Δημιουργήστε ευτυχισμένα σπίτια!

Δημιουργήστε ευτυχισμένα σπίτια!

Αν και οι κλιματολογικές συνθήκες στη Δανία είναι θλιβερές με μικρή ηλιοφάνεια και μακρύς σκοτεινούς χειμώνες (είναι 17 Αυγουστου αυτή τη στιγμή που σας γράφω και βρέχει ασταμάτητα από το πρωί με 18 βαθμούς κελσίου)σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κέντρο ερευνών οι Δανοί είναι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στην Ευρώπη.

Και όταν ο καιρός δεν είναι καλός μαζεύονται σε σπίτια, επικοινωνούν με συγγενείς και φίλους και κάνουν hygge...

Τι είναι όμως το hygge και πως συνδέεται με την ευτυχία;

«To hygge το καταλαβαίνετε όταν το νιώθετε» γραφει ο Meik Wiking στο βιβλίο του «ο Δανέζικος τρόπος να ζεις καλά».

Από την επιλογή του κατάλληλου φωτισμού και την προετοιμασία ενός δείπνου μέχρι την επιλογή των ρούχων και την διακόσμηση του σπιτιού σας, όλα συμβάλουν στην ιδανική ατμόσφαιρα γαλήνης και ευτυχίας!

Αυτό το τελευταίο σχετικά με την διακόσμηση του σπιτιού μπορώ να το επιβεβαιώσω προσωπικά ζώντας από κοντά τα δανέζικα σπίτια και βλέποντας τις σχεδιαστικές επιλογές των ανθρώπων που ζουν σε αυτά.

Στο hintsdeco.shop αναζητήσαμε "λύσεις ευτυχίας" στην εσωτερική διακόσμηση και τον σχεδιασμό της Δανέζικης εταιρίας Hübsch.

Η Hübsch δημιουργήθηκε το 2010 και σήμερα θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία Brand εσωτερικής διακόσμησης της Σκανδιναβίας.

Η λέξη - κλειδί ΕΥΤΥΧΙΑ είναι βαθιά ριζωμένη στη Hübsch και η δημιουργική της ομάδα  πιστεύει πραγματικά πως μπορεί να δημιουργήσει την ευτυχία γύρω μας σχεδιάζοντας ποιοτικά και καλόγουστα προϊόντα με μοναδικό στυλ, προσαρμοσμένο στις τάσεις των καιρών.

Οι συλλογές τους σχεδιάζονται με έμπνευση από όλο τον κόσμο, εξετάζοντας λεπτομερώς τις τέχνες προηγουμένων περιόδων και αναζητώντας κάθε φορά τον τρόπο που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα έπιπλα  και τα αντικείμενά στην καθημερινότητα τους.

Πειραματίζονται με νέες τεχνικές, δημιουργούν καινούργιους συνδυασμούς υλικών και συνδυάζουν τα χρώματα με πρωτοτύπους τρόπους.

Ενδιαφέρονται για το περιβάλλον χρησιμοποιώντας βιώσιμα υλικά και προσπαθούν καθημερινά να μειώσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα στον πλανήτη.

Αυτό το πάθος και το ταλέντο τους μας έκαναν να μοιραστούμε το όραμα τους.

Γιατί, ναι, είναι αλήθεια πως η όμορφη διακόσμηση δημιουργεί  χαρούμενα συναισθήματα, γαληνή, ηρεμία και ευτυχία.

 


No comments