Διακόσμηση δωματίου

Διακόσμηση εισόδου: Έξυπνες ιδέες που θα αναδείξουν το χώρο σας

Διακόσμηση εισόδου: Έξυπνες ιδέες που θα αναδείξουν το χώρο σας

Ο πρώτος χώρος που βλέπετε, εσείς και οι επισκέπτες σας, όταν μπαίνετε στο σπίτι σας, είναι η είσοδος. Μια όμορφη αλλά και λειτουργική είσοδος μπορεί να σας δημιουργεί συναισθήματα ζεστασιάς και χαλάρωσης και να μεταδώσει συναισθήματα φιλοξενίας στους καλεσμένους σας, από την πρώτη στιγμή που σας επισκέπτονται. 

Μια είσοδος έχει πολλές προκλήσεις για να τη διακοσμήσετε γιατί μπορεί να είναι μικρή, στενή, να έχει παράξενο σχήμα ή στο τέλος να καταλήγει σε ένα στενό τοίχο. Αξίζει όμως η προσπάθεια να δείξετε αγάπη σε αυτόν τον χώρο του σπιτιού σας γιατί η πρώτη εντύπωση είναι και η πιο σημαντική.

 Διακόσμηση εισόδου πορτοκαλί φυτά

 

Διαβάστε παρακάτω μερικά HINTS για να κάνετε την είσοδο σας λειτουργική, όμορφη, φιλόξενη και να αναδεικνύει το προσωπικό σας στιλ!

Επιλέξτε το στιλ που θέλετε να δώσετε στο χώρο.

Μίνιμαλ με ουδέτερες αποχρώσεις, ρετρό, vintage, νεοκλασική, Βοho, Ethnic, mix and match με έντονα χρώματα…

΄Οτι και αν αποφασίσετε, σημασία έχει να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα έπιπλα, έργα τέχνης, φωτιστικά και διακοσμητικά αντικείμενα που θα την αναδείξουν και θα δημιουργήσουν μια συνέχεια με το υπόλοιπο σπίτι.

 Διακόσμηση εισόδου μαύρο καθρέπτης


Σκεφτείτε τις ανάγκες σας

Οι επιλογές σας όσον αφορά τη διακόσμηση του σπιτιού σας, πρέπει να έχουν και λειτουργική αξία. Δημιουργήστε μία ζεστή γωνιά με έναν πάγκο, έναν μικρό καναπέ ή μια καρέκλα, όπου θα μπορείτε να καθίσετε για να φορέσετε τα παπούτσια σας φεύγοντας. 

Φροντίστε το έπιπλο που θα επιλέξετε να έχει κενό από το δάπεδο, για να μπορείτε να τοποθετήσετε κλειστά κουτιά αποθήκευσης εάν έχετε έλλειψη χώρου ή να τοποθετήσετε τα καθημερινά παπούτσια σας χωρίς να είναι πολύ εκτεθειμένα.

Ένα μικρό τραπεζάκι, ένα έπιπλο με ράφι ή μία στενή κονσόλα, θα βοηθούσε να ακουμπάτε τα κλειδιά σας και άλλα μικροαντικείμενα χωρίς να τα ξεχνάτε και να τα ψάχνετε.

 

διακόσμηση εισόδου

 

Kρεμάστρα σαν διακοσμητικό στοιχείο 

Μία κρεμάστρα είναι ίσως το πιο ιδανικό αντικείμενο για την είσοδο του σπιτιού σας. Ειδικά αν δεν έχετε αρκετό χώρο για ντουλάπα εισόδου.

Οι επιλογές είναι πολλές  και μπορούν πραγματικά να αναβαθμίσουν τη τελική διακόσμηση με εντυπωσιακό τρόπο. Εκτός από τις κλασικές ξύλινες και μεταλλικές κρεμάστρες επιλέξτε κρεμάστρες με ράφι για να έχετε τη δυνατότητα να τις διακοσμήσετε.

Τοποθετήστε πάνω στο ράφι γλαστράκια, βαζάκια, βιβλία, αγαπημένα αναμνηστικά αντικείμενα και δώστε το προσωπικό σας στιλ στη διακόσμηση.

Ενναλακτικά για πιο απλό αποτέλεσμα μπορούν να τοποθετηθούν μεμονωμένα άγκιστρα σε διάφορα σχήματα, υλικά και χρώματα που δε θα περνούν απαρατήρητα. Να σκέφτεστε πως όταν μένουν χωρίς ρούχα θα μπορούν από μόνα τους να είναι διακοσμητικά αντικείμενα για τον τοίχο της εισόδου.

Εάν ο χώρος είναι στενός, επιλέξτε να βάλετε απλά άγκιστρα στη σειρά και τοποθετήστε ακριβώς από πάνω τους ένα λεπτό ράφι για κορνίζες και poster.

Μία ακόμα ιδανική επιλογή για εξοικονόμηση χώρου και όχι μόνο, είναι η τοποθέτηση μιας κρεμάστρας από την οροφή της εισόδου. Είτε την κατασκευάσετε μόνοι σας είτε την αγοράσετε, το αποτέλεσμα θα ειναι εντυπωσιακό και αέρινο. Μην διστασετε να κρεμάσετε και μερικα γλαστρακια που θα δωσουν ζωή στο χώρο σας.

Τέλος ένας κομψός καλόγερος θα μπορούσε να δώσει ύψος στην είσοδο και να βοηθήσει πολύ σε ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα διακόσμησης.

 διακόσμηση εισόδου κρεμάστρα ξύλο

 

Καθρέπτης σημαίνει φως 

Ένας καθρέφτης είναι πάντα χρήσιμος στην είσοδο του σπιτιού. Προσθέτει φως και βοηθάει στο να φαίνεται πιο ευρύχωρος ο χώρος . Τα τελευταία χρόνια οι καθρέπτες επανήλθαν δυναμικά στη διακόσμηση και τους βλέπουμε σχεδόν παντού. Κάθετοι, οριζόντιοι, δαπέδου, στρογγυλοί, οβάλ, τοποθετημένοι πάνω από μια κονσόλα ή απλά ακουμπισμένοι στο πάτωμα, αποτελούν το απόλυτο έπιπλο για μια είσοδο.

Εάν έχετε μια στενή είσοδο και θέλετε να φαίνεται μεγαλύτερη, τοποθετήστε έναν μεγάλο κάθετο καθρέφτη στο τέλος του τοίχου. Με αυτό τον τρόπο θα κάνετε το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.

Ιδανικοί καθρέπτες για μικρές εισόδους είναι αυτοί που συνδυάζονται με ράφι. 

 

 διακόσμηση είσοδος καθρέπτης πράσινο

 

Αποθήκευση παπουτσιών 

Τα παπούτσια αποτελούν συχνά ένα γρίφο για το που θα πρέπει ιδανικά να τα βγάζουμε χωρίς να μας προβληματίζουν στη διακόσμηση.

 Ιδανική περίπτωση σίγουρα είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή επίπλων που να ενσωματώνουν μια κλειστή ντουλάπα υποδημάτων μαζί με έναν πάγκο, ράφια και κρεμάστρες.

Όμως επειδή δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα πάντα, ένα λεπτό έπιπλο με θήκες για παπούτσια, στο ύψος μιας κονσόλας θα μπορούσε να έχει τέλειο ρολό στη διακόσμηση της εισόδου μας. 

Σίγουρα τα εκτεθειμένα παπούτσια μπροστά στην είσοδο δεν βοηθάνε σε ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Οι φωτογραφίες που βλέπουμε στο Pinterest δείχνουν τέλειες με μερικά παπούτσια στη σειρά έξω από τα ντουλάπια, όμως η πραγματικότητα απέχει πολύ όταν η οικογένεια μαζεύεται στο σπίτι και ο καθένας αφήνει τα αντικείμενα του στην είσοδο.

Όσο περισσότερα κλειστά έπιπλα υπάρχουν τόσο πιο καθαρή, κομψή και φιλόξενη θα δείχνει μια είσοδος.

Διακόσμηση εισόδου Αποθήκευση παπουτσιών καφέ ξύλο


Έργα τέχνης 

Τοποθετήστε ένα μεγάλο έργο τέχνης, το οποίο θα τραβήξει τα βλέμματα των επισκεπτών σας.

Εναλλακτικά, αν θέλετε να δημιουργήσετε μια ζεστή ατμόσφαιρα στην είσοδο, φτιάξτε έναν τοίχο με μια συλλογή από προσωπικές φωτογραφίες, πόστερ και διακοσμητικά αντικείμενα τοίχου.

Ένα εναλλακτικό focal point για την είσοδό σας, μπορεί να είναι ένα γλυπτό για το πάτωμα, ένα μεγάλο βάζο δαπέδου ή ένα statement σκαμπό.

 διακόσμηση εισόδου έργα τέχνης hubsch

 

Δάπεδο 

Ένα χαλί θα δώσει αμέσως μία ζεστή και φιλόξενη όψη στην είσοδο του σπιτιού σας. Ειδικά αν τα έπιπλα και οι τοίχοι της εισόδου είναι σε ουδέτερα χρώματα, χρησιμοποιήστε το χαλί σας για να δώσετε μία έντονη πινελιά.

Ενναλακτικά μπορείτε να τοποθετήσετε πλακάκια με σχέδια μόνο στο σημείο της εισόδου. Θα εντυπωσιάσουν και εκτός από το διακοσμητικό τους ρόλο θα καθαρίζονται πολύ εύκολα.

Διακόσμηση εισόδου Δάπεδο μαύρο φυτό πλακάκια
image credit
Διακόσμηση εισόδου Δάπεδο μαύρο πλακάκια pattern
image credit
Διακόσμηση εισόδου Δάπεδο χαλί μπλε τοίχος βάζο
image credit

 

Έχετε καλοριφέρ στην είσοδό σας; 

Κάντε το επίκεντρο στη διακόσμηση σας, καλύπτοντας το με ένα κάλυμμα για καλοριφέρ ή με μία κατασκευή από πιχάκια, δημιουργώντας επιπλέον χώρο για διακοσμητικά αντικείμενα και κάδρα.

 διακόσμηση είσοδος καλοριφέρ ξύλο ράφι

 

Φωτισμός 

Ένα εντυπωσιακό φωτιστικό οροφής  μπορεί εύκολα να κλέψει τις εντυπώσεις, να καθορίσει το τελικό στιλ και να τραβήξει τα βλέμματα από οποιοδήποτε προβληματικό σημείο της εισόδου. 

Σε μια αδιάφορη είσοδο δώστε ζωή με ένα φωτιστικό οροφής σε έντονο χρώμα.

Επίσης τα φωτιστικά τοίχου μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρολό στη διακόσμηση τόσο στο φωτισμό του χώρου, όσο και στο διακοσμητικό στιλ που θα χαρίσουν στην είσοδο.

 διακόσμηση εισόδου Φωτισμός

 

Διαβάστε εδώ για όλες τις νέες τάσεις στα φωτιστικά.

Tολμήστε να βάψετε την οροφή της εισόδου με ένα έντονο χρώμα ή τοποθετήστε μια εντυπωσιακή ταπετσαρία.

Στη συνέχεια τοποθετήστε λευκά φωτιστικά και κλέψτε τις εντυπώσεις!

Διαβάστε το άρθρο σχετικά ¨Κάντε την έκπληξη βάζοντας χρώμα στις οροφές¨

Ανάγνωση επόμενου

Φωτισμός σπιτιού: Κορυφαίες Τάσεις
Το νέο Showroom της WOERA διακοσμήθηκε από το Hintsdeco

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

Δωρεάν Μεταφορικά

Με αγορές άνω των 99€ για Ελλάδα ή 250€ για Κύπρο

3 Άτοκες Δόσεις

Με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα

Δωρεάν Αντικατοβολή

Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για την υπηρεσία την αντικαταβολής

Εύκολη Διαδικασία Επιστροφών

Επιστροφές εντός 14 ημερών και επιστροφή χρημάτων