Τάσεις διακόσμησης σε ανακαίνιση διαμερίσματος στο Καβούρι

Στο όμορφο παραθαλάσσιο προάστιο της Αθήνας, το Καβούρι, η εταιρεία Damcon Building Constructions (damcon.co) ανακαίνισε πρόσφατα ένα υπέροχο διαμέρισμα 80τμ.

Οι ιδιοκτήτες του που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό, αναζητούσαν ένα μικρό διαμέρισμα στα νότια προάστια της Αθήνας, κοντά στη θάλασσα, το οποίο να πληρoί τις ανάγκες της οικογένειας για σύντομες διακοπές στην πόλη.

Το διαμέρισμα βρίσκεται στον τελευταίο όροφο μιας καλοδιατηρημένης πολυκατοικίας του 1977 και η πρόκληση σε αυτή την περίπτωση ήταν πως, με μικρές αλλαγές στο σχεδιασμό, θα μπορούσε να γίνει ένα άνετο, λειτουργικό και καλαίσθητο σπίτι.

Παρατηρώντας την παλαιά κάτοψη του διαμερίσματος, βλέπουμε ένα τοιχίο που χωρίζει την κουζίνα από το σαλόνι.

Οι ιδιοκτήτες πήραν την απόφαση να το αφαιρέσουν έτσι ώστε να δημιουργήσουν έναν ενιαίο χώρο.

Μεγαλώνοντας τα ανοίγματα των παραθύρων κατάφεραν να δημιουργήσουν ανεμπόδιστη θέα στο πράσινο των πεύκων και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.

Η σκούρα γκρι απόχρωση των ντουλαπιών και της νησίδας, σε συνδυασμό με το δρύινο ξύλο στα ράφια, πληρεί την απόλυτη τάση των νέων χρωμάτων για το 2019. Μπορείτε να δείτε τη σχετική ανάρτηση για τις τάσεις της κουζίνας του 2019 εδώ.

Ο εξαιρετικός σχεδιασμός της μεγάλης ντουλάπας της κουζίνας και της νησίδας, καλύπτει τις πλήρεις ανάγκες αποθήκευσης και ηλεκτρικών συσκευών.

Η τοποθέτηση του απορροφητήρα νησίδας της εταιρίας Elica δίνει το απαραίτητο touch στη διακόσμηση, αντικαθιστά τη χρήση επιπλέον κρεμαστών φωτιστικών και απογειώνει τη μινιμαλιστική αισθητική του χώρου.

Τοποθετήθηκε μακρόστενο δρύινο ντουλάπι το οποίο ενώνει με επιτυχία τον ενιαίο χώρο της κουζίνας με το σαλόνι. Δείτε εδώ σχετική παλαιότερη ανάρτηση.

Τα έπιπλα επιλέχθηκαν σε γήινες αποχρώσεις από την εταιρεία Bo Concept (boconcept.com) ενώ το φωτογραφικό υλικό που κοσμεί τους τοίχους του διαμερίσματος είναι από την ενημερωμένη γκαλερί Lumas (lumas.com) δημιουργώντας εξαιρετικές επιλογές wall art.

Με την ίδια λογική κινήθηκε η ανακαίνιση στο μπάνιο και στις κρεβατοκάμαρες ενώ δόθηκε μεγάλη σημασία στη μελέτη του αρχιτεκτονικού φωτισμού σε όλα τα δωμάτια.

Το μπαλκόνι επενδύθηκε με μεγάλο πλακάκι τύπου deck δίνοντας την απαραίτητη καλοκαιρινή όψη στη βεράντα.

Μια σύγκριση με το παρελθόν πάντα δείχνει την επιτυχία μιας ανακαίνισης...

Σχετικα Αρθρα

Go to full site