Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι: Ο απόλυτος οδηγός διακόσμησης για τον οικοδεσπότη

Οι γιορτινές ημέρες πλησιάζουν!

Μία από τις αγαπημένες στιγμές αυτής της εποχής, είναι ο στολισμός και ο σχεδιασμός για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ανυπομονούμε να στρώσουμε το γιορτινό μας τραπέζι και να φτιάξουμε νέες Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις με την οικογένεια και τους φίλους μας.

Τώρα είναι η στιγμή να σκεφτούμε τις χρωματικές παλέτες που θα επιλέξουμε, τα σερβίτσια μας, τις διακοσμητικές συνθέσεις των τραπεζιών με τα κεριά και τα λουλούδια, τα τραπεζομάντιλα και όλα αυτά τα επιπλέον στοιχεία που θα δημιουργήσουν ζεστασιά, συναισθηματική εγγύτητα και χαλάρωση.

Αν είσαι φέτος ο/η οικοδεσπότης/ποινα και ψάχνεις ιδέες από τις οποίες μπορείς να εμπνευστείς για το στολισμό του τραπεζιού σου, στη συνέχεια θα βρεις ένα οδηγό με hints αλλά και κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα trends που βλέπουμε φέτος.

δες το προϊόν

δες το προϊόν

Βάζουμε φιόγκους από όμορφες κορδέλες
Ήδη έχουμε αναφέρει τις κορδέλες σαν ένα από τα βασικά αξεσουάρ του Οργανικού Χριστουγεννιάτικου στιλ. Έχουμε γράψει για το πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υφασμάτινες κορδέλες, φτιάχνοντας φιόγκους, συνδυάζοντας τες με απλά φωτάκια, για να στολίσετε το δέντρο σας.
Όμως υπάρχουν πραγματικά άπειροι τρόποι να εισάγετε φιόγκους στη διακόσμηση του τραπεζιού σας και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή trends στη φετινή Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Προμηθευτείτε λινές, βελούδινες, σατέν ή από ότι άλλο ύφασμα αγαπάτε κορδέλες και βάλτε όλη σας την τέχνη, έτσι ώστε να δημιουργήσετε τους πιο κομψούς φιόγκους.

Χρησιμοποιήστε σουπλά

Σίγουρα το να επιλέξετε το κατάλληλο τραπεζομάντηλο είναι σημαντικό. Όμως θα δημιουργήσετε ένα highlight στο τραπέζι σας, βάζοντας σουπλά κάτω από το κάθε πιάτο. Έτσι θα κάνετε το σερβίτσιο σας να μοιάζει πιο πλούσιο και ιδιαίτερο και θα εντυπωσιάσετε με έναν εύκολο τρόπο.

Σουπλά δερμάτινα, υφασμάτινα, από φυσικά υλικά όπως ξύλο, ψάθα, πρασινάδα, πέτρα, είναι μερικές ιδέες που μπορούν να αναβαθμίσουν και το πιο απλό σερβίτσιο πιάτων.

Συνδυάστε τα με σουβέρ για τα ποτήρια σας και υφασμάτινες πετσέτες ή καλής ποιότητα χαρτοπετσέτες και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Κεριά και κηροπήγια

Τα κεριά και κηροπήγια είναι ένα αναπόσπαστο στοιχείο του γιορτινού τραπεζιού, για να δημιουργήσετε μια ζεστή και φιλόξενη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Υπάρχουν μοναδικά πρωτότυπα κηροπήγια τα οποία μπορούν να ταιριάξουν με το δικό σας στιλ και με την υπόλοιπη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Η μεγάλη διαφορά όμως που θα κάνει τη διακόσμηση σας να ξεχωρίσει, σύμφωνα με την φετινή χριστουγεννιάτικη τάση, είναι οι φιόγκοι και τα ψηλόλιγνα κεριά.

Ακόμα και εάν δεν στολίσετε τα κηροπήγια σας με μικρά στεφάνια, φύλλα, αποξηραμένα φρούτα και στολίδια, επιλέξτε να ανάψετε ψηλά κεριά ακόμα και σε αναπάντεχα χρώματα και να προσθέσετε μικρούς ή μεγάλους υφασμάτινους φιόγκους παντού.

Η απαλή λάμψη από τα φώτα των κεριών και η πολυτέλεια των κομψών φιόγκων θα δημιουργήσουν μια ζεστή, πλούσια, μοναδική ατμόσφαιρα, ιδανική για να απολαύσετε γιορτινές στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

image credit

image credit

image credit

image credit

δες το προϊόν

δες το προϊον

Χρησιμοποιήστε φυσικά στοιχεία που θα βρείτε γύρω σας

Ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού δεν θα πρέπει να σας προκαλεί άγχος. Ακόμα και εάν το σπίτι σας έχει μια πιο κλασική διακόσμηση τολμήστε να χρησιμοποιήσετε κουκουνάρια, κλαδιά από πεύκο, ευκάλυπτο, έλατο, ή κάποιο άλλο φυτό που αγαπάτε.

Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε στη σύνθεση σας αρωματικά φυτά, όπως δεντρολίβανο, ρίγανη, φασκόμηλο, θυμάρι, κάνοντας το τραπέζι σας να ευωδιάζει σε όλο το σπίτι.

Στην ίδια λογική, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρούτα εποχής, όπως πορτοκάλια, μανταρίνια, ρόδια ή ολόκληρα καρύδια, αμύγδαλα και φουντούκια για τη διακόσμηση σας.

Να θυμάστε, πως οι συνθέσεις σας είναι καλό να είναι χαμηλές, ώστε να μπορούν οι καλεσμένοι σας να δουν το άτομο που κάθεται απέναντι τους.

Τέλος, μια πολύ σημαντική πινελιά στη διακόσμησή σας είναι, να μην παραλείψετε να τοποθετήσετε κάποια από αυτά τα φυσικά στοιχεία πάνω ή δίπλα στο πιάτο του κάθε καλεσμένου σας.

Και μην ξεχνάτε τους μεγάλους υφασμάτινους φιόγκους. Ενσωματώστε τους παντού!

Διακοσμήστε και τις καρέκλες σας

Εάν ο χρόνος το επιτρέπει κάντε τις καρέκλες σας μέρος της διακόσμησή σας.

Σκεφτείτε ότι είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που θα δει κάποιος πριν καν κάτσει στο τραπέζι.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο φιόγκο ή ένα κομμάτι γκι ή μερικά αντικέ στολίδια. Για ένα cozy χριστουγεννιάτικο στιλ, μπορείτε να βάλετε σε μερικά καθίσματα κάποιες οικολογικές γούνες ή μία μικρή πλεκτή κουβέρτα. Αυτή η επιλογή θα φέρει έναν τόνο ζεστασιάς, φιλοξενίας και γλυκύτητας στους καλεσμένους σας.

Προσθέστε έστω ένα στοιχείο έκπληξης

Πιθανόν να ψάχνετε για κάτι που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Προτείνω στο φετινό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας να προσθέσετε έστω ένα αναπάντεχο στοιχείο.

Μπορείτε να εισάγετε στο φετινό σας τραπέζι μαύρα ή καφέ σκούρα σερβίτσια. Φανταστείτε τα σε συνδυασμό με ένα βαθύ μπλε τραπεζομάντιλο, πινελιές από γήινη τερακότα και πολυτελή χρυσά κηροπήγια.

Θα μπορούσατε ακόμα να χρησιμοποιήσετε ποτήρια ή πιάτα σε πολλά διαφορετικά χρώματα, τα οποία θα κάνουν το τραπέζι σας παραμυθένιο και ξεχωριστό.

Κάντε τους καλεσμένους σας να νιώσουν ξεχωριστοί! Τοποθετήστε ένα μικρό δώρο που έχετε επιλέξει για αυτούς, δίπλα στο πιάτο τους.

Ας εκτιμήσουμε τις μικρές στιγμές που δημιουργούν χαρά και ας ζήσουμε την πραγματική αξία των Χριστουγέννων.

image credit

image credit

image credit

image credit

image credit

image credit

image credit

δες το προϊόν

δες το προϊόν

δες το προϊόν

δες το προϊόν

Σχετικα Αρθρα

Go to full site