Διακόσμηση με κασπώ: Οι νέες τάσεις που αξίζει να γνωρίζετε!

Θέλετε να φέρετε τη φύση στο σπίτι σας και σκέφτεστε τι κασπώ να χρησιμοποιήσετε για τα νέα φυτά σας; Όπως και ένα βάζο, έτσι και τα κασπώ πλέον είναι ένα πολύ συχνό στοιχείο στην διακόσμηση, καθώς χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερο φυτά, ώστε να φέρουμε την φύση στον εσωτερικό χώρο και να συνδεθούμε μαζί της.

Ας δούμε λοιπόν μερικά trends που μπορούν να καθορίσουν την επιλογή του κασπώ.

Οι οργανικές φόρμες κυριαρχούν όσον αφορά τα υλικά και τα χρώματα. Βλέπουμε κασπώ που θυμίζουν το χρώμα της γη ή της πέτρας, όπως μαύρο, καφέ ή τερακότα. Με αυτόν το τρόπο δημιουργείται η αίσθηση ότι τα φυτά μας ξεπετιούνται κατεθείαν από το χώμα ή από έναν βράχο.

Βλέπουμε επίσης κασπώ με πόδι και κασπώ να τοποθετούνται μέσα σε μεταλλικές βάσεις δίνοντας ύψος στα φυτά. Με αυτά τα είδη κασπώ δημιουργούνται όμορφες υψομετρικές ασυμμετρίες στη διακόσμηση. Αυτά τα κασπώ θυμίζουν κολονάτα ποτήρια με το σχήμα τους φέρνουν μία ιδιαίτερη, κομψή αισθητική στον χώρο.

Συχνά επίσης βλέπουμε και γεωμετρικά ρετρό σχέδια να χρησιμοποιούνται στα κασπώ, όπως τρίγωνα, σπείρες ή ρίγες, πάντα σε φυσικά χρώματα.


Ακόμα μεγάλη τάση συνεχίζουν να είναι τα καλάθια από φυσικά υλικά όπως ψάθα, μπαμπού και ραταν καθώς και πολυμορφικά μικροέπιπλα που λειτουργούν τόσο σαν κασπω όσο και σαν βάσεις για αποθηκευτικό χώρο. Το καλό με αυτές τις επιλογές είναι ότι μπορείς να τοποθετήσεις μέσα σε αυτά τα φυτά σου με τις γλάστρες τους, χωρίς να χρειαστεί να τα μεταφυτεύσεις. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να εναλλάσσεις τα φυτά σου. Αυτά τα καλάθια ή οι βάσεις μπορείς να είναι ψάθινα, από ρατάν, πήλινα ή από ξύλο, θυμίζοντας περισσότερο έπιπλα, παρά βάσεις για γλάστρες.


Τέλος, θα δούμε μεγάλα κασπώ καθώς η χρήση μεγάλων τροπικών φυτών ή μικρών δέντρων στους εσωτερικούς χώρους, έχει παρατηρηθεί αρκετά τελευταία. Αυτά τα φυτά δεν μπορούν λοιπόν παρά να συνοδεύονται από μεγάλα κασπώ. Αυτά τα κασπώ, εξαιτίας και μόνο του μεγέθους τους, θα τραβήξουν τις εντυπώσεις και θα αποτελέσουν κεντρικό σημείο αναφοράς στον χώρο.

Παρακολουθείτε τα τελευταία μας άρθρα για πολλά περισσότερα HINTS και γράψτε μας στα comments τι συμβουλές θα θέλατε στη συνέχεια.

Σχετικα Αρθρα

Go to full site