κανάτα Τερακότα D:15,5 x Η:20 cm MADAM STOLTZ
MADAM STOLTZ Ράφι Ράφι τοίχου, Boat Paper Mache (Χαρτοπολτός) Εκρού 15x30x45 cm, MADAM STOLTZ

δες το προϊον

MUUBS Φανάρι Φανάρι, Storm S, Φυσικό, Ανακυκλώσιμο Μη Επεξεργασμένο Ξύλο, teak, 16x16xH32 cm, MUUBS

 

Παρακολουθείτε τα τελευταία μας άρθρα για πολλά περισσότερα HINTS και γράψτε μας στα comments τι συμβουλές θα θέλατε να δείτε στη στη συνέχεια.

 

Ανάγνωση επόμενου

Οι μεγαλύτερες τάσεις για το 2025
Οδηγός δώρων από μία Interior Designer

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

Δωρεάν Μεταφορικά

Με αγορές άνω των 99€ για Ελλάδα ή 250€ για Κύπρο

3 Άτοκες Δόσεις

Με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα

Δωρεάν Αντικατοβολή

Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για την υπηρεσία την αντικαταβολής

Εύκολη Διαδικασία Επιστροφών

Επιστροφές εντός 14 ημερών και επιστροφή χρημάτων