Διακόσμηση σπιτιού

Κατάλογος ΙΚΕΑ: Οι 7 αγαπημένες μας επιλογές

Κατάλογος ΙΚΕΑ: Οι 7 αγαπημένες μας επιλογές

O νέος χρόνος έχει πλέον μπει για τα καλά και μαζί του φέρνει μία ανάγκη για ανανέωση. Ίσως περάσατε τις προηγούμενες ημέρες, αναζητώντας έμπνευση γι’ αυτή την ανανέωση στον νέο κατάλογο της ΙΚΕΑ. Ξεφύλλισα και εγώ τον κατάλογο του 2021. Αν δεν ξέρετε τι να επιλέξετε μέσα από τις αμέτρητες ιδέες διακόσμησης, σας έχω τη λύση. Στη συνέχεια θα βρείτε τις αγαπημένες μου επιλογές αλλά και κάποια hints για να τις χρησιμοποιήσετε στον χώρο σας.

Πριν εμβαθύνουμε σε όλες τις μοναδικές επιλογές που έχω για εσάς, αξίζει να σταθούμε σε δύο σημεία που αναφέρει η ΙΚΕΑ στο μήνυμα που συνοδεύει τον νέο κατάλογο.

Ο κατάλογος 2021 ξεχωρίζει για δύο λόγους. Αρχικά συμπληρώνει 70 χρόνια από τον πρώτο κατάλογο ΙΚΕΑ. Ανεξάρτητα από την υποκειμενική άποψη του εκάστοτε καταναλωτή σχετικά με το κατάστημα, η ιστορική σημασία των συγκεκριμένων καταλόγων είναι αδιαμφισβήτητη. Αντικατοπτρίζουν το στυλ της εποχής τους και κατά συνέπεια τις επιθυμίες, την αισθητική και τις ανάγκες των ανθρώπων με το πέρασμα των χρόνων.

Ο δεύτερος λόγος που διαφοροποιεί τον φετινό κατάλογο είναι η δήλωση της ΙΚΕΑ ότι δεσμεύεται να μειώσει το έντυπο υλικό που παράγει και να διαθέτει τον κατάλογο της κυρίως ηλεκτρονικά. Είναι ελπιδοφόρο όταν μία εταιρεία μεγέθους της ΙΚΕΑ αναγνωρίζει και δηλώνει ανοιχτά ότι θέλει να πάρει υπεύθυνη θέση πάνω σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Δεν μπορούμε παρά να χειροκροτήσουμε αυτή την επιλογή.

Ας περάσουμε στο κύριο θέμα. Στη συνέχεια θα βρείτε τις επιλογές μου από τον Κατάλογο ΙΚΕΑ, πάντα σύμφωνα με την αισθητική του Hintsdeco!

Η πρώτη επιλογή είναι ο στρογγυλός καθρέφτης HINDAS, από ρατάν. Ένα νέο προϊόν της ΙΚΕΑ. Τον λάτρεψα με το που τον είδα! Η λεπτομέρεια στο πάνω μέρος του καθρέφτη ξεχώρισε κατευθείαν. Η ιδανική προσθήκη για να εντάξετε εύκολα στον χώρο σας λίγο modern Scandinavian στυλ. Τιμή: € 29,99

ΙΚΕΑ κατάλογος
IKEA καθρέφτης HINDAS light

hint: Δημιουργήστε ένα λιτό και χαλαρωτικό περιβάλλον στη κρεβατοκάμαρα σας, με τον καθρέφτη HINDAS.

ΙΚΕΑ κατάλογος
IKEA καθρέφτης HINDAS DARK

hint: Καθρέφτες με ανοιχτόχρωμη κορνίζα μπορούν να αναδείξουν έναν μικρό χώρο.

Δεν μπορώ παρά να εκφράσω την αγάπη μου για το νέο επιτραπέζιο φωτιστικό MISTERHULT από μπαμπού. Το μοντέλο B2002 συμφωνεί με την δήλωση της ΙΚΕΑ σχετικά με τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος καθώς αποτελεί μέσο αξιοποίησης του φυτού, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Όπως δηλώνεται και στον κατάλογο, το φωτιστικό αποτελείται από μέρη του μπαμπού, τα οποία διαφορετικά θα είχαν πεταχτεί. Τιμή: € 29,99

ΙΚΕΑ κατάλογος
IKEA φωτιστικό B2002 MISTERHULT

Ο απαλός, ζεστός φωτισμός, που δίνει το φωτιστικό MISTERHULT είναι ιδανικός για σημεία του σπιτιού που θέλετε να δημιουργήσετε μία χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Τοποθετήστε το δίπλα στο κρεβάτι σας, σαν εναλλακτική επιλογή του συμβατικού φωτιστικού κομοδίνου.

ΙΚΕΑ κατάλογος
IKEA φωτιστικό B2002 MISTERHULT close

Καθώς το συγκεκριμένο προϊόν είναι χειροποίητο, το ένα διαφέρει από το άλλο. Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν κάποια αντικείμενα ξεχωριστά.

ΙΚΕΑ κατάλογος
IKEA MISTERHULT φωτιστικό οροφής

Σαν bonus, στη περίπτωση που το αγαπήσατε όσο και εγώ, υπάρχει και το αντίστοιχο φωτιστικό οροφής με κωδικό 904.410.18, πάντα handmade και ξεχωριστό.

Έχετε σίγουρα καταλάβει ότι αγαπώ τις έξυπνες επιλογές φωτισμού. Η βάση φωτιστικού, δαπέδου SKAFTET στο μοντέλο G1903 με το κυρτό του σχήμα, είναι εύχρηστη και εντάσσεται εύκολα σε οποιονδήποτε χώρο. Μπορείτε να προσθέσετε φυσικά το καπέλο φωτιστικού της επιλογής σας, όμως αυτό το λευκό υφασμάτινο καπέλο RINGSTA είναι η δική μου πρόταση. Τιμή: € 49,99

ΙΚΕΑ κατάλογος
IKEA βάση φωτιστικού G1903 SKAFTET

hint: Αν θέλετε να εξοικονομήσετε επιπλέον χώρο, μπορείτε να κρύψετε τη βάση του φωτιστικού πίσω από τον καναπέ σας.

Άλλη μία φανταστική επιλογή επιτραπέζιου φωτιστικού, είναι το SIMRISHAMN μοντέλο B20003. Τα φωτιστικά της συγκεκριμένης σειράς, δείχνουν υπέροχα μόνα τους, αλλά και συνδυαστικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον απαλό φωτισμό τους, για να αναδείξετε γωνίες του σπιτιού σας, να διακοσμήσετε τα ράφια σας κ.α. Με αυτά τα φωτιστικά θα βάλετε μια πινελιά Art Deco στη διακόσμηση σας, ακολουθώντας τις τάσεις του 2021. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το New Deco και τις τάσεις του έτους στο άρθρο Τάσεις διακόσμησης, με την επιμέλεια hintsdeco.

ΙΚΕΑ κατάλογος
IKEA φωτιστικό B20003 SIMRISHAMN

hint: Συνδυάστε το με μίνιμαλ διακοσμητικά και φυτά εσωτερικού χώρου.

ΙΚΕΑ κατάλογος
IKEA φωτιστικό B20003 SIMRISHAMN library

Φανταστική επιλογή για να διακοσμήσετε τα ράφια σας!

ΙΚΕΑ κατάλογος
IKEA φωτιστικό οροφής SIMRISHAMN
ΙΚΕΑ κατάλογος
IKEA φωτιστικά SIMRISHAMN collection

Ανέφερα ήδη πόσο όμορφα δείχνουν τα φωτιστικά της σειράς SIMRISHAMN και συνδυαστικά. Μπορείτε να δείτε στις εικόνες, το αντίστοιχο φωτιστικό οροφής με κωδικό 804.078.35 και το φωτιστικό δαπέδου με κωδικό 104.377.65. Δεν είναι υπέροχα μαζί;! Μία γεύση από 60s και 70s.

Αν είστε λάτρεις του έξυπνου και λειτουργικού storage, πιθανόν να γνωρίζετε ήδη τη σειρά IVAR. Μία από τις παλαιότερες σειρές συστημάτων της ΙΚΕΑ. Προτείνω να ψάξετε τα προϊόντα IVAR στην ιστοσελίδα του καταστήματος και να βρείτε τον συνδυασμό που ταιριάζει στον χώρο σας. Οφείλω όμως να στρέψω τη προσοχή σας στις νέες επιλογές της σειράς, σε γκρι μέταλλο. Το ντουλάπι αυτό βάζει κατευθείαν τον χώρο σας στο industrial στυλ. Τιμή € 99,00 /ντουλάπι

ΙΚΕΑ κατάλογος
IKEA Έπιπλο industrial IVAR gray metal

hint: Πέρα από το μοναδικό του industrial look, αυτό το ντουλάπι είναι ιδανικό για όποιον χρειάζεται ένα ευρύχωρο και ανθεκτικό σύστημα αποθήκευσης.

Μία ακόμη γνωστή σειρά συστημάτων της ΙΚΕΑ είναι η σειρά για κουζίνες ENHET. Συγκεκριμένα αυτή η σύνθεση με πάγκο κουζίνας, ντουλάπια και ανοιχτά ράφια, τράβηξε αμέσως τη προσοχή μου. Δυστυχώς, η σύνθεση που απεικονίζεται δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στην Ελλάδα (όπως αναφέρει και ο κατάλογος). Ελπίζω να μπορούμε να τη δοκιμάσουμε σύντομα! Μερικές συνθέσεις που μοιάζουν αρκετά σε αυτή είναι τα προϊόντα ENHET με κωδικούς 493.374.49, 793.380.46, 693.380.99 και 893.379.18.

ΙΚΕΑ κατάλογος
IKEA Σύνθεση κουζίνας ENHET

Τα ανοιχτά ράφια της σύνθεσης ENHET προσφέρουν εύκολη πρόσβαση και μοντέρνο στυλ στη κουζίνα σας.

Κλείνω με το αγαπημένο μου φωτιστικό οροφής από τον κατάλογο. Το μοντέλο Τ1902 της σειράς φωτιστικών NAVLINGE, από πλαστικό και ατσάλι. Μπορείτε να ταιριάξατε αυτά τα λιτά φωτιστικά σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Τιμή: € 14,99

ΙΚΕΑ κατάλογος
IKEA Φωτιστικό Τ1902 NAVLINGE light.

Hint: Το τέλειο φωτιστικό για το monochrome σαλόνι σας.

ΙΚΕΑ κατάλογος
IKEA Φωτιστικό Τ1902 NAVLINGE dark

hint: Επιλέξτε αυτό το μίνιμαλ φωτιστικό και αφήστε τα έπιπλα σας να αποτελέσουν το statement του δωματίου.

Χαίρομαι που καταλήξαμε με τόσες επιλογές φωτιστικών! Ο φωτισμός αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της διακόσμησης. Σύντομα θα βρείτε στη σελίδα του Hintsdeco, χρήσιμα άρθρα που θα αναδεικνύουν την αξία του φωτισμού στο χώρο.

Ποια από τις παραπάνω επιλογές θα δοκιμάζατε;

Ανάγνωση επόμενου

Με ποιο λευκό χρώμα να βάψω τον τοίχο μου;
Κάνε το ενοικιαζόμενο σπίτι σου σαν δικό σου: 10 hints

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

Δωρεάν Μεταφορικά

Με αγορές άνω των 99€ για Ελλάδα ή 250€ για Κύπρο

3 Άτοκες Δόσεις

Με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα

Δωρεάν Αντικατοβολή

Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για την υπηρεσία την αντικαταβολής

Εύκολη Διαδικασία Επιστροφών

Επιστροφές εντός 14 ημερών και επιστροφή χρημάτων