διακόσμηση τοίχου

Ζωντανοί πράσινοι τοίχοι στη διακόσμηση

Ζωντανοί πράσινοι τοίχοι στη διακόσμηση

Πριν από επτά χρόνια σε ένα ταξίδι μου στο Λονδίνο, αντίκρισα σε ένα πολυκατάστημα την απόλυτη ομορφιά στη διακόσμηση!

Ένας ζωντανός τοίχος -ύψους εννέα μέτρων- γεμάτος με φυτά και λουλούδια ξεκινούσε από χαμηλά, έναν όροφο κάτω από το ισόγειο, και ορθωνόταν έως τον δεύτερο όροφο.

Η έμπνευση μοναδική και η αξία του ανεκτίμητη!

main image credit

απλές ιδέες διακόσμησης 1

Αυτή η τρομερή ιδέα της κάθετης φύτευσης σε ένα κτίριο με συνάρπαζε από τότε και τώρα πια μπορώ να πω ότι είναι η νέα μεγάλη τάση στη διακόσμηση.

Τι είναι οι ζωντανοί πράσινοι τοίχοι;

απλές ιδέες διακόσμησης 2

 

Οι πράσινοι τοίχοι, ή αλλιώς κάθετοι κήποι, είναι πάνελ φυτών που αναπτύσσονται κάθετα χωρίς να χρειάζονται χώμα, ενώ όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά παρέχονται στα φυτά με την υδροπονική μέθοδο μέσω του νερού.

Σε αυτούς τους ζωντανούς τοίχους μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια ποικιλία φυτών, με βάση τις ανάγκες του εκάστοτε χώρου, της εγκατάστασης και της συντήρησης.

Έτσι έχουμε ένα πανέμορφο αποτέλεσμα, καθαρό οξυγόνο και σημαντική μόνωση τόσο από τον θόρυβο όσο και από την εξωτερική θερμοκρασία.

Με την επέκταση των πράσινων τοίχων προς τα πάνω και με τον μεγάλο αριθμό φυτών που χρησιμοποιούνται για την κάλυψή του, απολαμβάνουμε το μέγιστο όφελος χωρίς να μειώνεται ο ελεύθερος χώρος στο δάπεδο.

Η ιδέα για τον ζωντανό πράσινο τοίχο κατοχυρώθηκε για πρώτη φορά με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Stanley Hart White το 1938.

Ωστόσο, πολύ γνωστό είναι το όνομα του Patrick Blanc, αφού δημιούργησε ένα από τα διάσημα πράσινα τείχη στο Musee du Quai Branly στο Παρίσι, φέρνοντας πραγματική επανάσταση στην αρχιτεκτονική.

απλές ιδέες διακόσμησης 3

Πολλές ακόμα εταιρείες, όπως η βελγική Greenmood, προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και δημιούργησαν κάθετους κήπους και μοναδικά έργα τέχνης από φυσικά φυτά που δεν χρειάζονται καθόλου συντήρηση.

Η Greenmood εισήγαγε μια νέα, πρωτοποριακή τεχνική σχεδιασμού φυτών τα οποία δεν απαιτούν κλάδεμα, πότισμα και ηλιακό φως.

Μέσω μιας μοναδικής διαδικασίας συντήρησης και περιποίησης των φυτών, η εξειδικευμένη ομάδα της εταιρείας σχεδιάζει πράσινους τοίχους, έργα τέχνης και διάφορα άλλα διακοσμητικά αντικείμενα.

απλές ιδέες διακόσμησης 4
απλές ιδέες διακόσμησης 5

image credit

απλές ιδέες διακόσμησης 7

image credit

Hint:

Εάν είστε σε αναζήτηση έμπνευσης για τα πλακάκια στο μπάνιο ή την κουζίνα σας, σκεφτείτε την ιδέα του ζωντανού πράσινου τοίχου και τοποθετήστε μια κάθετη λωρίδα στο σημείο του ντους ή σε έναν τοίχο δίπλα από το τραπέζι φαγητού. Αυτό και μόνο το διακοσμητικό στοιχείο αρκεί για να ανανεώσει το σπίτι σας και να απογειώσει την καθημερινή σας διάθεση!

απλές ιδέες διακόσμησης 8

image credit

απλές ιδέες διακόσμησης 9

image credit

Δείτε παρακάτω μοναδικές ιδέες που μπορούν να σας ομορφύνουν τη ζωή!

απλές ιδέες διακόσμησης 10

image credit

απλές ιδέες διακόσμησης 11

image credit

απλές ιδέες διακόσμησης 12

image credit

απλές ιδέες διακόσμησης 13

image credit

απλές ιδέες διακόσμησης 14

image credit

Ανάγνωση επόμενου

Καλοκαιρινή διακόσμηση: Πώς να εντάξετε τα νέα χρώματα σε αυτή!
7 “power-hints” για σχεδιασμό και διακόσμηση εσωτερικού χώρου

Αφήστε ένα σχόλιο

Όλα τα σχόλια ελέγχονται πριν δημοσιευθούν.

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

Δωρεάν Μεταφορικά

Με αγορές άνω των 99€ για Ελλάδα ή 250€ για Κύπρο

3 Άτοκες Δόσεις

Με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα

Δωρεάν Αντικατοβολή

Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση για την υπηρεσία την αντικαταβολής

Εύκολη Διαδικασία Επιστροφών

Επιστροφές εντός 14 ημερών και επιστροφή χρημάτων