Είδη διακόσμησης

Vegan δέρμα: Ανακάλυψε αυτή τη τάση στην διακόσμηση

Vegan δέρμα: Ανακάλυψε αυτή τη τάση στην διακόσμηση

Όπως καλά γνωρίζουμε, η αποκλειστική χορτοφαγική επιλογή στη διατροφή είναι μια τάση που έχουν υιοθετήσει πολλοί τα τελευταία χρόνια.
Όσοι ακολουθούν ένα διατροφικό μοντέλο vegan απέχουν από κάθε είδους τρόφιμο ζωικής προέλευσης, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο σεβασμό στα ζώα και δυσαρέσκεια για την εκμετάλλευσή τους.

Όμως, η νοοτροπία vegan εκτείνεται πλέον πέρα από τη διατροφή και σε πολλές άλλες επιλογές ζωής, περιλαμβανομένης και της εσωτερικής διακόσμησης.
Ένα πραγματικό “σπίτι vegan” είναι ένα σπίτι απαλλαγμένο διακοσμητικά και χρηστικά από οτιδήποτε έχει σχέση με τη σκληρή εκμετάλλευση των ζώων.
Είναι ένα σπίτι όπου δεν χρησιμοποιείται γνήσιο δέρμα, μαλλί, μετάξι ή άλλα ζωικά υποπροϊόντα.

main image credit

Vegan leather - 10
Vegan leather - 11
via Pinterest

Ως εκ τούτου, μια νέα αγορά vegan δέρματος είναι σε μεγάλη ανάπτυξη.
Τι θα μπορούσε να είναι πιο vegan από ένα δέρμα φτιαγμένο από φρούτα ή από μανιτάρια;
Μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά πολλές επιχειρήσεις πλέον δημιουργούν μια βιώσιμη λύση, προσφέροντας εναλλακτικό αυθεντικό δέρμα για την κατασκευή πολλών διακοσμητικών ειδών και επίπλων.
Στο άμεσο μέλλον θα μπορούμε να αγοράζουμε καναπέδες άψογα κατασκευασμένους από ανανά, από μήλα ή από μανιτάρια.

Vegan leather - 2
via Pinterest
Vegan leather - 9
via Pinterest

Επι του παρόντος, οι εταιρίες Piñatex με έδρα το Λονδίνο, η Fruitleather Rotterdam με έδρα την Ολλανδία και η MycoWorks από το Σαν Φραντσίσκο επεξεργάζονται φύλλα από ανανά, χαλασμένα μήλα και μυκήλιο μανιταριών αντίστοιχα, για να δημιουργήσουν δέρματα μαλακά, ανθεκτικά και αδιάβροχα, χωρίς ζωικά υποπροϊόντα.
Βελτιώνοντας την παραγωγική διαδικασία, αποσκοπούν στο να παράγουν εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα του συγκεκριμένου υλικού ετησίως, με την ελπίδα να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες εταιρειών επίπλων και διακοσμητικών ειδών.

Καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές συνειδητοποιούν την σκληρότητα που κρύβεται πίσω από την αληθινή γούνα και το δέρμα, έχουν την ανάγκη να αγοράσουν εναλλακτικά προϊόντα, τα οποία όμως δεν θα υπολείπονται σε αισθητική και ποιότητα.
Συνεπώς, μεγάλοι σχεδιαστές και διάσημοι οίκοι μπαίνουν στη διαδικασία να μεταβούν σιγά σιγά στο δέρμα vegan, δημιουργώντας έτσι μεγάλο trend στο συγκεκριμένο υλικό για τα επόμενα χρόνια.
Εξάλλου, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι όλα τα ζωντανά πλάσματα έχουν συναισθήματα και δεν πρέπει να θυσιάζονται ή να κακοποιούνται για χάρη της πολυτέλειας.

Ανάγνωση επόμενου

6 μεγάλες τάσεις για να επιλέξετε τα ομορφότερα χαλιά του 2019 – 2020
Πώς να επιλέξετε το σωστό έργο τέχνης για το σπίτι σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

Δωρεάν Μεταφορικά

Με αγορές άνω των 99€ για Ελλάδα ή 250€ για Κύπρο

3 Άτοκες Δόσεις

Με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα

Δωρεάν Αντικατοβολή

Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για την υπηρεσία την αντικαταβολής

Εύκολη Διαδικασία Επιστροφών

Επιστροφές εντός 14 ημερών και επιστροφή χρημάτων