Ένα διαμέρισμα με eclectic interior διάθεση στη Βουδαπέστη

Νεομπαρόκ ανάκλινδρο σε συνδυασμό με minimal καναπέ και mid century καρέκλες, βελούδο, δέρμα και ξύλο είναι τα στοιχεία που συνθέτουν έναν ιδιαίτερο, ενιαίο χώρο καθιστικού με κουζίνα. Το διαμέρισμα βρίσκεται σε ένα κτήριο του 19ου αιώνα στο κέντρο της Βουδαπέστης.

Κατά την ανακαίνισή του, διατηρήθηκαν οι ψηλές εσωτερικές πόρτες και τα λιτά νεοκλασικά στοιχεία της οροφής, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο ξύλινο πάτωμα σε σχέδιο ψαροκόκαλο. Η ιστορία του ιδιαίτερου αυτού σχεδίου στο δάπεδο ξεκινά από τα βάθη του 16ου αιώνα, αλλά τα τελευταία 2 χρόνια ξαναμπαίνει δυναμικά στα σπίτια και απογειώνει τη διακόσμηση. Στο συγκεκριμένο πάτωμα, έχει επιλεγεί συνδυασμός διαφορετικών χρωμάτων ξύλου για πιο εκκεντρικό αποτέλεσμα.

Ο χώρος είναι βαμμένος σε λευκό́ χρώμα για να αναδείξει την υπέροχη MURAL ταπετσαρία Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι του Vermeer.

Η εκλεκτίστικη προσέγγιση της διακόσμησης επιτρέπει τη χρήση των υπέροχων χρυσών φωτιστικών Nemo (nemolighting.com) και Tom Dixon (tomdixon.net)

Η χρήση δέρματος στις καρέκλες σε γκρεζ απόχρωση σε συνδυασμό με τις χρυσές master καρέκλες από την Kartell (kartell.com) έρχεται σε δυναμική αντίθεση με τους βελούδινους καναπέδες.

Στην κρεβατοκάμαρα, η floral ταπετσαρία της Ellie Cashman (elliecashmandesogn.com) ντύνει αιθέρια τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι. Ο συνδυασμός του dusty pink με τόνους του πράσινου και το γκρι αναδίδουν ζωντάνια και φρεσκάδα στον χώρο.

Στο πάτωμα του μπάνιου τοποθετήθηκαν ρετρό τετράγωνα πλακάκια και συνδυάστηκαν υπέροχα με τα λευκά πλακάκια του τοίχου, που τον επενδύσαμε μέχρι τη μέση.

Hints

Το Eclectic Interior Design συνδυάζει με διασκεδαστικό τρόπο το παλιό με το καινούργιο, αφού επιτρέπει τη μείξη ποικίλων στιλ στη διακόσμηση. Σας συνιστούμε να επιλέξετε έως τρεις διαφορετικές επιρροές, όμως προσέξτε: θα πρέπει τα υφάσματα και τα σχέδια των επίπλων και των διακοσμητικών που προέρχονται από τις διαφορετικές περιόδους να συμπληρώνονται αρμονικά ως προς το χρώμα ή την υφή τους, ώστε να εξασφαλίσετε πιο επιτυχημένους συνδυασμούς. Τολμήστε το: είναι βέβαιο ότι η εικόνα θα σας ανταμείψει, αφού δημιουργεί μιαν ατμόσφαιρα γοητευτική.
Το μπλε και το κίτρινο χρώμα επιστρέφουν δυναμικά στη διακόσμηση∙ ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί σε ποια αντικείμενα και σε ποιες υφές θα τα χρησιμοποιήσετε! Η λανθασμένη επιλογή υλικού δεν θα δώσει τελικά στο σπίτι σας το νεωτεριστικό αποτέλεσμα που περιμένατε, αλλά θα το κάνει να δείχνει πιο κλασικό. Προτιμήστε το βελούδο και το σατέν: και τα δύο αναδεικνύουν με υπέροχο τρόπο τόσο τις μπλε όσο και τις κίτρινες αποχρώσεις.

Σχετικα Αρθρα

Go to full site