Χριστίνα Μπόμπα: Oι επιλογές της στην εσωτερική διακόσμηση για το νέο ανακαινισμένο σπίτι της

Χριστίνα Μπόμπα: Oι επιλογές της στην εσωτερική διακόσμηση για το νέο ανακαινισμένο σπίτι της

 Η εντυπωσιακή επιχειρηματίας και influencer Χριστίνα Μπόμπα ολοκλήρωσε την ανακαίνιση του σπιτιού της και μας μιλάει για το στιλ και το ύφος που επέλεξε για τη διακόσμησή του. Η ανακαινισμένη κατοικία, που ολοκληρώθηκε πριν λίγους μήνες, ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική της και τον λειτουργικό της σχεδιασμό.

Το ευρύχωρο, γεμάτο φως σαλόνι διαθέτει πολυτελή φινιρίσματα, όπως το δρύινο δάπεδο, το εντυπωσιακό τζάκι και τις εκλεπτυσμένες επιλογές επίπλων. Οι λευκοί τοίχοι και η μοντέρνα off-white κουζίνα ολοκληρώνουν τη minimal αισθητική του χώρου. Η κατοικία περιβάλλεται από έναν όμορφα διαμορφωμένο κήπο γεμάτο ανθισμένα λουλούδια, βουκαμβίλιες και μεγάλα δέντρα. Όμως το φανταστικό roof garden, με την υπέροχη θέα, κλέβει τις εντυπώσεις.

 

Κατερίνα Ηλιάδη: Χριστίνα ξέρω πως βρίσκεσαι σε μια πολύ όμορφη και δημιουργική φάση στη ζωή σου αυτή την περίοδο. Έχεις μετακομίσει στο νέο σου σπίτι, ασχολείσαι με το μεγάλωμα των κοριτσιών σου, επέβλεψες και επιμελήθηκες το κατασκευαστικό και διακοσμητικό κομμάτι της ανακαίνισης και ταυτόχρονα φαίνεται πως έχεις βρει τις ισορροπίες σου μεταξύ της εργασίας και της προσωπική σου ζωής.
Μίλησε μας, πως καταφέρνεις να συνδυάσεις τις επαγγελματικές σου δραστηριότητες με την οικογένεια;

Χριστίνα Μπόμπα: Οι γυναίκες έχουν πάντα πολλούς ρόλους να καλύψουν, ειδικά όταν γίνονται μητέρες. Επειδή όλα μαζί δεν μπορούν να γίνουν, νομίζω πως είναι θέμα προτεραιοτήτων και να είσαι οκ με το ότι ό,τι δεν είναι ψηλά στις προτεραιότητες, δεν είναι όπως το θέλεις. Σε αυτή τη φάση της ζωής μου, η δική μου προτεραιότητα είναι οι κόρες μου και η οικογένεια. Φυσικά αφιερώνω αρκετές ώρες της ημέρας στη δουλειά, αλλά σε σημείο που να μην μου «κλέβει» στιγμές από την οικογενειακή μας ζωή. Σίγουρα επιδιώκω να έχω έστω και λίγο ελεύθερο προσωπικό χρόνο μέσα στην ημέρα, αλλά δεν είναι κάτι που καταφέρνω πάντα και είμαι εντάξει με αυτό.

 

ΚΗ: Οι παλιοί έλεγαν “Αν δε χτίσεις σπίτι και αν δεν παντρέψεις παιδί δεν έχεις καταλάβει τίποτα από δυσκολίες στη ζωή”. Εσύ πως βρήκες την συνολική εμπειρία της ανακαίνισης;

ΧΜ: Η αλήθεια είναι πως δεν είναι και τόσο απλό όλο αυτό το εγχείρημα. Η ανακαίνιση κράτησε περίπου 10 μήνες και αλλάξαμε σχεδόν τα πάντα από την αρχική κατασκευή του σπιτιού. Το project της ανακαίνισης έχει μεγάλη πίεση όσον αφορά τον συντονισμό των εργασιών, την αναζήτηση των συνεργείων, την επιλογή των υλικών, τον έλεγχο του budget ώστε να μην βγεις εκτός προϋπολογισμού. Όμως, η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε ήταν το γεγονός πως έπρεπε να μένουμε σε διαφορετικά σπίτια με τα παιδιά μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο. Ευτυχώς είμαστε πλέον μέσα και απολαμβάνουμε όλη αυτή την προσπάθεια.

ΚΗ: Ποιες ήταν οι βασικές σκέψεις σου για το νέο σχεδιασμό του σπιτιού σου και σε ποιο ποσοστό κατάφεραν να υλοποιηθούν;

ΧΜ: Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε χώρους λειτουργικούς και φιλόξενους, έτσι ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες της οικογένειας και της κοινωνικής μας ζωής. Μας αρέσει να περνάμε χρόνο στο σπίτι μας, να καλούμε κόσμο, να φιλοξενούμε την οικογένεια και τους φίλους μας από το εξωτερικό. Ήθελα το σπίτι να αποπνέει ηρεμία, χαλάρωση και μια well being αισθητική. Μας αρέσει το minimal ύφος και για αυτό επέλεξα κυρίως λευκές και υπόλευκες αποχρώσεις στους τοίχους και στα έπιπλα, δημιουργώντας αντιθέσεις με τα διακοσμητικά και τα έργα τέχνης, που σιγά σιγά θα ολοκληρώσουν τη διακόσμηση. Δημιουργήσαμε cozy γωνίες που πιστεύω πως χαρίζουν κομψότητα και ζεστασιά στο τελικό αποτέλεσμα.

ΚΗ: Ήταν μεγάλη μας χαρά που επέλεξες από το Hintsdeco έπιπλα και αντικείμενα σκανδιναβικού σχεδιασμού. Τι σε οδήγησε στην επιλογή σου;

ΧΜ: Η αλήθεια είναι πως έχω λατρέψει τα προϊόντα του Hintsdeco και ταιριάζουν απόλυτα με το ύφος που ήθελα να δώσω στο σπίτι μας. Μου αρέσουν πολύ γιατί συνδυάζουν την απλότητα του σκανδιναβικού σχεδιασμού, με την ιαπωνική μινιμαλιστική αισθητική. Τα αντικείμενα σας είναι ποιοτικά και έχουν πρωτότυπα και διαχρονικά σχέδια. Και φυσικά επειδή όλοι πρέπει να είμαστε ευαισθητοποιημένοι με το περιβάλλον, προσπαθώ και εγώ όσο γίνεται να επιλεγώ βιώσιμα προϊόντα, κάτι που βλέπω πως το προσπαθείτε σημαντικά και ουσιαστικά με τις σκανδιναβικές εταιρίες που συνεργάζεστε.

ΚΗ: Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας το αγαπημένο σου διακοσμητικό αντικείμενο από το Hintsdeco που νιώθεις ότι αντιπροσωπεύει τέλεια τις αρχές του σκανδιναβικού σχεδιασμού και ενισχύει το στιλ του χώρου σου;

ΧΜ: Οι επιλογές μου στα βάζα θεωρώ πως είναι τα αγαπημένα μου αντικείμενα. Τα βάζα τα έχω παντού γιατί μπορώ να δίνω χρώμα και ζωντάνια στο σπίτι τοποθετώντας λουλούδια, ανά πάσα στιγμή. Τα συγκεκριμένα βάζα που έχω επιλέξει είναι σαν γλυπτά αντικείμενα, που μπορούν να σταθούν μόνα τους και χωρίς άνθη και να τα θαυμάζεις σαν έργα τέχνης. Με έχει εντυπωσιάσει η ιδιαίτερη χρωματική επεξεργασία στην επιφάνειά τους, δίνοντας πολύ όμορφες υφές στη διακόσμηση και νομίζω πως οι οργανικές φόρμες τους αντιπροσωπεύουν απόλυτα τη φιλοσοφία του σκανδιναβικού σχεδιασμού.

DZA Architect
Interior Design : dePLOT
Photos : George Diamantis

Ανάγνωση επόμενου

Νέο Showroom Hintsdeco
Οι μεγαλύτερες τάσεις για το 2025

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

Δωρεάν Μεταφορικά

Με αγορές άνω των 99€ για Ελλάδα ή 250€ για Κύπρο

3 Άτοκες Δόσεις

Με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα

Δωρεάν Αντικατοβολή

Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για την υπηρεσία την αντικαταβολής

Εύκολη Διαδικασία Επιστροφών

Επιστροφές εντός 14 ημερών και επιστροφή χρημάτων