Μίνιμαλ παραδοσιακή κατοικία στο νησί της Κέας

Η Κέα (Τζια) είναι ένα νησί με πλούσια ιστορία και εξαιρετική φυσική ομορφιά.
Σε αυτό το μαργαριτάρι των Κυκλάδων, κάτω από τον μεσογειακό ήλιο, χτίστηκε πρόσφατα μια μίνιμαλ παραδοσιακή κατοικία στην περιοχή Μαράδες.

Το σπίτι, 145 τετραγωνικών μέτρων, σχεδιάστηκε με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και συνυπάρχει αρμονικά με το μοναδικό τοπίο του όμορφου νησιού.
Η κατοικία είναι χτισμένη σε ύψωμα και εκτείνεται σε δύο επίπεδα, έχοντας αμέριστη θέα στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.

Διατηρώντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού, κατά το χτίσιμο χρησιμοποιήθηκε η τοπική Τζιώτικη πέτρα και η μασίφ ξυλεία στις πόρτες και στα παράθυρα.
Το πράσινο χρώμα στα κουφώματα προσδίδει μοναδική παραδοσιακή ομορφιά στο χτίσμα.

Στο πρώτο επίπεδο εκτείνεται το καθιστικό, η τραπεζαρία, η κουζίνα και δύο υπνοδωμάτια με δύο μπάνια.

Ο μίνιμαλ καναπές από το Casa di voz είναι τοποθετημένος έτσι, ώστε οι ιδιοκτήτες και οι επισκέπτες να μπορούν να αγναντεύουν το γαλάζιο τοπίο.

Η μοντέρνα κουζίνα δημιουργήθηκε από φυσικό ξύλο και γκρι τσιμεντοκονία δίνοντας εκλεπτυσμένα παραδοσιακά στοιχεία στο σπίτι.

Το πάτωμα και το μπάνιο είναι επενδυμένα με rettificato πλακάκι τύπου πέτρα από το κατάστημα Bagno Y Bagno.
Τα όμορφα είδη υγιεινής που επιλέχθηκαν από το κατάστημα Biente δίνουν πολυτέλεια μέσα από την απλότητά τους.

Ανεβαίνοντας την εσωτερική κλίμακα, στο δεύτερο επίπεδο συναντάμε μια μεγάλη φωτεινή κρεβατοκάμαρα με διαφανές γυάλινο μπάνιο.
Η τολμηρή αυτή λεπτομέρεια έχει σχεδιαστεί για άτομα με ανοιχτό μυαλό και επιλέχθηκε από τους ιδιοκτήτες για να δείχνει ο χώρος μεγαλύτερος, φωτεινότερος και μοντέρνος.

Όμορφα έργα τέχνης, φανάρια, τραπέζια σε σχήμα βότσαλο και αντικείμενα από ρατάν έχουν επιλεχθεί προσεκτικά χαρίζοντας μια cozy αισθητική στην κατοικία.

Ο εξωτερικός χώρος είναι φιλόξενος με σύγχρονα έπιπλα, ενώ η θέα κόβει την ανάσα σε κάθε βλέμμα.

Η ύπαρξη μιας μικρής παραδοσιακής εκκλησίας στο κτήμα συμπληρώνει το κυκλαδίτικο τοπίο, τονίζοντας τη μοναδικότητά του.
Σε αυτή φιλοξενούνται 3 υπέροχες εικόνες από μασίφ ξύλο όπου φιλοτέχνησε με μεράκι και αγάπη η αγιογράφος Ελένη Καψανάκη.

Η Villa Stelios έχει κτισθεί από τους ιδιοκτήτες με γούστο και υψηλή αισθητική για να περνούν υπέροχες στιγμές χαλάρωσης, αλλά πολύ σύντομα θα διατίθεται και προς ενοικίαση στις πλατφόρμες Airbnb και booking.

Υπεύθυνη κατασκευής έργου : Nathalie Carastamati
Συμβουλές διακόσμησης : Hintsdeco

Photos by GkM Photography

Σχετικα Αρθρα

Go to full site