Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση: 8 trends για το 2022

Φώτα που αναβοσβήνουν, αστραφτερές μπάλες, μυρωδιά από πευκοβελόνες και ξύλα στη φωτιά ...Ήρθε πάλι αυτή η αγαπημένη εποχή του χρόνου και δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε! Είναι η ώρα να σκεφτούμε τον ιδανικό Χριστουγεννιάτικο στολισμό!

Ας φορέσουμε το ζεστό, γιορτινό πουλόβερ μας, ας ετοιμάσουμε μία ζεστή σοκολάτα, ας ανάψουμε ένα αρωματικό κερί και ας δούμε μαζί μερικά trends, τα οποία θα σας εμπνεύσουν στη φετινή, Χριστουγεννιάτικη σας διακόσμηση.

Φυσικοί τόνοι και υλικά

Τα ανοιχτό πράσινο αποτελεί το χρώμα το οποίο σπάει την κυρίως λευκή, φετινή παλέτα καθώς οι αποχρώσεις και οι υφές του καφέ ξύλου, της τερακότας και του χρυσού προσθέτουν ζεστασιά και δημιουργούν μία φρέσκια, φυσική αισθητική. Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός εστιάζει στα φυσικά και βιώσιμα υλικά και σε στολίδια που είναι εμπνευσμένα από στοιχεία της φύσης. Φωτάκια σε σχήμα φύλλων, στολίδια σε σχήμα μανιταριών, δέντρα από ανακυκλωμένο χαρτί, αληθινά φύλλα έλατου, ξύλινες γιρλάντες, αποτελούν μια μινιμαλιστική, φυσική και βιώσιμη αισθητική που κυριαρχεί στη φετινή Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Εναλλακτικά Χριστουγεννιάτικα δέντρα

Βλέπουμε να κάνουν την εμφάνιση τους εναλλακτικές επιλογές, στο κλασικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ένα συχνό παράδειγμα αποτελεί το δέντρο τοίχου, με φωτάκια και στολίδια, το οποίο συμβάλλει και στην εξοικονόμηση χώρου. Το σίγουρο είναι ότι η eco-friendly συνείδηση που διέπει πλέον τις επιλογές μας όσον αφορά τη διακόσμηση, έχει αρχίσει να εξαλείπει την ιδέα των εποχιακών χριστουγεννιάτικων δέντρων και φέρνει όλο και περισσότερες δημιουργικές, εναλλακτικές ιδέες στο προσκήνιο. Από κλαδιά στολισμένα με αστέρια και φωτάκια, αιρούμενες μπάλες, μέχρι και φυτά εσωτερικού χώρου.


Νοσταλγική διακόσμηση

Καθώς επιστρέφουμε σε μία κανονικότητα αυτά τα Χριστούγεννα, θα παρατηρήσουμε μία γενική επιθυμία για επιστροφή στο παραδοσιακό, με πολλούς να επιλέγουν το γνώριμο κόκκινο και χρυσό ή το κόκκινο με το λευκό, σαν τα χρώματα των Χριστουγέννων τους. Αυτή η νοσταλγία θα φανεί και από τη χρήση vintage τραπεζομάντιλων, στολιδιών και σερβίτσιων με περίτεχνα σχέδια, που είτε μοιάζουν παλιά στην αισθητική τους, είτε μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια και μας ταξιδεύουν.

Αυτή η τάση είναι κλασική και τυπική Χριστουγεννιάτικη. Ταυτόχρονα όμως φέτος είναι και λίγο διαφορετική από το συνηθισμένο!

Αυτό οφείλεται κυρίως στον κύριο ρόλο που έχουν 2 ακόμα χρώματα, το midnight μπλε και το ροζ.

Όσο αφορά το βαθύ μπλε, σε συνδυασμό με το βελούδινο κόκκινο και το vintage χρυσό, μας δίνει μια χρωματική παλέτα ζεστή και εορταστική που θα χαρίσει ακαταμάχητη πολυτέλεια στο σπίτι.

Στο συνδυασμό λευκό και κόκκινο, το ροζ χρώμα δίνει την καθοριστική ανάλαφρη vintage πινελιά που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τον πιο μοντέρνο χριστουγεννιάτικο στολισμό.


Ο ασημένιος στολισμός επιστρέφει

Το ασημί χρώμα επιστρέφει δυναμικά στη διακόσμηση και δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά και από τον χριστουγεννιάτικο στολισμό. Το είδαμε να συνδυάζεται πολύ με λευκό. Εάν αναζητάτε την hot τάση, τότε αυτός ο στολισμός είναι για εσάς.

Διακόσμηση με Village Houses

Φέτος περισσότερο από ποτέ τα διακοσμητικά σπιτάκια έχουν τη τιμητική τους! Λευκά, πολύχρωμα, κεραμικά, κεντημένα σε μαξιλάρια ή χαλιά, υπάρχουν παντού και δημιουργούν γλυκές νοσταλγικές αναμνήσεις. Φτιάξτε ένα χωριό μέσα στο σπίτι σας και αφήστε τις σκέψεις σας να ταξιδέψουν σε παλιές γλυκές εποχές γεμάτες παραδόσεις και χριστουγεννιάτικες μυρωδιές.


Χριστουγεννιάτικο τύλιγμα δώρων με την τέχνη Furoshiki

H συσκευασία Furoshiki είναι φέτος πιο δημοφιλής από ποτέ γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν βιώσιμους τρόπους για να κάνουν δώρα. Η συσκευασία Furoshiki είναι μια παραδοσιακή Ιαπωνική μέθοδος τυλίγματος με ένα κομμάτι ύφασμα. Ξεχάστε τις κόλες περιτυλίγματος και τους φιόγκους. Αναζητήστε εντυπωσιακά κομμάτια υφάσματος από ρούχα που δεν χρησιμοποιείτε, παλιά φουλάρια ή μαντήλια και τυλίξτε τα δώρα σας. Αυτή η τεχνική τυλίγματος από εδώ και στο εξής θα είναι η μεγαλύτερη τάση.

Πρωτότυπα κεριά και κρεμαστές συνθέσεις

Τα κεριά έχουν την θέση τους στο φετινό Χριστουγεννιάτικο στολισμό και θα πλαισιώσουν τέλεια το γιορτινό τραπέζι σας. Επιλέγοντας κεριά με περίεργα σχήματα και ιδιαίτερα χρώματα, μπορείτε να δώσετε στη διακόσμηση σας αυτό τον τόνο που χρειάζεται. Επιλέξτε όμορφα κηροπήγια και στεφάνια, στολίστε τα με έλατο, με πεύκο, με ευκάλυπτο, τοποθετήστε κεριά και διακοσμήστε τα τραπέζια σας. Για ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα κρεμάστε τα στεφάνια με τα κεριά πάνω από το τραπέζι φαγητού και κερδίστε τις εντυπώσεις. Τα κεριά με πρωτότυπα σχέδια, είναι επίσης μία τέλεια επιλογή για γιορτινά δώρα.


Στολίδια από χαρτί

Σε συνέχεια του trend για τους φυσικούς τόνους και υλικά, την τιμητική τους έχουν και τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια από χαρτί. Θα δούμε χριστουγεννιάτικα δέντρα, αστέρια, γιρλάντες και πολλά άλλα. Προτεραιότητα όλων μας είναι, ακολουθώντας αυτό το trend να βρούμε στολίδια από ανακυκλωμένο χαρτί. Η βιωσιμότητα θα συνεχίσει να αποτελεί το επίκεντρο, με τις εταιρείες διακόσμησης να καταβάλλουν συνειδητή προσπάθεια να βελτιώσουν τα προϊόντα τους, με οικολογική συνείδηση.


Δείτε τη Χριστουγεννιάτικη Συλλογή 2022 του HINTSDECO.

Σχετικα Αρθρα

Go to full site